GENEL - 14 Ocak 2018 Pazar 09:11

(Özel haber) İstanbul’da kar alarmı

A
A
A
(Özel haber) İstanbul’da kar alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İstanbul için yaptığı kar uyarısının ardından buzlanmaya karşı İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, bünyesindeki 235 bin ton ham tuzla alarm durumuna karşı hazırlıklarını tamamladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İstanbul için yaptığı kar uyarısının ardından buzlanmaya karşı İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, bünyesindeki 235 bin ton ham tuzla alarm durumuna karşı hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda Kartal’da bulunan 80 bin tonluk dev tuz dağı havadan görüntülenirken tuzların sevkiyat çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiği görüldü.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İstanbul için yaptığı kar uyarısının ardından yollarda trafik oluşmaması ve kar yağışının etkisiyle meydana gelen buzlanmanın önüne geçebilmek amacıyla yollara dağıtılmak üzere ham tuzlar hazır hale getirildi. Kentte kar alarmının verilmesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı bünyesindeki 235 bin ton ham tuz, bin 378 araç ve iş makinesi ile 6 bin 992 çalışanıyla acil duruma karşı hazır bekliyor. Bu kapsamda buzlanmaya karşı bünyesinde 80 bin ton ham tuz bulunduran Kartal’daki tuz deposu havadan drone ile görüntülendi. Görüntülerde kar yağışının etkisiyle İstanbul’un ana ve ara arterlerinde buzlanmaya karşı kullanılacak olan ham tuzun dozerler ile alınarak makinelerde işlendiği görülüyor. Sevkiyat çalışmalarının hız kazandığı depoda işlenen tuzlar dağıtılmak üzere kamyonlara yükleniyor. Kamyonlara yüklenen tuzlar ana caddelerde, sokaklarda, kaldırımlarda buzlanmaya karşı kullanılmak için İstanbul’un dört bir yanına ulaştırılıyor. Alanda bir yandan ham tuzlar dağıtıma hazır hale getirilerek araçlara yüklenirken bir yandan depoya yeni tuzlar getiriliyor. Depoda ayrıca yollardaki buz oluşumuna karşı çok sayıda tankla solüsyon üretimi yapılarak yoğun kar yağışının olduğu noktalara ekipler tarafından ulaştırılması sağlanıyor.


Depoda ayrıca birçok bölge kameralarla izlenerek acil müdahale gereken noktalara ekiplerin hızlı bir şekilde ulaştırılması sağlanıyor. Bu sene ilk defa belirli noktalarda ve güzergahlarda ekiplerin yetersiz kalabileceği olası durumlara karşı vatandaşlara pratik çözüm sunabilmek için kutu olarak hazırlanan ham tuzlar bırakılıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Turfanda üzüm hasadı başladı: İlk ürünler 300 TL’den satıldı Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretim merkezlerinden Mersin’de örtü altında turfanda üretilen üzümde hasat başladı, ilk ürünlerin kilogramı temsili olarak 300 TL’den alıcı buldu. Türkiye’nin tarım da üretim merkezlerinden Mersin’de örtü altında turfanda hasatlar devam ediyor. Karadut, erik gibi ürünlerin ardından yine örtü altı yetiştirilen beyaz üzümde hasat başladı. Erdemli Kocahasanlı bölgesinde sezonun ilk üzümleri bugün hasat edildi. Üreticilerin önemli bir gelir kapısı olan turfanda üzümün ilk hasadı temsili olarak 300 TL’den alıcı bulu. Özenle hasat edilip paketlenen üzümlerin yurt içinde İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Bursa gibi büyük şehirlere ardından da Avrupa ile Arap ülkelerine gönderileceği ifade edildi. İlk hasadın temsili 300 TL’den alındığı üzümün piyasa da ilk 15 gün de 150 TL civarında olması beklendiği kaydedildi. Üzüm hasadı yapanlardan Üretici Mehmet Uygur," Seramızda ürettiğimiz üzümlerin hasadına başladık. Bu sene verim çok güzel. Şuanda kilogramı 300 TL’den temsili olarak verdik" dedi. "İlk ürünler iç piyasaya gönderiliyor Örtü altı turfanda üzümün ilk hasadına başladıklarını belirten Ziraat Mühendisi Emine Yaman Kulu ise " Bölgemizde 400 dekar alanda örtü altı üzüm üretimi var. İçinde bulunduğumuz sera 4 dekar küçük bir aile işletmesi. Bizim için çok kıymetli. Üreticimiz buradan geçimini sağlıyor, çocuklarını büyüttü okuttu, şuan da torunlarına bakıyor. Burada hasat başladı. İlk ürünlerimiz iç piyasaya gönderiliyor. Ürün ileriki günlerde artacaktır, o zaman yurt dışından gelen talepleri de karşılayacağız. Özellikle Arap ve Avrupa ülkelerinden talep geliyor" diye konuştu. "Üreticilerin yaş ortalaması yükseliyor" Girdi ve iklimsel şartların üreticiyi zaman zaman zorladığına dikkat çeken Kulu," Çiftçilerimizi yaş ortalaması yükseliyor. Şuanda 58. Bir 5 yıl sonra bu çiftçilerimizin üretimden uzaklaşacağını düşünüyoruz. Bizde genç çiftçileri üretime davet ediyoruz. Genç çiftçilere destek verilirse üretime daha güçlü oluruz" ifadelerini kullandı. (HİV-
Bilecik Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off müsabakalarında zorlu maçı Söğütspor kazandı Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Grubu’nda ikinci hafta geride kalırken zorlu maçı Söğütspor kazandı. Bilecik 1. Amatör Lig’de A ve B gruplarında ilk üç sırada bitiren takımlar şampiyonluk yarışı için Play-Off Grubu’nda geçtiğimiz hafta kıyasıya bir mücadele başlamıştı. Play-Off Grubu’nda ilk haftada Vitraspor kendi evinde 1308 Osmaneli Belediyespor’a 1-0 yenilirken, Söğütspor, İçköyspor’u 6-1 yendi. Gölpazarı Belediyespor ile Osmaneli Gençlerbirliğispor arasında oynanan maç 87 dakikasında 3-3 iken yarıda kaldı. Bu maçı Gölpazarı Belediyespor hükmen 3-0 kazandı. Zorlu maçı Söğütspor kazandı Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Grubu’nun ikinci haftasında şampiyon adayı gösterilen iki takım karşı karşıya geldi. Osmaneli İlçe Stadı’ndan 1308 Osmaneli Belediyespor ile Söğütspor karşı karşıya geldiğini maçı Söğütspor 1-0 kazarak, ikide iki yaptı. Gölpazarı Belediyespor ilk hafta aldığı hükmen galibiyet sonrası İçköyspor deplasmanından 3-1’lik galibiyetle dönünce o da puanını 6’ya çıkardı. Vitraspor, Osmaneli Gençlerbirliğispor karşısında deplasmanda 4-0 kazanarak, rahat bir 3 puan aldı. Bu sonuçlar sonrası Söğütspor ve Gölpazı Belediyespor 6’şar puanla ligde liderliği paylaşırken, Vitraspor, 1308 Osmaneli Belediyespor 3’er puanda 3 ve 4’üncü sırayı paylaştı. Ligde henüz puanı olmayan İçköyspor ve Osmaneli Gençlerbirliğispor 5 ve 6’ncı sırayı paylaştı. Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Grubu’nun 3’üncü haftasında İçköyspor-1308 Osmaneli Belediyespor, Gölpazarı Belediyespor-Vitraspor ve Söğütspor-Osmaneli Gençlerbirliğispor karşı karşıya gelecek.