EĞİTİM - 09 Şubat 2018 Cuma 12:24

TED Koleji ‘14. Üniversite Tanıtım Fuarı’ Başkent’te gerçekleşti

A
A
A
TED Koleji ‘14. Üniversite Tanıtım Fuarı’ Başkent’te gerçekleşti

Türk Eğitim Derneği (TED) Ankara Koleji, öğrencilerine ve velilere yönelik Başkent’te ‘14.

Türk Eğitim Derneği (TED) Ankara Koleji, öğrencilerine ve velilere yönelik Başkent’te ‘14. Üniversite Tanıtım Fuarı’ gerçekleştirdi. Fuara 29 devlet ve vakıf üniversitesi katıldı.


TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Müdürlüğü ve Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi tarafından 14’üncüsü düzenlenen ‘Üniversite Tanıtım Fuarı’na çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Öğrenciler, fuarda 29 üniversitenin stantlarını tek tek gezerek gelecekleri ile ilgili en doğru kararı vermek için üniversite yetkililerinden bilgi aldı.


Fuar hakkında bilgi veren TED Ankara Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi sorumlusu Şengül Bahadır, “Bugün fuarımızın 14’üncüsünü düzenliyoruz. Fuarın amacı, öğrencilerimizin üniversite temsilcileri ile bir araya gelerek kendilerine en uygun ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde görecek yüksek öğretim programları konusunda karar vermelerine yardımcı olmak. Burada üniversitelerin yetkilileri ile bir arada olacaklar ve kafalarındaki soruları sorarak üniversiteleri tanıyacaklar. Mezun olduklarında da ümit ediyoruz kendilerine en uygun üniversiteyi seçmiş olacaklar” dedi.



“Fuarın amacımıza çok hizmet ettiği yönünde dönüşler alıyoruz”


29 üniversiteden konuklarının olduğunu belirten Bahadır, “Bizler her yıl fuardan sonra öğrencilerimizin fuar ile ilgili görüş ve düşüncelerini alıyoruz. Öğrencilerimizden her zaman olumlu geri bildirimler aldık. Aynı şekilde fuara katılan üniversite temsilcilerinin de görüşlerini alıyoruz. Her iki taraftan da bu fuarın amacımıza çok hizmet ettiği yönünde dönüşler alıyoruz. Bu sebeple 14 senedir bunu sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.



“Üniversitelerin öğrenciye gelmesi çok büyük bir avantaj”


Üniversite hedefinin konservatuvar bölümü olduğunu belirten TED Lisesi son sınıf öğrencisi Yankı Ayhan, “Buraya bir sürü üniversite geldi. Bu bir lise son öğrencisi için isteyebileceği en güzel şey olsa gerek. Çünkü her öğrenci her üniversiteye gidemiyor. Üniversitelerin öğrenciye gelmesi çok büyük bir avantaj. Bu şekilde sosyal hayatı tanıyor, skorları öğreniyor, ne yapması gerektiğini öğreniyor ve en önemlisi bunların hepsini öğrencilerden öğreniyor. Öncelikle istediğim bölüm var mı onlara baktım ve daha sonra skorlara bakıp üniversitenin sosyal hayatına bakarak öğrencilerden bilgiler aldım. Özellikle bu dönemde öğrencilere çok destek olunmuyor ve biraz kör ilerleniyor. Sadece test çözerek bir yerlere gelmeye çalışıyorlar. Bu tür fuarlar ne gibi opsiyonlarımızın olduğunu keşfetmemiş ve önümüzde neler olduğunu görmemizi sağlıyor. Arkadaşlarıma tavsiyem hayal kursunlar ve çok çalışsınlar” şeklinde konuştu.



"Bana bir duruş sağlayabilecek bir üniversiteye göre tercih yapacağım"


Hedefi mimarlık bölümü olan TED Lisesi son sınıf öğrencisi Neşe Gülay Altıntaş ise, her sene daha fazla üniversitenin geldiğini vurgulayarak, burada birçok üniversiteyi aynı anda karşılaştırmanın seçim konusunda kendilerine çok yardımcı olduğunu belirtti. Stantlardan kampüs olanakları ve yurt dışı değişimleri ile ilgili bilgiler aldığını söyleyen Altıntaş, “Tercihimi yaptığım puana göre değil de daha çok bana bir duruş sağlayabilecek bir üniversiteye göre tercih yapacağım” dedi.


Yoğun şekilde ilgi gören fuar, akşam saatlerine kadar öğrenciler için açık kalacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Kuzugöbeği Mantarı 1500 TL’den satıldı Fethiye’de bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali renkli görüntülerle başladı. Festivalde Kuzugöbeği mantarının kilosu Bin 500 TL’den satışa sunuldu. Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşil Üzümlü Muhtarlığı ve Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde Yeşilüzümlü Mahallesi’nde düzenlenen festivalin açılış töreninde renkli görüntüler oluşurken, katılımcılara kuzugöbeği çorbası ikram edildi. Festivale gelen vatandaşlar davul, zurna ve delbek eşliğinde karşılanırken, dastar ve hediyelik eşya stantları kuruldu. Festival alanında, kadınların dokuma tezgahlarında dokuduğu “Dastar bezi”, yöresel el sanatları ve yiyecekler satışa sunuldu. Mahalle sakinleri ormandan topladıkları taze kuzugöbeği mantarı ise kilosu Bin 500-2000 TL, kurutulmuşu ise 8 bin ila 10 bin TL arasında satıldı. Her gün dolu dolu geçmesi beklenen festival kapsamında davul zurna ve delbek şovları, bando gösterisi, Yeşilüzümlü İlkokulu halk oyunları gösterileri, Sirtaki ve Ege dansları gösterisi, çeşitli yarışmalar, fotoğraf sergileri yer alacak. Etkinlikler; çocuk oyunları ve dans yarışmalarıyla devam edecek. Sakiler ve Saykolar sahne alacak Festivalin ikinci gününde sabah antik kent Kadianda’ya yürüyüş, öğleden sonra ise yemek yarışması yapılacak. Cumartesi günü etkinlikler çocuk oyunları, dans yarışmaları ile devam edecek. Cumartesi akşamı saat: 21.00’de Sakiler Grubu sahne alacak. Festivalin son günü çocuk oyunları ile dans yarışmalarının yapılacağı festivalde Dağların Sultanları, Beşkaza’nın Sultanları, Sirtaki ve Ege Dans grubu, Kırgızistan Darikan dans grubu performans gerçekleştirecekler. Festival, Pazar akşamı saat: 21.00’de Sakiler ve Saykolar Grubu’nun sahne alacağı konserle sona erecek.
Yalova Yalova’ya 2024’ün ilk 3 ayında 233.8 milyon liralık yatırım Yalova Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda bir önceki dönemde kentte yapılan yatırımlar değerlendirildi. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Kaya, başkanlığında İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Toplantıda İLYAS (İl Yatırım Takip Sistemi) üzerinden 2024 yılı 1. dönem yatırım uygulamaları değerlendirildi. Sorun, darboğaz ve çözüm önerilerinin görüşülmesinin ardından İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı tamamlandı. Açılış konuşması öncesinde yerel seçimler sonrasında göreve yeni seçilen belediye başkanları kendilerini tanıttı. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, yatırımlarla ilgili, “İlimizde 2024 yılı 1. dönem sonu itibariyle; 13 adet yatırımcı kuruluşun faaliyet gösterdiği 8 ana sektörde, 11 adet biten, 59 adet devam eden, 5 adet başlanmamış ve 20 adet ihale aşamasında olmak üzere toplam 95 adet proje bulunmaktadır. Yatırımların toplam proje bedeli 12,5 milyar TL’dir. Mevcut projeler için 2024 yılından önceki yıllarda yapılan harcama ise 7,4 milyar TL’dir. 2024 yılında projelere toplam olarak 806,6 milyon TL ödenek ayrılmıştır. 2024 yılında 1. dönem sonuna kadar yapılan toplam harcama ise 233,8 milyon TL olup, yıl içinde yapılan harcamanın yıl ödeneğine göre %29,0 oranında; projelere yapılan toplam harcamanın toplam proje bedeline göre ise %61,2 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Kamu yatırımlarının, yerel ve merkezi düzeyde aktif olarak izlenmesi, analiz edilmesi ve geleceğe yönelik olarak projeksiyon yapılabilmesi maksadıyla, il Yatırım Takip Sistemi Projesi (İLYAS) geliştirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından da illerdeki yatırımlar İLYAS üzerinden takip edilmektedir. Bu nedenle yatırımcı kurum ve kuruluşlarımızın sisteme gereken özen ve hassasiyeti göstermeleri, veri girişlerini eksiksiz ve zamanında yapmaları son derece önem arz etmektedir. Özellikle ilçe belediyelerimizin de konuya hassasiyeti kamu yatırımlarının takibi açısından çok önemlidir. Yatırımcı kuruluşlarımızın ve yerel yönetimlerimizin her dönemde olduğu gibi bundan sonraki dönemlerde de üzerinde çalıştıkları projelerde titiz davranmaları, sorunların çözümünde gerekli hassasiyeti göstermeleri, ilimizin yatırım hizmetlerinin verimliliği açısından çok önemlidir. İl Koordinasyon Kurulunun 2024 yılı 2. toplantısının ilimiz açısından verimli bir platform oluşturmasını, ilimiz ve ülkemiz açısından hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.