ASAYİŞ - 09 Şubat 2018 Cuma 18:32

2.5 ay önce kayıp ilanı verilen gencin cesedi bulundu

A
A
A
2.5 ay önce kayıp ilanı verilen gencin cesedi bulundu

Kahramanmaraş’ta ailesi tarafından 2.

Kahramanmaraş’ta ailesi tarafından 2.5 ay önce kayıp ilanı verilen gencin cesedi bulundu. Gencin cinayete kurban gittiği tespit edilirken, olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.


Alınan bilgiye göre, 27 Kasım 2017 günü 58 yaşındaki bakkal Metin Bilgiç’in oğlu 30 yaşındaki Muhammed Mustafa Bilgiç için kayıp ilanı verdi. Yapılan ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, Muhammed Mustafa Bilgiç’nin kaybolmadan önce sabıkalı ve aranan bazı kişilerle dolaştığı bilgisine ulaştı. Bu gelişme üzerine Orhan A. (40), Duygu A (32), Lütfü Y. (39) polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltında alınan şüpheliler ilk ifadesinde kayıp Muhammed Mustafa Bilgiç ile alkol aldıklarını, daha sonra il merkezinde Gedemen Mahallesinde bulunan ormanlık alana geldiklerini, Nurullah A.’nın (40) Muhammed Mustafa Bilgiç’i bıçakladığını iddia etti.


Cinayet şüphelilerin gösterdiği arazide arama yapan polis ekipleri Muhammed Mustafa Bilgiç’in cesedini bulunamadı. Cesedin başka bir bölgeye taşınması ihtimali üzerinde duran polis ekipleri, 2 gün sonra Muhammed Mustafa Bilgiç’in iskelet haline dönmüş cesedini buldu.


Olayla ilgili soruşturma kapsamında şahsı bıçakladığı iddia edilen Nurullah A. ile Orhan A.’nın başka bir suçtan cezaevinde tutuklu olduğu belirlendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.