GENEL - 08 Mart 2018 Perşembe 14:41

İstanbul 3’üncü Yayımcı Profesyonel Buluşmaları başlıyor

A
A
A
İstanbul 3’üncü Yayımcı Profesyonel Buluşmaları başlıyor

9-11 Mart tarihlerinde 65 ülkeden 122 uluslararası yayımcı, Türk yayımcılarla İstanbul’da buluşuyor.

9-11 Mart tarihlerinde 65 ülkeden 122 uluslararası yayımcı, Türk yayımcılarla İstanbul’da buluşuyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı’nın ev sahipliğinde, Kültür A.Ş. ve Türkiye Basım Yayın Meslek Birliğiyle ortaklaşa organize edilen Uluslararası İstanbul Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları’na; Almanya, İngiltere, Brezilya, Ukrayna, Slovenya, Rusya, Japonya, Avusturya, Güney Kore, Mısır, Lübnan, Endonezya, Nijerya gibi dünyanın 65 ülkesinden yayımcı katılımı gerçekleşecek.


Dünya yayımcılık sektörü telif satışları Frankfurt, Londra, Paris, Bologna gibi şehirlere telif marketi vasfı kazandırmıştır. Uluslararası İstanbul 3. Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları, bu vasfı İstanbul’a da kazandırmayı hedefliyor.


Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbul Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları, dinamik bir piyasaya sahip Türk yayımcılık pazarını, dünya yayım sektörüyle buluşturarak İstanbul’u global bir telif marketi haline getirmeyi amaçlıyor.


Kültür ekonomisinin en öne çıkan başlıklarından biri olan telif satışları, sadece ekonomik bir işlev üstlenmesinin ötesinde, dünya dillerine çevrilecek Türkçe eserlerle Türk kültür, sanat, edebiyat ve tarihinin dünyaca tanınmasına da aracılık edecektir. Türkiye için stratejik bir adım olan Uluslararası İstanbul Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları, bu yönüyle Türk ve dünya yayım sektörüne büyük bir kültürel buluşma zemini de sağlıyor.


Uluslararası İstanbul 3. Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları 9-11 Mart tarihlerinde düzenlenecek. Açılış programı ise 9 Mart Cuma günü saat 09:30’da gerçekleştirilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan "yeni anayasa" açıklaması TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Tören Salonu’nda verilen resepsiyonda konuştu. Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, en kısa zamanda Meclis’te grubu olan partilerle başlayacaklarını belirterek, “Temasları arttıracağız, partiler birbirlerine gidecekler. Meclis Başkanı olarak grubu olan partileri ve grubu olmayan partilerin görüşlerini, Türkiye’de STK’ların, üniversitelerin, hukuk camiasının görüşlerini alarak, fikri olan herkesin bu sürece katkı sağlamasını temin edeceğiz. Burada birlik ve bütünleşmeyi sağlayacak Anayasa çalışmalarının, bir ayrışma vesilesi olmamasını tercih ederiz” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, Anayasa’nın yöntemine ilişkin soruya, “Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesine ilişkin soru üzerine, “Sayın Cumhurbaşkanı en kısa süre içinde, muhtemelen önümüzdeki hafta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i kabul edecektir. Gayet güzel samimi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhuna uygun biçimde gerçekleşti” diye konuştu. Kurtulmuş, 1921 Anayasasının bir benzetme olduğunu belirterek, 64 maddeyi esas alma gibi konuşması olmadığını ifade etti.