GENEL - 08 Mart 2018 Perşembe 19:26

8 Mart’ın gurur fotoğrafı

A
A
A
8 Mart’ın gurur fotoğrafı

İzmir’de bir özel hastanenin üst düzey yöneticilerinin tümü kadınlardan oluşuyor.

İzmir’de bir özel hastanenin üst düzey yöneticilerinin tümü kadınlardan oluşuyor. Hastanenin yönetim kurulu başkanı Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Safiye Yılmaz, kadınların hayatının her alanında olması gerektiğini belirterek, “Kadınlar isterlerse, iş hayatının her alanında başarıyı yakalayabilir. Kurumumuzda bunu kanıtladık” dedi.


İzmir’deki Özel Ata Sağlık Hastanesi’nde üst düzey yönetici koltuğunda kadınlar oturuyor. Hastanenin yönetim kurulu, genel koordinatör, idari ve mali işleri, kurumsal pazarlama, otelcilik hizmetleri, hemşirelik ve muhasebe bölümlerinin yöneticiliğini yürüten kadınlar, yaptıkları başarılı çalışmalar ile kadının gücünü ortaya koyuyor. Hastanenin yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Safiye Yılmaz, genel koordinatör İlknur Gaçka, hasta hizmetleri direktörü Yeliz Kaydan, kurumsal pazarlama direktörü Pınar Ballı, mali işler direktörü Ayşe Tokay, tesis ve otelcilik hizmetleri direktörü Melek Sakar, hemşirelik hizmetleri direktörü Besime Günel ve medikal muhasebe direktörü Sibel Işıklar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptıkları açıklamada başarılı olmanın sırlarını paylaştı. Kadın yöneticiler, sistemli ve inovatif çalışma, sürekli eğitim prensibi sayesinde başarıyı yakaladıklarını söyledi.



"Örnek kuruluş"


Türkiye’de birçok kadın çalışanın aynı zamanda bir eş ve birer anne olduğunun altını çizen Özel Ata Sağlık Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Safiye Yılmaz, “İyi bir erkek çocuğu yetiştirerek iyi bir baba yetiştirirsiniz, iyi bir kız çocuğu yetiştirmek iyi bir aile yetiştirmektir. Kadının toplumdaki yeri bu yüzden çok önemlidir. Ata Sağlık ruhunu yaşattığımız kurumumuzda kadınlar ve erkekler, dayanışma ve işbirliği içerisinde çalışıyor. Hastanemizde kadın yöneticilerin sayısı, ülkemizin standartlarının çok üstünde. Kadın yöneticilerimiz, emekleri, çabaları ve azimleri sayesinde bu mevkilere geldiler. Kadının gücünün gösterilmesi açısından hastanemiz örnek bir kuruluştur” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."