GENEL - 14 Mart 2018 Çarşamba 14:57

Başkan Kocamaz: "1 milyon 800 bin insanın vebali omuzlarımızda"

A
A
A
Başkan Kocamaz: "1 milyon 800 bin insanın vebali omuzlarımızda"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 1 milyon 800 bin insanın vebalinin omuzlarında olduğunu ve bu vebalden kurtulmak için hizmet üretme gayreti gösterdiklerini vurgulayarak, "Mersin’de yaşayan hiçbir vatandaşı, bir diğerinden ayırmadan hizmet üretmeye çalışıyoruz" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 1 milyon 800 bin insanın vebalinin omuzlarında olduğunu ve bu vebalden kurtulmak için hizmet üretme gayreti gösterdiklerini vurgulayarak, "Mersin’de yaşayan hiçbir vatandaşı, bir diğerinden ayırmadan hizmet üretmeye çalışıyoruz" dedi.


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen hizmetlerin detaylı şekilde personele anlatılmasını amaçlayan ‘Kurumsal Farkındalık Bilgilendirme Toplantısı’nın ikinci günü, Belediye Başkanı Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki toplantı, personelin etkinliğini, verimliliğini ve motivasyonunu arttırmak, kurum kültürünün oluşturulmasını sağlamayı hedefliyor. Çalışanların kendi değerlerini ve hedeflerini kurumun misyon ve vizyonu ile bağdaştırması ve etkin yönetim kültürünün oluşturulması amacıyla gerçekleştirilen toplantı, 15 Mart tarihine kadar devam edecek.


Etkinlikte konuşan Kocamaz, göreve geldikleri günden bu yana Mersin’de yaşayan insanlara hizmet etmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade ederek, “Yaklaşık 4 yıldır sizlerle birlikte bu kentte yaşayan tüm insanlarımıza hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu 4 yıl içerisinde sıkıntılı günlerimiz de oldu, mutlu günlerimiz de. Halkımızla bütünleşmek, onların taleplerine karşılık vermek, mahalli müşterek ihtiyaçları gidermek ve bu kentte birlik ve beraberliğin tesisi konusunda hep birlikte mücadele etmek için gece gündüz demede, yoğun bir uğraş verdik” diye konuştu.


İlk günden itibaren halkın beğenilerinin her geçen gün biraz daha yükselmiş durumda olduğunu kaydeden Kocamaz, “Zaman zaman kendi yaptıklarımızla halkın gözündeki durumumuzu, halkın değerlendirmesini de tespit ettiriyoruz. Allah’a çok şükür ki ilk günden itibaren halkın beğenileri her geçen gün biraz daha yükselmiş durumda. Sizlerin birçoğu merkezdesiniz ve diğer ilçelerde neler yapılıyor, neler yapılmıyor, belki de bunların farkında değilsiniz. Bu toplantının ana amacı, bugüne kadar yapılan hizmetleri öncelikle kendi belediye çalışanlarımızın görmesini, farkına varmasını sağlamak. Bu işin ciddiyetine herkesin varması lazım. Bu gemiyi hep birlikte limana götürmek, yaptığımız işi ciddiye almak ve yaptığımız işleri vatandaşımıza en iyi şekilde anlatmak mecburiyetindeyiz. Kısacası bu belediyeyi sahiplenmek mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.



"1 milyon 800 bin insanın vebali omuzlarımızda"


1 milyon 800 bin insanın vebalinin omuzlarında olduğunu ve bu vebalden kurtulmak için hizmet üretme gayreti gösterdiklerini belirten Kocamaz, “Bizler önce birbirimizi seveceğiz, birbirimize saygı göstereceğiz, işimize saygı göstereceğiz, ekmeğimize sahip çıkacağız ve hepsinden önemlisi sırtımıza yüklenmiş 1 milyon 800 bin insanın vebalinden kurtulmak için gayret göstereceğiz. Bu geçen 4 yıl içerisinde gerçekten çok güzel günlerimiz olduğu kadar sıkıntılı günlerimiz de oldu. Mersin’in birlik ve beraberliğine yönelik çalışmalarda gerçekten Mersin’e farkındalık kazandırdık. Bugüne kadar Mersin’de yapılamayan birçok ilki, hayata geçirdik. Bu belediyenin halkın Belediyesi olduğunu vatandaşımıza ilk defa hissettirdik. Bugüne kadar Mersin’de yapılamayan ve yapılamaz denilen birçok yatırıma el attık” ifadelerini kullandı.


24 yıllık belediyecilik hayatında birçok sıkıntılı durum ile karşı karşıya geldiğinden bahseden Kocamaz, “Önemli olan bizim vicdanımızın rahat olması, vatandaşa verdiğimiz sözleri gönül rahatlığıyla yerine getirebilmemiz ve hem bize güvenenlerin hem de bizimle yola çıkanların başını yere eğdirmemiz. Belediyecilik diğer devlet memurluklarına benzemez. Belediyecilikte yeri gelir mesainiz olmaz, diğer devlet memurları 8 saat görev yapıp evine giderken, belediyecilikte olağanüstü durumlarda ister istemez mesainiz uzayabilir. Çünkü bizim asli görevimiz vatandaşın hayatını kolaylaştırmak, onların problemlerini en kısa sürede kaliteli biçimde çözebilmek" dedi.


Mersin’de yaşayan hiçbir vatandaşı, bir diğerinden ayırmadan hizmet üretmeye çalıştıklarını dile getiren Kocamaz, “Bugüne kadar bu belediyeyi önüne gelen yönetti. Ancak artık bu yasayla birlikte deviz değişti, bundan sonra bu belediyeyi, bu memleketin gerçek sahipleri, kurtuluş mücadelesini veren ataların torunları hep birlikte yönetecek, Anamur’dan Tarsus’a, Çamlıyayla’dan Mut’a kadar koskoca bir bölgede hizmet vermenin çok kolay olmadığını biliyoruz. Ama biz yaradılıştan hep mücadelelerle, tırnaklarımızla kazıya kazıya bugünlere geldik. Dolayısıyla bize güvenenlerin güvenini boşa çıkarmamak için var gücümüzle çalışacağız. Bu kentte yaşayan hiç kimseyi bir diğerinden ayırmıyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Yıllık işletme cetvellerinde son tarih 30 Nisan Samsun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, sanayi işletmelerinin ‘yıllık işletme cetvelleri’ni 30 Nisan 2024 tarihine kadar vermeleri gerektiğini hatırlatarak, verilmemesi durumunda işletmelere 8 bin 322 TL idari para cezası uygulanacağının altını çizdi. Müdür Selahattin Altunsoy, sanayi sicil belgesi sahibi işletmelerin 2023 yılına ait yıllık işletme cetvellerini 30 Nisan 2024 tarihine kadar vermeleri gerektiğini hatırlattı. Altunsoy, “Sanayi sicil belgesi alan işletmeler aynı kanunun 5. maddesine göre her yıl vermek zorunda oldukları bir yıllık faaliyetlerini gösteren yıllık işletme cetvellerini takvim yılı sonundan itibaren en geç dört ay içinde (30 Nisan tarihine kadar) bağlı bulundukları İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüklerine bildirmek zorundadırlar. Bu çerçevede sanayi siciline kayıt olan işletmelerin 2023 yılına ait yıllık işletme cetvellerini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yayımlanan SGM 2014/11 no’lu Tebliğin 11’nci maddesi uyarınca e-Devlet kapısı veya Bakanlık web sayfası Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden (http://sanayisicil.sanayi.gov.tr) elektronik ortamda vermeleri gerekmektedir. Yoğunluk yaşanmaması için girişler son güne bırakılmamalıdır. Sistem 7 gün 24 saat açık olduğundan mesai saatleri dışında ve hafta sonları da girişler yapılabilir. Söz konusu zorunluluğu yerine getirmeyen işletmelere aynı kanunun ilgili maddeleri uyarınca 2024 yılı için belirlenen 8 bin 322 TL idari para cezası uygulanacağından, ilgililerin cezai müeyyideye maruz kalmamaları açısından 30 Nisan 2024 tarihine kadar 2023 yılı yıllık işletme cetvellerini sistem üzerinden vermeleri önem arz etmektedir. Sanayi işletmeleri tereddüt edilen hususlarda bizzat İl Müdürlüğümüz Sanayi Sicil Birimine müracaat edebileceği gibi kurum telefondan da bilgi ve yardım alabileceklerdir” dedi.
Ordu Topraksız tarım sistemiyle çilek üretimine başladılar: Yıllık kazanç hedefleri 5 milyon TL Ordu’da, aldıkları hibe desteği ile 6 dönümlük serada topraksız tarım uygulaması ile çilek üretimine başlayan çift, yıllık yaklaşık 5 milyon TL kazanmayı hedefliyor. Fatsa ilçesinde yaşayan Özge Arslan ve eşi Uğur Arslan, topraksız tarım ile çilek üretimi yapmaya karar verdi. 2021 yılında aldıkları hibe desteği ile seralarını kuran çift, yaklaşık 10 dönümlük arsa üzerine 6 dönüm çilek serası kurdu. Burada 110 bin fideden yıllık 80-100 ton arası üretim yapan çift, yıllık 5 milyon TL kazanmayı hedefliyor. “Öğretmenliğe hiç başlamadan çilek üreticisi oldum, 6 dönüm alanda 30 dönümlük üretim yapıyoruz” Üniversitenin çocuk gelişimi bölümünden mezun olan yaşındaki Özge Arslan, topraksız tarım uygulaması ile verimin 5 katı arttığını belirterek, “Öğretmenliğe hiç başlamadan ticarete başladım, öncesinde farklı sektörlerde de çalıştık, şuanda çilek üretimi yapıyoruz. Topraksız tarım olduğu için herkes su kültürüyle üretim yaptığımızı zannediyor ancak Hindistan cevizi kabuğu içerisinde yetiştiriyoruz. Toprakta olmayan bütün değerlerin tamamını biz veriyoruz ancak kesinlikle hormon ve genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO) yok. Toprağa göre daha hijyenik ve verim olarak 3-5 kat arası daha verimli. Burası 6 dönümlük sera ancak 30 dönüm toprak üretimine tekabül ediyor” diye konuştu. “2 yılda kendini amorti etti, yıllık 5 milyon TL getirisi bekliyoruz” Serada bulunan 110 bin fidede yıllık 80-100 ton ürün ile yıllık 5 milyon TL getiri beklediklerini söyleyen Özge Arslan, “Getirisinden memnunuz, 2 yıl önce 7 milyon liraya kuruldu, şu an maliyetler arttı ancak bu süre zarfından kendini amorti etti. Zaten kırsal kalkınma projesinden de destek almıştık. İl Tarım ve Orman Müdürümüz Kemal Yılmaz’ın da bizlere çok desteği oldu. İlk yıl 3 milyon TL gibi bir getirisi oldu, bu yıl 5 milyon kadar bir gelir bekliyoruz. Sektör açık, bu kalitede çilek Antalya’da ihracata gidiyor, biz burada iç piyasada satıyoruz. İlerleyen günlerden Karadeniz Bölgesi’nin tamamına yaymayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi. Uğur Arslan ise eşinin fikri ile topraksız tarım sistemiyle çilek üretimi yapmaya başladıklarını ve başarılı olduklarını dile getirerek, bu tür hibe desteklerinin insanları teşvik ettiğini ve üretime katkı sağladığını söyledi.