GENEL - 18 Mayıs 2018 Cuma 10:25

Tarihi cami restore edilecek

A
A
A
Tarihi cami restore edilecek

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi’nde 1995 yılında çıkan yangında kullanılamaz hale gelen tarihi cami restore edilecek.

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi’nde 1995 yılında çıkan yangında kullanılamaz hale gelen tarihi cami restore edilecek.


1847 yılında Hoca Yusuf Efendi tarafından yaptırılan cami, Balkan Savaşı sırasında büyük zarar gördü. Ardından da dört defa yangın geçirdi. Sultan Abdülhamit Han döneminde restore edilerek ibadete açılan cami, 1995 tarihinde çıkan yangının ardından kullanılmaz hale geldi ve kaderine terk edildi. Yangının ardından ibadete kapanan caminin hemen yanı başına Karaağaç Merkez Camsi yapıldı. Bu caminin yapılmasının ardından tamamen atıl halde bulunan tarihi cami, definecilerin de hedefi oldu. Caminin iç duvarlarında hazine olduğu iddiaları üzerine defineciler büyük zarar verdi.


Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile bir görüşme yapacağını ve tarihi caminin restorasyonu için ne gerekiyorsa yapılması yönünde talimat vereceğini kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan "yeni anayasa" açıklaması TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Tören Salonu’nda verilen resepsiyonda konuştu. Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, en kısa zamanda Meclis’te grubu olan partilerle başlayacaklarını belirterek, “Temasları arttıracağız, partiler birbirlerine gidecekler. Meclis Başkanı olarak grubu olan partileri ve grubu olmayan partilerin görüşlerini, Türkiye’de STK’ların, üniversitelerin, hukuk camiasının görüşlerini alarak, fikri olan herkesin bu sürece katkı sağlamasını temin edeceğiz. Burada birlik ve bütünleşmeyi sağlayacak Anayasa çalışmalarının, bir ayrışma vesilesi olmamasını tercih ederiz” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, Anayasa’nın yöntemine ilişkin soruya, “Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesine ilişkin soru üzerine, “Sayın Cumhurbaşkanı en kısa süre içinde, muhtemelen önümüzdeki hafta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i kabul edecektir. Gayet güzel samimi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhuna uygun biçimde gerçekleşti” diye konuştu. Kurtulmuş, 1921 Anayasasının bir benzetme olduğunu belirterek, 64 maddeyi esas alma gibi konuşması olmadığını ifade etti.