EĞİTİM - 18 Mayıs 2018 Cuma 12:49

Okul Dışarıda Günü’nde çocuklar hem eğlendi, hem öğrendi

A
A
A
Okul Dışarıda Günü’nde çocuklar hem eğlendi, hem öğrendi

Dünyada 2012 yılından itibaren, her 17 Mayıs ‘Outdoor Classroom Day’ olarak kutlanan ve dışarıda oyun oynamanın ve keşfetmenin çocuk gelişimi açısından önemine dikkat çeken etkinliği “Okul Dışarıda Günü” Siverek ilçesinde de hayata geçtiİlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gürakar İlkokulu idareci ve öğretmeleri tarafından 17 Mayıs okul dışarıda günü etkinliği kapsamında, tüm sınıflar okul bahçesinde açık havaya taşınarak, dersler oyun yoluyla işlendi.

Dünyada 2012 yılından itibaren, her 17 Mayıs ‘Outdoor Classroom Day’ olarak kutlanan ve dışarıda oyun oynamanın ve keşfetmenin çocuk gelişimi açısından önemine dikkat çeken etkinliği “Okul Dışarıda Günü” Siverek ilçesinde de hayata geçti


İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gürakar İlkokulu idareci ve öğretmeleri tarafından 17 Mayıs okul dışarıda günü etkinliği kapsamında, tüm sınıflar okul bahçesinde açık havaya taşınarak, dersler oyun yoluyla işlendi. Açık havada öğrenmeyi, oynamayı kutlamak ve çocuklara ilham vermek amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler dışarıda eğlenerek, ders işledi. Etkinlik ile ilgili açıklamada bulunan Gürakar İlkokul Müdürü Özgür Serçek yaptığı açıklamada, “Biz Siverek - Gürakar İlkokulu olarak 17 Mayıs Okul Dışarıda Gününü öğrencilerimle beraber şenlik havasında kutladık. Bugün çocukların yüzde 74’ü cezaevi mahkumlarına verilen 60 dakikadan daha az bir zamanı açık havada geçiriyor. O yüzden biz bugün okulu dışarı taşıdık. Okul bahçesinde öğrencilerimizle oyunlar oynayıp dersimizi dışarıda işledik” dedi.


İngiliz çevre eğitimcisi 2012 yılında Anna Portch tarafından “Empty Classroom Day” adıyla başlatılan proje, 2016 yılında küresel boyuta taşınarak, her ülkede yerel bir sivil toplum kuruluşu tarafından desteklenerek hayata geçmektedir. Türkiye’de “Outdoor Classroom Day” “Okul Dışarıda Günü” Aktif Yaşam Derneği tarafından düzenlenmektedir.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kırsal kalkınmaya tavuk desteği Kocaeli’de "Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi" projesi çerçevesinde üreticilere yüzde 50 hibe ile yerli ırk tavuk, yem ve kümes desteği veriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, yumurta tavukçuluğunun geliştirilmesi ve kırsalda üreticilerin gelir düzeyinin artırılması amacıyla geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi çerçevesinde, bu yıl da çiftçilere yüzde 50 hibeli tavuk, yem ve kümes ekipmanı desteği verilecek. Türkiye’nin ilk yerli ve ödüllü yumurtacı tavuk ırkı olan Atak-S yarka tavuk desteği için üreticilerden talepler alınmaya başlandı. Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce yürütülen ve Türkiye Tarım Şehirleri Birliği tarafından ödüle layık görülen proje kapsamında, üreticilere yüzde 50 hibeli 16-18 haftalık Atak-S cinsi yerli tavuk, yemlik, folluk, suluk ve tavuk yemi desteği sağlanacak. Doğal ortamlarda beslenen, hastalıklara dirençli ve yılda en az 280 gün yumurtlama özelliğine sahip yerli ve milli Atak-S yarka tavuklar, gelecek kuşaklar için sağlıklı bir dünyada yaşama ve sağlıklı beslenme hakkının savunulmasına da katkı sağlayacak. Kırsal kalkınmaya ve çiftçilerin gelir düzeyinin artırılmasına büyük katkı sağlayacak proje ile ayrıca kırsaldan kente gidişin engellenmesi ve kentten kırsala geri dönüşün teşvik edilmesi de amaçlanıyor. Desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın biogüvenlik kurallarına uygun Kanatlı Hayvan İşletme Tescil Belgesi ile başvurularını 26 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne şahsen yapmaları gerekiyor.