EKONOMİ - 13 Haziran 2018 Çarşamba 12:59

İş dünyası Çekmeköy’de ÇEKBİAD İftarında buluştu

A
A
A
İş dünyası Çekmeköy’de ÇEKBİAD İftarında buluştu

Çekmeköy Anadolu Birleştirici İş Dünyası Derneği iftar programında üyeleri ile bir araya geldi.

Çekmeköy Anadolu Birleştirici İş Dünyası Derneği iftar programında üyeleri ile bir araya geldi.



Yücel Yalçınkaya’nın kurucu başkanlığını yaptığı Çekmeköy Anadolu Birleştirici İş Dünyası Derneği (ÇEKBİAD) iftar programında üyeleri ile bir araya geldi. Çekmeköy protokolünün tam kadro katıldığı iftar programına Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, AK Parti Milletvekili ve Adayı Hulusi Şentürk, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Belediye Meclis Başkanvekili Selamet Aygün, ÇEKMÜDER Başkanı Yücel Evsen, Çekmeköy Trabzonlular Dernek Başkanı Mimar Hasan Keleş, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, ilçede yayın yapan basın mensupları ve çok sayıda işadamı katıldı.



“Çekmeköy’de hizmet veren firmalar önceliğimiz olacak”


ÇEKBİAD Başkanı Yücel Yalçınkaya, "Ticaretimizde İş dünyası olarak önceliğimiz her zaman bölgemizde hizmet veren firmalar olacaktır" dedi.



“Rahmet ve marifet ayı Ramazanın bereketini yaşıyoruz”


Yalçınkaya konuşmasına şöyle devam etti: “Başı rahmet ortası marifet ve sonu ise Cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayında bizleri siz değerli dostlarımız ile kavuşturan Mevla’mıza şükürler olsun. Bu akşam bir birinden değerli uzaktan yakından gelen kıymetli dostlarımız ile soframızı paylaştık. ÇEKBİAD olarak kısa süre önce kurmuş olduğumuz derneğimize ilgi gösteren bizlerle yol arkadaşlığı yapan değerli yönetim kurulumuza ve çok değerli üyelerimize sonsuz teşekkür ederim.”



“İş dünyasının üzerinde yük olan vergiler gözden geçirilmeli”


Konuşmasını sürdüren Yalçınkaya, “İş dünyasının ve işadamlarının üzerindeki vergi yüklerinin hafifletilmesi, bürokratik engellerin kaldırılması ve vergisini zamanında ödeyen, istihdam yaratan ve ülke ekonomisine katkı sağlayan düzgün işadamlarının ödüllendirilmesi ve korunması gibi konular bizim için çok önemlidir. Bizler, Türkiye’nin daha güçlü bir ekonomiye kavuşması için mücadele veriyoruz. İşadamlarımızın yeşil pasaport konusunda mağdur edilmemeleri ve mağduriyetin ortadan kaldırılması gerektiğine inanıyoruz. İstikrarın ve istikrarlı bir ekonominin oluşması hepimiz için çok önemli” ifadelerini kullandı.


Programda AK Parti Milletvekili ve Adayı Hulusi Şentürk, 24 Haziran seçimlerinin önemini anlattı. İftar programı katılımcıların sohbeti ile devam etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Geçmişten geleceğe uzanan el Kayseri’de 440 yıldır hizmet veren Nasrullahzade Vakfı; Ramazan Ayı boyunca her gün 350 kişilik iftar yemeği veriyor. 1584 yılında kurulan Nasrullahzade Vakfı; Mustafa Germirli İmamhatip Ortaokulu’nda Ramazan Ayı süresince iftar yemeği veriyor. Her gün 350 kişiye verilen iftar yemeğinin yanında vakıf tarafından çeşitli yardım ve hayırlar da yapılırken, Vakıf Çalışanı Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı; Osmanlı döneminde 1584 yılında Nasrullahzade Mehmet Efendi tarafından kurulan bir mülhak vakıftır. O günden bu güne kadar 440 yıldır vakfımız hizmetlerine devam etmektedir. Kayseri’de vakfiyemiz gereği şartlar var. Bunlar fakir ve fukaraya yardım, aşure gününde aşure yaptırmak, Yasin hatim okutturmak gibi şartları yerine getiriyoruz" dedi. Vakfın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Soyaslan; "Vakıf Mütefevelisi Dr. Mehmet Köseoğlu’nun öncülüğünde hizmetlerimize devam ediyoruz. Bu sene 1 ay boyunca fakir ve muhtaç insanlara 1 ay boyunca yemek veriyoruz. Onun yanında 3 bin torba 25 kiloluk un dağıtımımızı yaptık, bunu her yıl yapıyoruz. Kandil gecelerinde etli pilav yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Altınoluk mahallesinde bulunan ve mülkiyeti vakfımıza ait Nasrullahzade Cami’nin her türlü gideri vakfımız tarafından karşılanıyor. Bunun haricinde yıllık 5 tane proje hafızlık orta okullarına gıda yardımı ve her türlü ihtiyaçlarına gücümüzün yettiğince yardımcı oluyoruz. Ayrıyeten diyanet tarafından verilemeyen, eksik kalan belletmenlere de belletmen ücreti vererek hayır şartlarımızı yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı. "Dışarıdan bağış almıyoruz" Vakıf bünyesinde bağış almadıklarını da sözlerine ekleyen Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı dışarıdan herhangi bir bağış almamaktadır. Vakfımızın 1584 yılından kalan gayrimenkullerini günümüz şartlarında değerlendirerek elde etmiş olduğumuz gelirler çerçevesinde bu yardımları yapmaktayız. Şuan içinde bulunduğumuz bina vakfımızın bir dönem gayrimenkulü olan bir bina. 440 yıl önce vakfeden şahsın ruhuna buradan her gün dualar gidiyor. 680 tane kiracımız var, piyasa şartlarında kiraya veriyoruz. Buradan gelenlerle vakfımızın amaçları doğrultusunda hizmet ediyoruz" diye konuştu.