SPOR - 14 Haziran 2018 Perşembe 14:56

Evkur Yeni Malatyaspor’da kongre ve yeni sezon hazırlığı

A
A
A
Evkur Yeni Malatyaspor’da kongre ve yeni sezon hazırlığı

Evkur Yeni Malatyaspor’u Ramazan Bayramı sonrası yoğun bir gündem bekliyor.

Evkur Yeni Malatyaspor’u Ramazan Bayramı sonrası yoğun bir gündem bekliyor. Sarı-kırmızılı kulüp 17 Haziran tarihinde mali genel kurulunu yapar yapmaz, yeni sezon hazırlıklarına başlayacak.


Süper Lig’deki ilk sezonunda ligi 10. sırada tamamlayan Evkur Yeni Malatyaspor, yeni sezon için dört koldan çalışmalarını sürdürüyor. Bayramın 3. günü mali genel kurulunu yapacak olan sarı-kırmızılılar, daha sonra 25 Haziran tarihinde yeni sezon için Malatya’da toplanacak. Teknik Direktör Erol Bulut ile yeni sezon için yola devam kararı alarak teknik heyet sorununu büyümeden ortadan kaldıran Adil Gevrek yönetimi, transfere de hızlı başladı. Malatya temsilcisi Sırbistanlı orta saha oyuncusu Danijel Aleksic’e renklerine bağlayarak ilk transferini gerçekleştirmiş oldu.


Yeni sezon için en az 6 transfer yapmayı planlayan sarı-kırmızılılar, geçen sezonki kadrosundan da 5 isimle yolları ayırmayı planlıyor. Sözleşmeleri devam eden Issiar Dia, Nacar Barazite, Emanuel Dening, Sadio Diallo ve Fabian Farnolle’yi yeni sezonda kadrosunda düşünmeyen Malatya temsilcisi bu oyuncuları elinden çıkarmanın hesaplarını yapıyor.



Kulüp çalışanlarına maaş müjdesi


Bu arada 17 Haziran Pazar günü yapılacak mali genel kurul için Malatya’ya gelen Kulüp Başkanı Adil Gevrek, kulüp çalışanlarıyla iftar yemeğinden bir araya geldi. Gevrek’in yemekte çalışanlara müjde vererek, maaşlara zam yaptığını açıkladığı belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.