GENEL - 14 Haziran 2018 Perşembe 17:10

Başkan Tahmazoğlu, personelleriyle bayramlaştı

A
A
A
Başkan Tahmazoğlu, personelleriyle bayramlaştı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla belediye personelleriyle bir araya gelerek bayramlaştı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla belediye personelleriyle bir araya gelerek bayramlaştı.


Millet olarak sevinç ve mutluluğun doruk noktaya ulaştığı mübarek Ramazan Bayramı’na ulaşmış olmanın engin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, çalışmalarından dolayı personellere teşekkür etti. Başkan Tahmazoğlu Şahinbey Belediyesi olarak, millete hizmet için çalıştıklarını ifade ederek, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayının sonuna geldik. Rabbim tutuğumuz oruçları ve hayırları kabul eylesin. Ramazan ayı boyunca hep beraber yoğun bir mesai geçirdik. Sahura kadar ve sabaha kadar çalışan arkadaşlarımız oldu. Onların hepsine teşekkür ediyorum. Özellikle Şehreküstü Konaklarımızda her gün 4000-4500 kişiye iftar verildi. Oldukça zor bir organizasyon olmasına rağmen başarılı bir şekilde tamamladık. Güzel bir Ramazan Ayı geçirdik. Taşerondan kadroya geçen arkadaşlara 875 TL promosyon ve bin TL Bayram harçlığı paralarını hesaplarına yatırdık. Dünya genelinde baktığımızda savaşlar ve ekonomik krizler var. Türkiye bu açıdan baktığımızda cennet bir dönem yaşıyor. Ülkemizde huzur var, dışarı çıkıp dolaşabiliyoruz. Ülkemiz büyümeye devam ediyor. Birlik ve beraberlik içerisinde birbirimizin yaptığı işten gururlanarak, çalışmaya devam edeceğiz. Arkadaşlar Allah hepinizden razı olsun, çalışmalarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim birlik ve beraberlik içerisinde nice bayramlara kavuşmamızı nasip eylesin" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.