EĞİTİM - 30 Haziran 2018 Cumartesi 12:14

Nefes nefese sınava koştular

A
A
A
Nefes nefese sınava koştular

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da saat 10.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da saat 10.15’te başladı.


Trabzon’da 75 okulda 25 bin 671 aday sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okul ve binalara akın etti. Sınav saatinin günler öncesinden adaylara bildirilmesine rağmen bazı öğrenciler sınava son anda koşarak girmeyi başarırken, yetişemeyenler ise okul merdivenlerde oturup ağladı.


Okul kapılarının saat 10.00’da kapatılması nedeniyle bu saatten sonra gelen adaylar sınava alınmazken sınava geç gelen Uğur Berkay Yılmaz isimli öğrenci içeri alınmayışının ardından büyük bir üzüntü yaşayarak merdivenlere oturup gözyaşlarına boğuldu.


Yılmaz, sınava girmek için geldiği Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binası merdivenlerine oturarak sakinleşmeye çalışırken kendisini bir komşusu teselli etmeye çalıştı.


Yılmaz, sabah saatlerinde geldiği binada sınava gireceği evrakı yanlış aldığı gerekçesiyle geri döndüğünü ancak bu defa geç kaldığı gerekçesiyle sınava alınmadığını belirterek, “Sınav kağıdını yanlış getirmişim. 1 Temmuz’da gireceğim sınavın kağıdını getirdim sonra eve gidip alıp geldim ama bu kez de sınava yetişemedim” diyerek gözyaşlarına boğuldu.


Kendisini komşusu “üzülme seneye tekrar girersin” diye teselli ederken aynı binada sınava girmek için gelen Burcu Durmaz isimli öğrenci de geç kaldığı gerekçesiyle sınava alınmadı.


Sınavın başlamasının ardından aileleri de dışarda heyecanlı bekleyişe koyuldu. Veliler çocuklarını beklerken yanlarında getirdikleri tüplerin üzerinde demledikleri çaylarını yudumlarken, bazı veliler ise Kuran-ı Kerim okuyup çocukları için dua etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."