YEREL HABERLER - 09 Kasım 2013 Cumartesi 13:34

Sivas Belediyesi’nden Engellilere Yetenek Biziz Projesi

A
A
A
Sivas Belediyesi’nden Engellilere Yetenek Biziz Projesi

MUHAMMED YASİR AYDOĞAN
Engelli vatandaşlarımıza her zaman pozitif ayrımcılık yapan Sivas Belediyesi, engelsiz bir hayat için ilgi çekici faaliyet ve çalışmalar yürütüyor.
Toplumdaki yanlış algılar neticesi engelli kişiler, gerek mekânsal, gerekse sosyokültürel ve psikolojik nedenlerden dolayı evlerine kapanmakta, topluma karışma ve bir arada olamama durumuyla karşı karşıya kalıyor. Bu da onların dışlanmalarına, sosyal ilişkiler ağının dışına çıkmalarına neden oluyor. Böylelikle de engelli kardeşlerimiz mevcut koşulları değiştirebilecek yeterliliklerden kısmen veya tamamen yoksun kalıyor. Bunun gibi nedenlerle bu durumdaki dezavantajlı gruplar için, sosyal ilişkiler ağı geliştirilerek sosyal bütünleşmenin sağlanması gerekiyor. İşte bu amaçla SODES programı kapsamında Sivas Belediyesi tarafından ’Yetenek Biziz Projesi’ uygulamaya konuldu.
SODES Programı kapsamında Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde uygulanmakta olan Yetenek Biziz Projesi faaliyetlerine başladı. Proje faaliyetleri kapsamında ilk etapta 9-18 yaş arasında olan engelli 40 kişiye gitar, bağlama, ney, keman ve halk oyunları kursu düzenlenecek. Kurslara katılanlara kurs sonrasında katılım belgeleri verilecek olup, ayrıca kursların bitmesinin ardından gösteri, piknik ve gezi organizasyonu gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek olan organizasyona katılacakların yol, konaklama ve yiyecek giderleri proje kapsamında karşılanacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da ‘Rol Model Programı’nın ilk toplantısı yapıldı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) faydalanıcısı olduğu TRB2 Bölgesi’nde ‘Ortak Kullanım Atölyelerinin Kurulması (ORTKA) Projesi’ kapsamında yürütülen Rol Model Programı’nın ilk toplantısı yapıldı. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde desteklenen ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının faydalanıcısı olduğu TRB2 Bölgesi’nde Ortak Kullanım Atölyelerinin Kurulması (ORTKA) Projesi kapsamında yürütülen Rol Model Programı’nın ilk toplantısı, programın Van ilindeki paydaşları olan firmaların temsilcilerinin katılımıyla Van’da DAKA merkez binasında gerçekleştirildi. DAKA’dan yapılan açıklamada, Rol Model Programı’na Van, Muş ve Bitlis illerinde metal, mobilya/ahşap ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren 15 firmanın seçildiği belirtilerek, “Seçilen firmalara başta kurumsallaşma, sürdürülebilirlik, dış ticaret ve üretim süreçleri olmak üzere farklı alanlarda teknik ve idari eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecektir. Programın temel amacı, 6 ay boyunca verilecek eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile firmaların kurumsallaşmalarını ve üretim süreçlerini geliştirerek daha rekabetçi olmalarını sağlamaktır. Program, Muş ve Bitlis’te yapılacak toplantılarla devam edecektir” denildi.