YEREL HABERLER - 21 Kasım 2013 Perşembe 11:59

Öğretmenler Sdkm'de Sahne Alacak

A
A
A
Öğretmenler Sdkm'de Sahne Alacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Sahne Öğretmenlerin Yetenek Yarışması’nın gala ve ödül programı yarın (22 Kasım Cuma) yapılacak. Halka açık olan etkinliğe katılımın yoğun olması bekleniyor.
SDKM’de saat 19.30’da başlayacak olan programda dereceye giren öğretmenler canlı performanslarını sergileyecek. Yarışmada 1’inci olan öğretmenlere 4 bin ve mansiyon ödülü kazanan öğretmenlere de 2 bin TL ödül verilecek.
Kocaeli’de örgün ve yaygın eğitimde görev yapan aralarında sözleşmeli, ücretli ve usta öğreticilerin de bulunduğu 173 öğretmenin katıldığı yarışma oldukça çekişmeli geçti. Vokal kategorisinde 70, enstrüman dalında 13, şiir kategorisinde 65, stand-up dalında 9, skeç-drama dalında 7, ebru, teknik resim ve dans branşlarının yer aldığı Diğer Sahne Sanatları dalında 9 öğretmen hünerlerini sergiledi.
Müzik’te Vokal 1’incisi İzmit Yarbay Refik Cesur Ortaokulu’ndan Eda Kurt olurken, Enstrüman 1’incisi Darıca Fatih Kocaeli’nden Tuna Eryılmaz ve mansiyon ödülünün sahibi de Karamürsel Nazmi Oğuz Ortaokulu’nda Servet Oruç oldu.
Diğer Sahne Gösterileri’nde 1’inciliği Gölcük - KO-MEK Usta Öğreticisi Yusuf Akmeşe alırken Gölcük Şirinköy İlköğretim Okulu’ndan Hilal Tutar mansiyon ödülüne layık görüldü.
İzmit Ford Otosan Ortaokulu’ndan Sedat Kat Şiir Okuma’da 1’inciliği elde ederken Gölcük Kavaklı Şehit Onbaşı Adembaş Ortaokulu’ndan Kezban Ay mansiyon ödülünün sahibi oldu.
İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Kezban Hülya Güner, Skeç-Drama’da 1’inci oldu. Jüri tarafından yapılan değerlendirmede Stand Up 1’inciliği ile mansiyon ödülünü kazanacak özellikte eser bulunamadı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor Erzincan’da meslek lisesi öğrencileri okulun bahçesindeki serada fide yetiştiriciliği yaparak hem öğreniyor hem de ekonomiye katkı sunuyor. Tarım bölümü öğrencileri, serada teorik eğitimlerini uygulama fırsatı buluyor. Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile kurulan seralarda sebze fidesi üretim faaliyeti 2020 yılında başlayarak Tarım Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından kurulduğu yıl 30 bin sebze fidesi üretimi gerçekleştirildi. 2021 yılında Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitim yapıldığı için, sebze ve aromatik bitki fidesi üretim faaliyetleri öğrencilerin okulda olmaması nedeniyle Tarım Alanı öğretmenleri tarafından yapıldı. Okul serasının üretim kapasitesi, pandemi olmasına rağmen, 2021 yılında iki katına çıkarılarak 60 bin adet fideye ulaştı. 2022 yılında ise mevcut serada tam kapasiteye ulaşılarak 90 bin sebze ve aromatik bitki fidesi üretildi. 2023 yılında da serada 95 bin fide üretimi yapıldı. Bu sene ise 110 bin fide üretimi yapıldı. Serada, domates, biber, hıyar, kabak, kavun, karpuz, lahana, patlıcan ve 3 cins aromatik bitki olarak reyhan, kekik, fesleğen üretimi olmak üzere toplamda 35 farklı tür fide üretimi yapılıyor. Üretimde yerelde halkın lezzet olarak en çok tercih ettiği ata tohumları kullanılmaya özen gösterilirken, ticari anlamda üretim yapmak isteyenler için yüksek verimli hibrit türlerin de üretimi gerçekleştiriliyor. Kullanılan tohumların genelde ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 30 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticiler için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı vatandaşlardan oldukça rağbet görüyor. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tuba Bakartepe, “Biz derste gördüğümüz teorik işlemleri serada uygulayabiliyoruz. Serada fidelerimizi yetiştiriyoruz. İlaçlaması, gübrelemesi, sulaması hep bizim elimizden geçiyor. Organik gübreyle kendimizin yetiştirdiği fideleri halkımıza sunuyoruz.” dedi. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Abdullah Çiftçi’de, “Okulumuzun üretim üssü olan seramızdayız. Bu serada öğretmen ve öğrencilerimizle 100 binin üzerinde fide üretilmiş durumda. Kullanılan tohumların genelinin ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 20 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticilerimiz için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı halkımızın talebi fazla olmaktadır. Ayrıca üretilen fideler sosyal projeler dahilinde ihtiyaçlı ailelere ücretsiz olarak verilerek, öğrencilerimiz nezaretinde söz konusu ailelerin üretim faaliyeti yapmaları ve ailelerin geçimlerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir." dedi.