YEREL HABERLER - 21 Kasım 2013 Perşembe 15:38

Konak Belediyesi'nin Dergisi Knk Kent Konak'ın 17Kış Sayısı Çıktı

A
A
A
Konak Belediyesi'nin Dergisi Knk Kent Konak'ın 17Kış Sayısı Çıktı

Konak Belediyesi'nce KNK ‘Kent Konak’ adıyla üç ayda bir yayımlanan derginin on yedinci kış sayısı çıktı. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, “Bir yılı daha geride bıraktık. Dergimizde sadece belediye haberlerine yer vermedik. Klasik bir belediye dergisi anlayışından ayrılıp, belgesel tadında yazılar yayımladık, geçmişte kalmış, unutulmuş konuları günışığına çıkardık. Siyah/beyaz fotoğraflar ile tarihe yolculuklar yaptık. Özel röportajlarıyla, anı belgesel yazılarıyla, kültür, sanat, tarih, spor, turizm ve kent haberleriyle bağımlılık yaratan dergi Türkiye’nin dört bir yanına ulaşıyor. Yaşamın içinden pek çok konunun yer aldığı KNK Dergisi'nin kış sayısı yine ilgi çekici ve beğeniyle okuyacağınız konulara yer veriyor” dedi.
Başkan Tartan KNK ‘Kent Konak’ dergisinin her sayısının çok büyük ilgi gördüğünü, ilginin kent sınırlarını aştığını, beğeniyle okunduğunu, birçok İzmirlinin derginin basılmasını sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Başkan Tartan, yine birbirinden ilginç röportajların, kenti ilgilendiren konuların ve beğeniyle okunulacak belgesel tadındaki anlatıların yer aldığı hatırlatarak, “KNK Kent Konak dergisi sayesinde, Türkiye’nin dört bir yanına sevgi mesajları gönderiyoruz. Dergimiz o kadar ilgi çekiyor ki, eski sayılarından edinmek isteyenler, arşiv yapanlar, röportajlarına, haberlerine yer verilmesini isteyenler her geçen gün artıyor. KNK Kent Konak gerçek bir kent dergisi unvanını elde etti “dedi.
17.SAYIDA NELER VAR?
17.sayıda İzmir’in köklü kulüplerinde Altınordu’nun kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği dönemleri duayen gazeteci-yazar Okan Yüksel yazdı. Spor yazarı Gürkan Ertaç da, Beşiktaş-Galatasaray Derbisi'nde 76 bin seyirciyle tarihi Türkiye Rekoru’nun kırıldığını söyleyenlere, 1981 yılında İzmir Atatürk Stadı’nda 80 bin kişi önünde oynanan Karşıyaka-Göztepe derbi maçını hatırlattı. Ve “O Şeref İzmir’e ait” dedi. Mehmet Yasa’nın Kerem Saltuk ile yaptığı röportaj ise bir hayli ilginç. İzmir’in fotoğraflarını çeken ve “İyi ki çekmiş” dediğimiz Foto Cemal’in arşivine nasıl ulaştığı, nasıl satın aldığı da anlatılıyor. İzmir Türk Koleji Uşakizade Köşkü Müdürü Ahmet Gürel ise İzmir Sanatlar Mektebi ile birlikte Atatürk’ün ziyaretlerini anlatıyor. Usta kalem Lütfü Dağtaş, Varyant’a yolu düşenlerin önünden birkaç kez geçip gittiği birçok ünlü ismi konuk etmiş olan Şato’yu kaleme aldı. Melis Akgünlü, yaşamımızın olmazsa olmazı su konusunu araştırdı. Araştırmacı gazeteci Tufan Atakişi Kral’ın İzmir Günleri’ni hatırlattı. Biz onu İzmir’de İplikçizade köşküne girerken kapıya serilen Türk Bayrağını çiğneyen Kral olarak tanıdık ders kitaplarında. Yaklaşık 3 sene sonra bu kez Gazi Mustafa Kemal, aynı yere serilen Yunan Bayrağı’nı “ O, geçmişte hata etmiş. Bir ulusun bağımsızlık simgesi olan bayrak çiğnenemez. Ben onun yanlışını tekrar edemem.” diyerek kaldırttıktan sonra köşke girdiğini hepimiz hafızalarımıza kaydetmiştik Kral I. Konstantin’i okuyacaksınız KNK sayfalarında. Spor yazarı Tayyar Özdemir İzmir’in spor tarihini anlatmaya devam ediyor. Orhan Beşikçi İzmirlerin “Uyuz Hamamı” dedikleri tarihi binayı gezdi ve izlenimlerini bize aktardı. Türkiye’nin “Bayan Z” diye tanıdığı Zühal Yorgancıoğlu’nun yaşamını okuyacaksınız... Arkadaşımız Nalan Kolağası İmre, ‘Atlı Polis’in’ serüvenini araştırdı. Şampiyon atların neden tercih edildiğini kaleme aldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir