YEREL HABERLER - 21 Kasım 2013 Perşembe 16:33

Osmanlı Mahallesi Kapalı Semt Pazarı 24 Kasımda Hizmete Açılacak

A
A
A
Osmanlı Mahallesi Kapalı Semt Pazarı 24 Kasımda Hizmete Açılacak

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Osmanlı mahallesinin 15 yıl önce temellerinin atıldığını yani 15 yıllık bir mahalle olmasına rağmen alt yapı sorunu olmayan, sosyal ve spor tesisleri ile büyük bir nüfusu barındırdığını söyledi.
Osmanlı Mahallesi Kapalı Pazaryerinin çok amaçlı olduğunu çünkü Melikgazi Belediyesi kapalı semt pazaryerlerinin haftanın bir günü hizmet vermediğini 365 gün hizmet veren kamu tesislerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Kapalı semt pazaryerinin 2580 m2 olduğunu ve betonarme ile çelik konstrüksiyon yapım sistemi ile inşa edildiğini kaydetti.
Osmanlı Mahallesi Kapalı Semt pazaryeri ile inşa edilen 240 kişilik düğün salonunda bulunduğunu bu iki tesisin çevresinde de çevre düzenlemesi yapıldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç “Melikgazi belediyesi olarak Osmanlı mahallesinde hem semt pazaryeri hem de bu bina ile bitişik olarak düğün salonu inşa ettik. Düğün salonu bölge halkı için çok önemli idi. Çünkü nişan, düğün gibi sosyal toplantılar için şehir merkezine geliyorlardı. Şimdi ise Osmanlı, Selçuklu ve Danışmentgazi mahallesine dolayı ise 70 bin nüfuslu bir yerleşim alanına hizmet verecektir. Pazaryeri ise üstü kapalı olup çok amaçlıdır. Çünkü melikgazi pazaryerleri çok amaçlıdır. Haftanın bir günü semt Pazar yeridir. Diğer günler kapalı basketbol sahası, üstü kapalı otopark, kurban kesim yeri gibi ihtiyaçları da gidermektedir. Bu iki tesisin çevresinde ise 200 araçlık açık alan otopark ile bahçe düzenlemesi yapıldı. Kısacası üç ayrı yatırım halkın hizmetine sunulmaktadır ” dedi.
Başkan Büyükkılıç, Osmanlı Mahallesi Kapalı semt Pazaryeri, Düğün Salonu ve çevre düzenleme yatırımların tamamlandığını ve 24 Kasım 2013 günü 14.30’da düzenlenecek tören ile hizmete açılacağını sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor Erzincan’da meslek lisesi öğrencileri okulun bahçesindeki serada fide yetiştiriciliği yaparak hem öğreniyor hem de ekonomiye katkı sunuyor. Tarım bölümü öğrencileri, serada teorik eğitimlerini uygulama fırsatı buluyor. Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile kurulan seralarda sebze fidesi üretim faaliyeti 2020 yılında başlayarak Tarım Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından kurulduğu yıl 30 bin sebze fidesi üretimi gerçekleştirildi. 2021 yılında Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitim yapıldığı için, sebze ve aromatik bitki fidesi üretim faaliyetleri öğrencilerin okulda olmaması nedeniyle Tarım Alanı öğretmenleri tarafından yapıldı. Okul serasının üretim kapasitesi, pandemi olmasına rağmen, 2021 yılında iki katına çıkarılarak 60 bin adet fideye ulaştı. 2022 yılında ise mevcut serada tam kapasiteye ulaşılarak 90 bin sebze ve aromatik bitki fidesi üretildi. 2023 yılında da serada 95 bin fide üretimi yapıldı. Bu sene ise 110 bin fide üretimi yapıldı. Serada, domates, biber, hıyar, kabak, kavun, karpuz, lahana, patlıcan ve 3 cins aromatik bitki olarak reyhan, kekik, fesleğen üretimi olmak üzere toplamda 35 farklı tür fide üretimi yapılıyor. Üretimde yerelde halkın lezzet olarak en çok tercih ettiği ata tohumları kullanılmaya özen gösterilirken, ticari anlamda üretim yapmak isteyenler için yüksek verimli hibrit türlerin de üretimi gerçekleştiriliyor. Kullanılan tohumların genelde ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 30 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticiler için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı vatandaşlardan oldukça rağbet görüyor. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tuba Bakartepe, “Biz derste gördüğümüz teorik işlemleri serada uygulayabiliyoruz. Serada fidelerimizi yetiştiriyoruz. İlaçlaması, gübrelemesi, sulaması hep bizim elimizden geçiyor. Organik gübreyle kendimizin yetiştirdiği fideleri halkımıza sunuyoruz.” dedi. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Abdullah Çiftçi’de, “Okulumuzun üretim üssü olan seramızdayız. Bu serada öğretmen ve öğrencilerimizle 100 binin üzerinde fide üretilmiş durumda. Kullanılan tohumların genelinin ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 20 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticilerimiz için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı halkımızın talebi fazla olmaktadır. Ayrıca üretilen fideler sosyal projeler dahilinde ihtiyaçlı ailelere ücretsiz olarak verilerek, öğrencilerimiz nezaretinde söz konusu ailelerin üretim faaliyeti yapmaları ve ailelerin geçimlerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir." dedi.