YEREL HABERLER - 25 Şubat 2012 Cumartesi 11:44

YABANCILARDAN KÖY OKULU İÇİN YARDIM YEMEĞİ

A
A
A
YABANCILARDAN KÖY OKULU İÇİN YARDIM YEMEĞİ

Didim Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Grubu ve Vilayetler Birliği Anaokulu Okul Aile Birliği iş birliğiyle Balat köyü anasınıfının tadilatı için yemek düzenlendi. Yemekte çekiliş karşılığında hediyeler verilirken, İngilizler yemeğe büyük ilgi gösterdi.
Didim Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Grubu ile Vilayetler Birliği Anaokulu Okul Aile Birliği Didim’e bağlı Balat Köyü anasınıfının yenilenmesi için yemek düzenledi. Didim Beach Elegans Otel’de düzenlenen yemeğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Çoban, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Vilayetler Birliği Anaokulu Müdürü Belgin Ogan, Okul aile birliği üyeleri ile çok sayıda İngiliz çift katıldı. Yemek için İngilizlere ve okul aile birliği üyelerine 175 adet bilet satıldığı öğrenilirken, İngilizlerin ayrıca gönüllü olarak aldıkları hediyelerde 2 TL’lik çekiliş bileti karşılığında gecede dağıtıldı.
Düzenlenen yardım yemeğinde ilk konuşan Vilayetler Birliği Anaokulu Müdürü Belgin Ogan “Okul olarak Yabancılar Çalışma Grubuyla birlikte el ele vererek Balat İlköğretim Okulu Anasınıfının yenileme çalışması yaptık. Şu anda çocuklarımıza yakışır, bir anasınıfı oluşturduk. Desteklerinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.”dedi.
Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız ise çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlarken “20 kilometre uzaklıkta olan bir okulumuzun çocuklarını sevindirmek gerçekten hepimizi mutlu ediyordur. Oradaki çocukların yüzlerinin gülümsemesini görmek , bundan sonra onların bu şekilde eğitim alacağını bilmek ve bundan dolayı emeği geçen arkadaşlara bunları ortaya çıkaran tüm çalışma gruplarına özellikle yabancılar çalışma grubuna teşekkür etmek istiyorum.”dedi.
Ayyıldız konuşmasında Yabancılar Çalışma Grubunun adının da Gönüllü çalışma grubu olarak değiştirilmesini önereceğini söylerken “Artık ben onlara Yabancılar demenin de yanlış olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla burada biz hepimiz Didim’iz. Bende yabancılar çalışma grubunun isminin değişmesi için arkadaşlara öneri vereceğim. Ben bu işe gönül veren herkesin olmasından dolayı bu grubun adının Gönüllü çalışma grubu olması istiyorum ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.
Yabancılar Çalışma Grubu adına konuşan Lynn Cole ise bu tür çalışmanın içerisinde olmaktan mutlu olduklarını belirtti ve bu tür yardımlara her zaman hazır olduklarını söyledi.
Konuşmaların ardından yemek müzik eşliğinde devam ederken, gece boyunca da konuklara yönelik çekilişler yapıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor Erzincan’da meslek lisesi öğrencileri okulun bahçesindeki serada fide yetiştiriciliği yaparak hem öğreniyor hem de ekonomiye katkı sunuyor. Tarım bölümü öğrencileri, serada teorik eğitimlerini uygulama fırsatı buluyor. Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile kurulan seralarda sebze fidesi üretim faaliyeti 2020 yılında başlayarak Tarım Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından kurulduğu yıl 30 bin sebze fidesi üretimi gerçekleştirildi. 2021 yılında Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitim yapıldığı için, sebze ve aromatik bitki fidesi üretim faaliyetleri öğrencilerin okulda olmaması nedeniyle Tarım Alanı öğretmenleri tarafından yapıldı. Okul serasının üretim kapasitesi, pandemi olmasına rağmen, 2021 yılında iki katına çıkarılarak 60 bin adet fideye ulaştı. 2022 yılında ise mevcut serada tam kapasiteye ulaşılarak 90 bin sebze ve aromatik bitki fidesi üretildi. 2023 yılında da serada 95 bin fide üretimi yapıldı. Bu sene ise 110 bin fide üretimi yapıldı. Serada, domates, biber, hıyar, kabak, kavun, karpuz, lahana, patlıcan ve 3 cins aromatik bitki olarak reyhan, kekik, fesleğen üretimi olmak üzere toplamda 35 farklı tür fide üretimi yapılıyor. Üretimde yerelde halkın lezzet olarak en çok tercih ettiği ata tohumları kullanılmaya özen gösterilirken, ticari anlamda üretim yapmak isteyenler için yüksek verimli hibrit türlerin de üretimi gerçekleştiriliyor. Kullanılan tohumların genelde ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 30 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticiler için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı vatandaşlardan oldukça rağbet görüyor. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tuba Bakartepe, “Biz derste gördüğümüz teorik işlemleri serada uygulayabiliyoruz. Serada fidelerimizi yetiştiriyoruz. İlaçlaması, gübrelemesi, sulaması hep bizim elimizden geçiyor. Organik gübreyle kendimizin yetiştirdiği fideleri halkımıza sunuyoruz.” dedi. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Abdullah Çiftçi’de, “Okulumuzun üretim üssü olan seramızdayız. Bu serada öğretmen ve öğrencilerimizle 100 binin üzerinde fide üretilmiş durumda. Kullanılan tohumların genelinin ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 20 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticilerimiz için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı halkımızın talebi fazla olmaktadır. Ayrıca üretilen fideler sosyal projeler dahilinde ihtiyaçlı ailelere ücretsiz olarak verilerek, öğrencilerimiz nezaretinde söz konusu ailelerin üretim faaliyeti yapmaları ve ailelerin geçimlerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir." dedi.