YEREL HABERLER - 14 Ocak 2014 Salı 22:39

Uşak Sgk’dan Uşak Belediyesi'ne Ceza

A
A
A
Uşak Sgk’dan Uşak Belediyesi'ne Ceza

BİR GÜNLÜK GECİKMENİN BEDELİ 1 MİLYON 773 BİN 801 TL
ERTUNÇ ÖZTÜRK
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uşak İl Müdürlüğü tarafından bildirimlerini bir gün geç yapması nedeniyle Uşak Belediyesi'nin İller Bankası payında 1 milyon 773 bin 801 TL kesinti yapıldığı belirtildi.
Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gündüz, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgelerine ait bildirimlerin 25 Şubat 2011 tarihine kadar belediye tarafından bildirilmesi gerektiğini, bununla beraber belediyenin bildirimleri kanunun belirttiği günde ve mesai saatleri içerisinde yaptığını belirtti. Gündüz, bir günlük gecikme iddia edilerek İller Bankası'ndaki Uşak Belediyesi’nin Uşak’a yapılacak hizmet payına haciz konularak faiziyle birlikte toplam 1 milyon 773 bin 801 TL kesinti yapılmasına karar verildiğini belirterek, "Bu sürece SGK nezdinde itiraz edildi ancak SGK hiçbir haklı gerekçemizi göz önüne almadı. Belediyemiz 25 Şubat 2011 tarihinde ruhsatları SGK'ya gönderdi ancak aynı gün ilgili Torba Yasası yayınlandı. Bütün hukuk düzenlemelerinde son gün olarak belirlenen tarih, verilen süreye dahil kabul edildiği halde, SGK bu genel hukuk ilkesini hiçe sayarak kanunun yayımlandığı tarihte gönderdiğimiz bildirimlerin süresinde verilmediğini ileri sürerek idari para cezası uygulamaktan vazgeçmedi" dedi.
Uşak Belediyesi'nin Manisa İdare Mahkemesi'nde yürütmeyi durdurma talebiyle açılan davanın reddi üzerine yaşanan olayın Danıştay'a taşındığını kaydeden Gündüz, "Konuyla ilgili olarak Danıştay 15. Daire Başkanlığı'nda temyiz incelemesi devam etmektedir. Hukuk sürecinin sürdüğü bir davada SGK'nın kasıtlı olarak Aralık 2013 ve Ocak 2014 aylarındaki İller Bankası'ndaki payımıza haciz koyarak faiziyle birlikte toplam 1 milyon 773 bin 801 TL kesinti yaptırmıştır" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."