YEREL HABERLER - 22 Ocak 2014 Çarşamba 11:18

Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora

A
A
A
Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora

“ŞEBEKE UZUNLUĞUMUZ 2 MİLYON 264 BİN 740 METRE OLDU”
“TOPLAM DOĞALGAZ KULLANICI ABONEMİZ 267 BİN 702 OLDU”
“KAYSERİ’DE DOĞALGAZ KULLANIMININ ZORUNLU HALE GETİRİLMESİ GEREKİYOR”
(FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)
Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, 2003 yılından 2013 yılına kadar yapılan çalışmaları anlatarak, Kayserigaz’ın yaptığı yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, “Geçtiğimiz yıl itibariyle toplam şebeke uzunluğumuz 2 milyon 264 bin 740 metreye ulaşmış olup, Kayseri genelindeki servis kutumuzun sayısı 32 bin 574’e ulaşmıştır. Daha sembolik bir ifadeyle anlatmak gerekirse bu gün Kayseri’nin sahip olduğu doğalgaz şebekesi uzunluğu İzmir’den başlayarak Iğdır’a kadar uzanan ve ardından tekrar İzmir’e ulaşabilecek seviyedeki uzunluğa gelmiştir.
Geçtiğimiz yıllarda lisans alanlarımız içine kattığımız İncesu ve Talas ilçelerinin ardından 2013 yılında Sayın Enerji Bakanımız Taner Yıldız ile açılışını yaptığımız Develi ilçemizde Kayserigaz’ın yeni lisans alanı içine girmiştir” dedi.
Bora, “Erciyes Dağı üzerinden hat çalışması yaptığımız Develi’de önümüzdeki ilk aylarda 15 bin abone beklemekteyiz. Bunun yanı sıra başta Kayserimizin sonra Türkiye’nin gözde kayak merkezi olan Erciyes Kayak Merkezi doğalgaz ile buluşmuş, yerli ve yabancı turist akınına uğrayan bölge için köklü bir değişim daha açık bir ifade ile dönüm noktası olmuştur” ifadesinde bulunarak, şu bilgileri verdi:
“ 2013 yılında aboneliğimize dahil ettiğimiz 20 bin 381 kullanıcı ile toplam kullanıcı adedimiz 267 bin 702’ye ulaşmıştır. Yıllık 550 milyon metreküpün üzerinde Kayseri’nin gaz arzı olduğunu göz önünde bulundurursak Kayserigaz’ın ulaşmış olduğu bu sayının ne kadar önemli bir rakam olduğu daha iyi anlaşılabilir. Diğer bir somut örneğimiz de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan elde ettiğimiz hava verileri Kayseri’nin havasını geçmişle kıyasladığımızda yüzde 30’a varan iyileşme olduğuna şahit oluyoruz.
Ne yazık ki bu iyileşme dahi Kayseri’nin makus kaderini değiştirmeye yetmiyor. Maalesef şehrimiz Kayseri hala havası en kirli şehirler listesi içerisinde yer alıyor. Uzmanlarla gerçekleştirdiğimiz görüşmeler, doğalgaz kullanımının tartışıldığı denizli, Manisa, Karabük, Amasya, Afyon gibi illerden elde ettiğimiz çıkarımlar, bize Kayseri’de doğalgaz kullanımının zorunlu hale getirilmesi gerektiğini gösteriyor. Kayseri ili sınırları içinde bulunan dairelerin 204 bin 493 adedi doğalgaz kullanıyor, her bir dairede ortalama 3
Bireyin yaşadığını varsayarsak, bu gün Kayseri nüfusunun 3’te ikisi doğalgazdan faydalanıyor demektir.
Diğer yandan evinin önünde hat kutusu bulunma, abonelikte bulunma durumlarına rağmen doğalgazı hanenin içinde kullanmayan insanların sayıları da geçen yıl belirli aralıklarla azalmaktadır.
Sayılar üzerinden Kayserigaz’ı konuşmaya devam edecek olursak, 2013 yılı içinde toplamda 2 milyon 318 bin 343 sayaç okuması yaparak 1 milyon 530 bin 104 adet fatura kestik. Kestiğimiz faturaları uç uca ekleme gibi bir şansımız olsaydı Güney Kutbundan Kuzey Kutbuna gidebilir ve tekrar Ekvatora dönebilirdik. Yaptığımız 1 milyon 559 bin 198 tahsilat adedi ile rekor seviyesine ulaşmış ve gelen 8 bin 831 acil çağrı aramasıyla müşterilerimizin istek ve taleplerine koşmuş bulunuyoruz. Rakamlardan oluşan bu tabloyu değerlendirdiğimizde Kayserigaz’ın ne denli özveri ve azimle çalıştığına bir kez daha şahit oluyoruz.
2013 yılında yıllık 550 milyon metreküpe yaklaşan doğalgaz arzımız, Türkiye’nin yıllık tekstil ve giyim sanayi için harcadığı doğalgaz tüketim değeri ile eşdeğerdir. Her geçen yıl artan tüketim oranımız, Kayseri ilinin ne denli doğalgazı sevdiğinin bir göstergesidir. Kayserigaz olarak Kayserili vatandaşlarımıza mümkün olan en kaliteli ve en ekonomik hizmeti sunmak adına müşteri memnuniyeti seviyemizi en üst seviyede tutmaya büyük gayret ve özen gösteriyoruz.
Sektörde model şirket olma vizyonu ile yola çıkan Kayserigaz her adımını bu doğrultuda atmıştır. 2013 yılına damga vuran kampanyalarımızdan biri olan kahve kampanyası bunun belirgin özelliklerinden biridir. Yapılan bu kampanya ile Kayserigaz en eski abonelerine vefa borcu olarak Carribou Kahve işbirliği ile onlara dostluğun göstergesi olan kahve ikramında bulunmuştur.
Temiz hava istiyorum projesiyle başlatmış olduğu faaliyette bir çok okul ve öğrencilere ulaşan Kayserigaz, vermiş olduğu seminerlerle temiz havanın ve temiz havada yaşamanın önemini anlatmıştır. Bu projeyle birlikte uygulamaya koyduğu Dolgi çocuk tiyatrosu da minik yüreklere ulaşmış ve bu sayede de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödüle layık görülmüştür”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım” Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “‘Gelin projelerle tartışalım’ dedik. Onlar anlamıyorlar, başka işlerle uğraşıyorlar. Ancak ben bıkmadan, usanmadan, sokak sokak, meydan meydan projelerimi anlatmaya, heyecanımı tüm İzmir’le paylaşmaya devam edeceğim” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk’ta düzenlenen mitinge katıldı. Dağ’a binlerce hemşehrisinin yanı sıra, AK Parti İzmir milletvekilleri Şebnem Bursalı ve Mehmet Muharrem Kasapoğlu, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Cumhur İttifakı Selçuk Belediye Başkan Adayı Dahi Zeynel Bakıcı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Hakan Bayraklı ve MHP Selçuk İlçe Başkanı Nuri Yılmaz da eşlik etti. “İzmir kararını vermiştir” Hamza Dağ, 2 ayı aşkın süredir İzmir’in her yerinde hemşeriyle kucaklaştığını belirterek, “Ben, İzmir’imizde artık şunu net bir şekilde görüyorum. 31 Mart için İzmir kararını vermiştir. Bugün de görüyorum ki Selçuk kararını vermiş. Hemşehrim İzmir’in, Selçuk’un her sokağına hizmet istiyor, proje istiyor. İnşallah biz bu hizmetleri de projeleri de şehrimize kazandıracağız” ifadeleri kullandı. “Tek gündemimiz İzmir” Bugüne kadar hiç kimseyi ötekileştirmediğini vurgulayan Dağ, “Bundan sonra da ötekileştirmeyeceğiz. Hiç kimse bizim nezdimizde ayrımcılığa maruz kalmamıştır, kalmayacaktır. Kimse bildiği işin dışında başka bir iş yapmak zorunda kalmayacaktır. Belediye başkanına ne için oy verilir? ‘Eser üretsin, hizmet getirsin, yatırım yapsın, sorunları çözsün.’ Evet; bizim tek gündemimiz İzmir, mesaimizin tamamı bin 294 mahallemiz her sokağında, hanesinde geçecek. İzmir’de istişareyi, ortak aklı merkeze alacağız. İzmir’de tüm projelerimi beraber hazırladık, beraber hayata geçireceğiz. Sorunlara anlık değil sürdürülebilir çözümler üreteceğiz” diye konuştu. “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım” Seçim çalışması süresince 4 önemli lansman yaptığını vurgulayan, Selçuk için yapacaklarına da değindi. Hamza Dağ, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Gelin projelerle tartışalım’ dedik. Onlar anlamıyorlar, başka işlerle uğraşıyorlar. Ancak ben bıkmadan, usanmadan, sokak sokak, meydan meydan projelerim anlatmaya, heyecanımı tüm İzmir’le paylaşmaya devam edeceğim. İzmir’in, Selçuk’un tarihi dokusunu, kültürel mirasını, asırlara sari olan medeniyet birikimini koruyacağız. Selçuk tarımıyla, turizmiyle bereketli ilçelerimizdendir. Bizler de oluşturacağımız eser ve hizmet ekosistemiyle destek olarak parlayan bir yıldız olmasını sağlayacağız.” Miting, Selçuk Belediye meclis üyesi adaylarının tanıtımıyla sona erdi.
Edirne Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı Edirne Valiliği, gastronomi turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırılarak gelecek nesillere aktarılacak. Edirne Valiliği tarafından “Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri Kitabı” tanıtımı iftar programı düzenlendi. Edirne’de valilik öncülüğünde önemli bir projeye imza atıldı. Proje çerçevesinde "Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri" kitabı oluşturulacak. İftariyelikler, ara sıcaklar, çorbalar, ana yemek, tatlı ve içecekler geçmiş lezzetlere göre sunumla hazırlandı. Tabaklar süslendi, masalar hazırlandı. Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. Yemeğin ardından ise duaya geçildi. Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar menüsünde geçmişten günümüze gelen lezzetler arasında yer alan bademli terbiyeli tavuk çorbası, ballı gemici böreği, taş kebabı- sarımsaklı pilav, zerde ve ayva şerbeti yer aldı. Geçmişten günümüze gelen ve unutulmaya yüz tutmuş Rumeli, Balkanlar ve Osmanlı Saray Mutfağında yer alan lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması için önemli bir proje çalışmasına imza atıldı. Proje çerçevesinde 87 farklı çeşidin yer alacağı bir kitap oluşturulacak. Edirne’nin kadim ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış sultanlar şehri olduğunu söyleyen Vali Yunus Sezer, aynı zamanda balkanlardan gelen insanların yerleştiği ve kendi kültürlerini yaşattığı da bir şehir olduğuna değindi. "Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağı lezzetleri yaşatılacak" Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağının yaşatıldığı Edirne’de çok anlamlı bir ilke imza atıldığını söyleyen Vali Yunus Sezer, "Gelecek nesiller Edirne mutfağında neler var diye baktığı zaman ellerinde bir kitap ve kaynak olacak. Bizim somut varlıklarımızın yanı sıra kültürel zenginliklerimiz de çok önemli. Çok büyük emek var. Hem Rumeli hem de saray mutfağına ait 87 çeşit farklı lezzet var. Bunların bir kitapta buluşması çok önemli. Şeflerimiz kendi illeri için farklı bir şey yapmak istiyorlar. Yaklaşık 1 buçuk aydır çalışmalar devam ediyor" dedi. Gastronomi anlamında çok önemli faaliyetler yürütmüş parmakla gösterilen iller olduğunu söyleyen Vali Sezer, "Biz büyük bir hazine üzerinde duruyoruz. Ama kendimizi anlatmakta zorluk çekiyoruz. Bizim bir tava ciğerimiz, bir de ciğer sarmamız var. Dışarıdan insanlara sorduğumuzda neyimiz var diye ’Bir gelip ciğerinizi yeriz’ diyorlar. Bu güzel bir şey aslında. Ama bunun yanına ne koyabiliriz? Bunun üzerinde çalışıp Rumeli Saray ve Osmanlı mutfağını günümüzle uyarlayıp nasıl yaşatabiliriz bunun peşindeyiz" şeklinde konuştu. "Edirne’nin parlayan yıldız olmasını istiyoruz" Edirne’nin her konuda balkanların ve Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olmasını istediklerini belirten Vali Sezer, "Bunu da sanayide, ticarette, turizmde, gastronomide eğitimde aktivitelerle birlikte başarmamız lazım. İçinde saray ve Rumeli mutfağının da olduğu birkaç yemeği ve menüyü tava ciğerin yanına ekleyebilirsek zenginleştirebiliriz" ifadelerine yer verdi. Festivallerin yanı sıra marka aday olabilecek lezzetleri de sunabilecekleri bir yerin olmasının çok önem taşıdığını belirten Vali Sezer, "Bunu başarırsak herkes restoranında alternatif bir ürün sunmak isteyecek. Bunu da hazırlanan projelerle hayata geçireceğiz. Valilik olarak bunu yapıp özel sektöre devrederiz. Buna biz öncü oluruz" diye konuştu. "3 hedefe inşallah hep birlikte ulaşacağız" Önlerinde 3 hedef olduğunu ve buna şeflerle birlikte ulaşacaklarını belirten Vali Sezer, birincisinin bu kitabı hazırlamak ve basıp yayınlamak, ikincisinin gastronomi festivalleri düzenlemek üçüncüsünün de bu markalaştırılan yemeklerin daimi sunulacağı tarihi bir yer yapmak olduğunu ifade etti. "Edirne gastronomide de büyük zenginliğine sahip" Edirne’nin tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra gastronomi anlamında da büyük zenginliğe sahip olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, düzenlenen iftarda saray, Rumeli ve Balkan mutfağından lezzetlerin yer aldığı bir menü hazırladıklarını aktardı. İftar programına, Vali Sezer ve eşi Canan Sezer, Vali Yardımcıları Erdoğan Beypınar ve Eyyüp Batuhan Ciğerci ile eşleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, şefler, gastronomi yazarları ve basın mensupları katıldı. Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.