YEREL HABERLER - 07 Şubat 2014 Cuma 13:26

Ak Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan

A
A
A
Ak Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan

AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, yaklaşan yerel seçimler öncesi Bartın’la ilgili birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Siyasetten, yerel yönetimlere, yatırımlardan, sosyal hayata gibi bir çok konularda açıklamalarda bulunan AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan “Bartın Belediye Başkan adayımız Dr. Seyfettin Kalay ile büyük projelerle Bartın’ın 5 yıllık geleceğine damga vuracağız. Bartın’a vizyon katacağız” dedi.
ARSLAN: “YILLARDIR AYNI SORUNLAR VAR”
Bartın’da yıllardır aynı sorunların konuşulduğunu, Bartın Irmağı’nın can çekişmeye devam ettiğini, su, çöp, trafik ve hava kirliliği sorunlarının devam ettiğini ifade edeN Arslan, “30 Mart yerel seçimlerinden seçimlerinden sonra AK Parti Bartın’ın 5 yıllık geleceğine damga vuracaktır” dedi. İl Genel Meclis üyeleri konusuna da değinen Arslan adayları kamuoyu ile paylaşacaklarını Bartın’da herkesi temsil eden bir meclis kuracaklarını söyledi.
ARSLAN: “TOKİ KÖPRÜSÜNDE GECİKME NEDENİ BELEDİYE”
TOKİ köprüsü hakkında da açıklamada bulunan Başkan Arslan “Köprünün yapılacağı yer Bartın Belediyesi sınırları içerisindedir. urada bizim yapmamız gereken TOKİ köprüsü için ihtiyaç olan meblağı buraya getirmekti. Biz bunu 11 Eylül 2011 tarihinde özel idaresi hesaplarına gönderdik. Bundan sonraki süreç tamamen Bartın Belediyesi ve Çevre Şehircilik Bakanlığı arasında gelişen süreçtir. Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’ta bunu kamuoyu ile paylaştı. Bu gecikmenin nedeni bugünkü belediyedir. Biz yükümlülüğümüzü yerine getirdik. Buradaki sıkıntı belediyede ki teknik ekibin yetersizliğinden kaynaklanmış olabilir. Ama mağdur olan Bartın halkı oluyor. Süratle TOKİ köprüsünün yapılması gerek. Artık Kemer Köprü’de mevcut yükü kaldıramamaktadır. Tarihi köprümüzü koruyarak alternatif köprülerde yapmamız gerekiyor” dedi.
ARSLAN: “YENİ BİR SAYFA AÇILIYOR”
Baraj konusuna da değinen Başkan Arslan, “Kirazlıkköprü Barajı konusunda daha önce ihale kanunundan kaynaklanan bir sıkıntı vardı. 2012 yılı itibari ile önceki süreç tavsiye edildi. Yeni bir döneme girildi ve Kirazlıkköprü Barajı, Kozcağız Barajı ve Kışla Sel Kapanı projelerinin ihalesi tamamlandı. Şu anda yeni bir sayfa açılıyor” dedi.
ARSLAN: “ÖNCELİKLİ SORUN SUDUR. ÇÜNKÜ SU HAYATTIR”
Bartın’ın yaşadığı su sorununa da değinen Başkan Arslan “Yaklaşık 20-25 yıl oldu ve bu yükü çekemez oldu. Zaman zaman çatlayıp patladı ve ulusal gündeme de konu oldu. Bartın’ımız açısından kötü bir imajdı. O hat Bartın’ın 25 yıldır yükünü çekmiş ve artık yenilenmesi gerekiyor. Bartın Belediyesi bugün 5 Milyon TL ile Yalı’da ucube bir bina yapıyor. Daha öncelikli yerlerimiz varken Eski Hastane Caddesi’ne yapılan ışıklandırmalar bile israftır. Yapılması gereken daha öncelikli işlerimiz var. Kenar mahallelere gidildiği zaman acil ihtiyaçların neler olduğu görülüyor. Öncelikli sorun sudur çünkü su hayattır” dedi.
ARSLAN: “SOKAKLARIMIZ CIVIL CIVIL OLDU”
AK Parti ile Bartın’ın çok şey kazandığını söyleyen Başkan Arslan “Bundan 10 yıl önce Bartın’da Valilik bile Kaymakamlık binasında hizmet veriyordu. Kamu binalarımız yoktu. Mevcut devlet hastanesi bile yılan hikâyesine dönmüştü. Bugün 400 yataklı yeni bir Devlet Hastanesi’nin de projesi bitmek üzeredir. Yakın tarihte temelini de atacağız. AK Parti iktidarında Bartın Üniversite ile buluştu. Bugün 9 bin öğrenci Bartın’da öğrenim görüyor. Sokaklarımız cıvıl cıvıl oldu. Bartın’da AK Parti iktidar olduğu zaman tek bir duble yolu yoktu” dedi.
ARSLAN: “BARTIN IRMAĞI’NDA HİÇBİR ADIM ATILMADI”
Bartın Irmağı’nın can çekiştiğini söyleyen Başkan Arslan, “Yalı boyuna yapılmış bir yürüyüş yolu Bartın Irmağı için proje olamaz. Bugün orada 1 kort, basket ve voleybol sahası var. Bartın Irmağı’nda bize göre hiçbir adım atılmadı. Bartın Irmağı bugün can çekişiyor. Dünyada çok az yere nasip olan bir ırmağımız var. Sanayi altında bütün çöpler ırmağın altında. Kanalizasyon ırmağa akıyor. Katı atık bertaraf tesisi yapılamadı. Bunlarla beraber hava kirliliği Bartın’da devam ediyor. Doğalgaz geldi ama yeterince insanlar faydalanamadı” dedi.
ARSLAN: “YALI MEYDANI KATLEDİLDİ”
Yalı’da yapılan AVM inşaatını da eleştiren Başkan Arslan, “Zaten Bartın çok fazla meydana sahip olan bir şehir değildir. Yalı Meydanı’mızda katledildi. Bu inşaat başlamadan önce iki üç gün arayla üst üste açıklamalar yaptık. Bartın’da birçok sivil toplum örgütü olmasına karşın bizim gibi duyarlılık göstermediklerini düşünüyorum. Kimsenin sesi soluğu çıkmadı. Bize göre Yalı Meydanı Bartın’ın tek meydanıydı. Şu dönemde umre yolcularımız var kafileler gönderiyoruz. Onları uğurlayacak bir meydanımız yok. İmam Hatip Camii’nin avlusuna sıkışıp kalıyoruz. Yalı’da ki hem Taşev hem de AVM inşaatı için DSİ’den görüş alınması gerekirken alınmadığını biliyoruz. Herkes o binanın oraya yakışmadığını ifade ediyor” dedi.
ARSLAN: “BELEDİYE AK PARTİ’DEN DEĞİL DİYE, YATIRIMI ESİRGEMEDİK”
Bartın’a yapılan hükümet yatırımları konusuna da değinen Başkan Arslan, “Herkesin bir siyasi partisi olabilir. İnsanlar ideolojik düşünebilir. Mevcut belediye başkanımızın seçildikten sonra bize Ankara lazım değil dediğini hatırlıyorum. Bartın’a birçok bakanımız geliyor. Bir Belediye Başkanı muhalefet partisinden olabilir. Bunun örneği çok. Mevcut Belediye Başkanımızın kendisine tek bir proje ile gelip destek istemediğini ifade ediyor. 4 belde belediye başkanımız ile Kurucaşile Belediye Başkanımız sürekli Milletvekilimiz ile irtibat halindeler. Bartın Belediyesi AK Parti’den değil diye biz Bartın’dan yatırımları esirgemedik. Bitmiş yatırım tutarı 1.6 Trilyon’dur. Devam eden yatırım tutarı da 2 Trilyon tutarındadır. Bartın’ın çıkmazı ve handikabı Belediye Başkanı’nın proje bazlı taleplerinin olmayışıdır” dedi.
ARSLAN: “BARTIN’IN 19. MAHALLESİ İNKUMU OLACAK”
Başkan Arslan AK Partili Bartın Belediyesi ile İnkumu’nu Bartın’ın 19. Mahallesi yapacaklarını ifade etti. Ulaşımı kolaylaştıracak tünel projesi ve Bartın’ın kangren olan sorunu çöplük sorununu da katı atık bertaraf tesisinin yapımı ile çözeceklerini söyledi.
ARSLAN: “BAŞKAN RO-RO KONUSUNDA HALKA SÖZ VERMİŞTİ”
Ro-Ro iskelesi konusunda konuşan Başkan Arslan, “Ro-Ro İskelesi konusunda Belediye Başkanı Bartın halkına söz vermişti, ama hiçbir şey yapmadı. Aslında başkanın en isabetli projelerinden biriydi. Ama hiçbir adım atılmadı. Ulaştırma Bakanımız Bartın’a geldiği zaman TSO’na bir ziyarette bulunmuştu. Başkan her zaman olduğu gibi maalesef orada da yoktu. Bakanımız orada deklare etti ve Ro-Ro İskelesi konusunda yasal bir sıkıntı varsa her türlü alt zemini oluşturmaya hazır olduklarını söyledi. Eğer Belediye Başkanımız biraz akıllı davransaydı BAKKA’ya proje verir ve Bartın Limanı’na Ro-Ro iskelesi projesini yapabilirdi. Yalı’da 5 milyon TL’lik bir bina yapılacağına bu rakamla Ro-Ro İskelesi yapılabilirdi. Sürekli olarak bir sürü gemi limana giremediği için açıklarda bekliyor. Bunun nedeni limanın yetersiz olmasıdır” dedi. Trafik sorununa da değinen Arslan, çömünü onlardan kat ve kat daha iyi bildiklerini söyledi.
Bartın’ın iki dönemdir kaybettiğini belirten Arslan “Bartın’ın asıl sorunları hala çözülememiştir. Trafik sorunu, hava kirliliği, ırmak kirliliği gibi herşey ortadadır. Bartın’da Dr. Seyfettin Kalay kardeşimizle birlikte Bartın halkının hizmetine talibiz. Bu sefer siyasi görüş her ne olursa olsun saygı duyuyoruz. Ama bu sefer ortak paydamız olan Bartın için karar vermelerini istiyoruz. Verecekleri karardan dolayı da asla mahcup etmeyeceğiz. 30 Mart’ta kazanan Bartın olsun istiyorum. Bugüne kadar mevcut belediye başkanlarına zor olan bizim adayımıza kolay olacak. Bartın Merkez, Ulus, Amasra, Kurucaşile ve beldelerimizle birlikte yeni bir dönem başlatacağımıza inanıyoruz. Tüm teşkilatımız gece gündüz demeden çalışıyor ve bu çalışmaların karşılığını da alacağımıza inanıyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı Edirne Valiliği, gastronomi turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırılarak gelecek nesillere aktarılacak. Edirne Valiliği tarafından “Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri Kitabı” tanıtımı iftar programı düzenlendi. Edirne’de valilik öncülüğünde önemli bir projeye imza atıldı. Proje çerçevesinde "Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri" kitabı oluşturulacak. İftariyelikler, ara sıcaklar, çorbalar, ana yemek, tatlı ve içecekler geçmiş lezzetlere göre sunumla hazırlandı. Tabaklar süslendi, masalar hazırlandı. Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. Yemeğin ardından ise duaya geçildi. Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar menüsünde geçmişten günümüze gelen lezzetler arasında yer alan bademli terbiyeli tavuk çorbası, ballı gemici böreği, taş kebabı- sarımsaklı pilav, zerde ve ayva şerbeti yer aldı. Geçmişten günümüze gelen ve unutulmaya yüz tutmuş Rumeli, Balkanlar ve Osmanlı Saray Mutfağında yer alan lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması için önemli bir proje çalışmasına imza atıldı. Proje çerçevesinde 87 farklı çeşidin yer alacağı bir kitap oluşturulacak. Edirne’nin kadim ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış sultanlar şehri olduğunu söyleyen Vali Yunus Sezer, aynı zamanda balkanlardan gelen insanların yerleştiği ve kendi kültürlerini yaşattığı da bir şehir olduğuna değindi. "Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağı lezzetleri yaşatılacak" Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağının yaşatıldığı Edirne’de çok anlamlı bir ilke imza atıldığını söyleyen Vali Yunus Sezer, "Gelecek nesiller Edirne mutfağında neler var diye baktığı zaman ellerinde bir kitap ve kaynak olacak. Bizim somut varlıklarımızın yanı sıra kültürel zenginliklerimiz de çok önemli. Çok büyük emek var. Hem Rumeli hem de saray mutfağına ait 87 çeşit farklı lezzet var. Bunların bir kitapta buluşması çok önemli. Şeflerimiz kendi illeri için farklı bir şey yapmak istiyorlar. Yaklaşık 1 buçuk aydır çalışmalar devam ediyor" dedi. Gastronomi anlamında çok önemli faaliyetler yürütmüş parmakla gösterilen iller olduğunu söyleyen Vali Sezer, "Biz büyük bir hazine üzerinde duruyoruz. Ama kendimizi anlatmakta zorluk çekiyoruz. Bizim bir tava ciğerimiz, bir de ciğer sarmamız var. Dışarıdan insanlara sorduğumuzda neyimiz var diye ’Bir gelip ciğerinizi yeriz’ diyorlar. Bu güzel bir şey aslında. Ama bunun yanına ne koyabiliriz? Bunun üzerinde çalışıp Rumeli Saray ve Osmanlı mutfağını günümüzle uyarlayıp nasıl yaşatabiliriz bunun peşindeyiz" şeklinde konuştu. "Edirne’nin parlayan yıldız olmasını istiyoruz" Edirne’nin her konuda balkanların ve Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olmasını istediklerini belirten Vali Sezer, "Bunu da sanayide, ticarette, turizmde, gastronomide eğitimde aktivitelerle birlikte başarmamız lazım. İçinde saray ve Rumeli mutfağının da olduğu birkaç yemeği ve menüyü tava ciğerin yanına ekleyebilirsek zenginleştirebiliriz" ifadelerine yer verdi. Festivallerin yanı sıra marka aday olabilecek lezzetleri de sunabilecekleri bir yerin olmasının çok önem taşıdığını belirten Vali Sezer, "Bunu başarırsak herkes restoranında alternatif bir ürün sunmak isteyecek. Bunu da hazırlanan projelerle hayata geçireceğiz. Valilik olarak bunu yapıp özel sektöre devrederiz. Buna biz öncü oluruz" diye konuştu. "3 hedefe inşallah hep birlikte ulaşacağız" Önlerinde 3 hedef olduğunu ve buna şeflerle birlikte ulaşacaklarını belirten Vali Sezer, birincisinin bu kitabı hazırlamak ve basıp yayınlamak, ikincisinin gastronomi festivalleri düzenlemek üçüncüsünün de bu markalaştırılan yemeklerin daimi sunulacağı tarihi bir yer yapmak olduğunu ifade etti. "Edirne gastronomide de büyük zenginliğine sahip" Edirne’nin tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra gastronomi anlamında da büyük zenginliğe sahip olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, düzenlenen iftarda saray, Rumeli ve Balkan mutfağından lezzetlerin yer aldığı bir menü hazırladıklarını aktardı. İftar programına, Vali Sezer ve eşi Canan Sezer, Vali Yardımcıları Erdoğan Beypınar ve Eyyüp Batuhan Ciğerci ile eşleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, şefler, gastronomi yazarları ve basın mensupları katıldı. Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.