Kocaeli Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Aralık ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 115 bin 454 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,6 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi de 46 bin 910 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,2 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitlerinin ise 635 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 291,9 arttığı, yoğurt üretiminin ise 85 bin 170 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,5 artış gösterdiği öğrenildi. Ayran üretimi ise 43 bin 945 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,5 arttı.
Yapılan açıklamada kaymak üretimi 2 bin 832 ton, konsantre süt üretimi 397 ton, tam yağlı, yarım yağlı süt tozu ve kaymak tozu üretimi 3 bin 980 ton, yağsız süt tozu üretimi 3 bin 944 ton, tereyağı üretimi ise 3 bin 730 ton olarak gerçekleştiği belirtildi.