YEREL HABERLER - 22 Şubat 2014 Cumartesi 17:17

Asırlık Konak Küllerinden Yeniden Doğdu

A
A
A
Asırlık Konak Küllerinden Yeniden Doğdu

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Paşa Konağı'nı restore ederek, kültür merkezi olarak Gemliklilerin hizmetine sundu.
Gemlik’in Halitpaşa Mahallesi’ndeki, yaklaşık 200 yıllık tarihi ile önemli bir sivil mimarlık örneği olan Paşa Konağı restore edildi. Tarihi yapı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan restorasyon çalışmalarının ardından ‘Paşa Konağı Kültür Merkezi’ olarak kapılarını Gemliklilere açtı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Paşa Konağı Kültür Merkezi’nin açılış töreninde, 1800’lü yıllarda Papazhane olarak yapılan konağın bugüne kadar ağırlıklı olarak eğitim kurumu olarak kullanıldığını söyledi. Altepe, cephenin ahşap kaplamasının değiştirildiğini, binadaki gerekli bölümlerin yenilendiğini, katlardaki zemin farkının dengelenerek, engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirildiğini anlattı.
Binayı Büyükşehir Belediyesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’nden devralındıktan sonra hemen restorasyon çalışmalarını başlattıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Gemlik’in en önemli kent ziynetlerinden biri olan Paşa Konağı, ilk günkü ihtişamı ve özgün yapısıyla ilçeye kazandırıldı. Paşa Konağı Kültür Merkezi, Bursa’nın incisi Gemlik’in sosyal hayata katkı sağlayacak. Konak, Gemliklilerin sosyal ve sanat faaliyetleri yapacakları bir mekan haline geldi. Aynı zamanda burada mesleki eğitim kursları da verilecek” diye konuştu.
Başkan Altepe, Bursa sevgisini hizmetleriyle gösterdiklerini belirterek, “Bursa’da uzak yakın demeden her köşede eserler kazandırıyoruz. Bu eserleri kente kazandırmak bizler için büyük bir heyecan. Gemlik ve Bursa’nın gelişmesine katkı koyacak çalışmalar yapıyoruz” dedi.
Son 5 yılda 25 yıllık hizmetin gerçekleştirildiğini ve Bursa’da yapılan tüm faaliyetlerin örnek olduğunu anlatan Başkan Altepe, “Gemlik de son 5 yılda kabuk değiştirdi. Beklentiler var, biliyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile Gemlik daha çok hizmet alacak. Gemlik’in turizmde kalkınması konusunda da Büyükşehir ile birlikte büyük hamle yapıldı. Deniz uçağıyla Gemlik, Türkiye ve dünyanın gündemine oturdu. Gemlik’in altyapısından tarihi eserlere, dere yataklarının temizliğinden ve yolların yapımından, spor salonlarının oluşturulmasına kadar pek çok hizmeti Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştiriyor ve bu noktada Gemlik Belediyesi ile işbirliği halinde çalışmaya devam ediyoruz. Sahil yollarından, tarımsal ve kırsal kalkınmaya kadar her konuda Büyükşehir Belediyesi Gemlik’in yanında. Büyükşehir Belediyesi olarak Gemlik’in önemli bir kent merkezi olması için, her alanda kalkınmaya destek veriyoruz” şeklinde konuştu.
Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz ise, “Büyükşehir’in hizmetleri Gemlik’e sağanak gibi yağıyor. 35 aydır Gemlik’te her gün bir şeyler değişiyor ve gelinen noktada insanlarımız mutlu. Bizlerin görevi de insanlarımızı mutlu etmektir” dedi. Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin dev altyapı yatırımlarının ardından ilçeye bir de sosyal ve kültürel hayata renk katan önemli bir eser kazandırdığını belirterek Başkan Altepe’ye ve ekibine teşekkür etti.
Halitpaşa Mahallesi Muhtarı Sevim Koçdemir de Gemlik’te daha çok hizmet beklediklerini belirterek, çalışmalarından dolayı Başkan Altepe’yi tebrik etti. Konuşmaların ardından Yılmaz ve Koçdemir, Başkan Altepe’ye plaket ve çiçek verdi. Daha sonra Başkan Altepe, açılışını yaptığı ‘Paşa Konağı Kültür Merkezi’ni gezerek, BUSMEK bünyesinde gerçekleştirilen kurslarda yapılan çalışmaları inceledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Mesaide müdür, tatilde çoban Aydın’ın en çok sevilen kurum müdürlerinden biri olan Aydın İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun Müdürü Rahmi Terzi, mütevazi yaşantısı ve özüne olan bağlığı ile görenleri şaşırtıyor. Yıllık iznini doğup büyüdüğü memleketi Kahramanmaraş’ta değerlendiren Rahmi Terzi bir yandan tatilde çocukluk özlemeni giderip çobanlık yaparken, diğer yandan da çobanlık mesleğini sürdüren ailesine yardımcı oluyor. Kravatı çıkarıp kepeneğini giydiği gibi dağlara çıktı Özünün Yörük olduğunu ve çocukluğunun çobanlık yapmakla geçtiğini belirten Aydın iş ve İşçi Bulma Kurumu’nun 11 yıllık müdürü 50 yaşındaki Rahmi Terzi, çalışma hayatındaki yorgunluk ve stresi dağlarda koyun otlatarak attığını söyledi. Çok zor ancak bir o kadar da keyifli bir çocukluk yaşadığını belirten Terzi, “Çocukluğumda bir yandan çobanlık yapıp diğer yandan da okudum. Atatürk Eğitim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre öğretmenlik ardından da 2013 yılında Aydın İş ve İşçi Bulma Kurumu’nda müdür olarak görev yapmaya başladım. İşimi severek yapıyorum. Ancak çocukluk yıllarımın uğraşı ata mesleğim olan çobanlığı da çok seviyorum. Pek çok kişi tatilini deniz kenarlarında ve otellerde geçirmeyi tercih eder ama, ben baharı dağlarda karşılayıp sürü otlatmaktan, kepeneği giyip geceyi sürünün başında dağlarda geçirmekten çok keyif aldığım için tatilimi bu şekilde değerlendiriyorum” dedi.