YEREL HABERLER - 01 Mart 2014 Cumartesi 17:09

Chp Adıyaman Seçim İrtibat Bürosu Açılışı

A
A
A
Chp Adıyaman Seçim İrtibat Bürosu Açılışı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın katılımıyla CHP’nin Adıyaman Belediye Başkan adayı Zeynal Bakır’ın seçim irtibat bürosu açıldı.
Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan seçim irtibat bürosunun açılışına partililer büyük ilgi gösterdi. Miting havasında geçen seçim irtibat bürosunun açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran katıldı.
Açılışta konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Türkiye’nin mevcut iktidar tarafından iyi yönetilmediğini savunarak; ekonominin, demokrasinin ve özgürlüklerin geriye gittiğini ileri sürdü. Oran, “25 yıldır Adıyaman’a gelip gidiyorum. İlk defa Adıyaman halkının bu kadar görkemli ve coşkulu olduğunu gördüm. Adıyaman halkının birlik ve beraberlik içerisinde adayımız Zeynal Bakır etrafında toplanmış olduğunu görüyorum. Adıyaman’ın değişim istediği mesajı veriliyor. 12 yıldır Adıyaman bu iktidar partisine oyunu yükselterek oy verdi. Adıyaman halkı oy verdi ama iktidar buraya hizmet ve yatırım yapmamış. Adıyaman halkı bu topraklarda barış, kardeşlik ve huzuru sağlamıştır. Bu huzurlu topraklara yeterince yatırım yapılmıyor” diye konuştu.
Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Bilal Doğan ise konuşmasında, Adıyaman halkının kendilerine büyük bir teveccüh gösterdiğini dile getirerek, “Adıyaman Belediyesi’ne halkın partisi olan CHP’nin bayrağını dikeceğiz. Gittiğimiz yol düz değildir ancak tüm engelleri aşacağız” dedi.
CHP Belediye Başkan adayı Zeynal Bakır ise konuşmasında Adıyaman’a yapılacak olan projelerden bahsederek, “Projelerimizden bazılarından bahsedeceğim. Adıyaman’da ailemizle, eşimizle dostumuzla gideceğimiz mesire alanımız yok diyenlere çok güzel Atatürk Barajı kenarına sahil projemiz var. Tekne turu, piknik alanları bulunacak. Şehrin güneyine 30 metre genişliğinde çok güzel bir çevre yolu açacağız. Adıyaman’ın yüzde 50’sinden fazlasının tapusu yok. Bunlara tapu sözü veriyorum. Bir adet yurt yapacağız. Üniversite gençleri için çok güzel bir kültür merkezi yapacağız. Kadınlarımız için şehir merkezinde gönüllerince zaman geçirebilecekleri kadın kafesi yapacağız. Çevre illerimizde büyük stadyum var bizim yok. Adıyaman’a stadyum yapmak için hedef koyduk. Adıyaman’da daha ucuz alışveriş için ‘Halkkart’ı getiriyoruz. Projelerimizi saymakla bitiremeyiz. Bu saydıklarım sadece bazılarıdır” ifadelerini kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.