YEREL HABERLER - 17 Mart 2014 Pazartesi 17:53

Ordu Üniversitesi 8 Yaşında

A
A
A
Ordu Üniversitesi 8 Yaşında

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yatılgaç, “8 yıl önce başlayan eğitim yolculuğunu bugünlere kadar getirmiş ve başarılarına her geçen gün yenilerini ekleyerek büyümeye devam etmiştir” dedi.
Ordu Üniversitesi’nin 8'inci yaşına girmesinden dolayı bir açıklama yapan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Bu süre zarfında geçen her yıl yeni öğrencilerimizi üniversitemizde ağırlamanın mutluluğunu yaşarken, vermiş olduğumuz mezun öğrencilerimizi de hayata kazandırmanın ayrı bir gururunu taşıyor ve edindiğimiz akademik ve idari personelimizle ailemizi gittikçe genişleterek dünya bilimine katkı sağlıyoruz. Karadeniz’in kendine has özgün güzellikleri ile bütünleşen geleceğin üniversitesini inşa etmek için çıktığımız bu yolda sorunsuz ve kaliteli bir eğitim vermemizi sağlayan, öncelikle değerli akademisyen ve idari personelimize, üniversitemizi tercih ederek bizleri onurlandıran yarınlarımızın aydınlığı tüm öğrencilerimize, etkin ve verimli bir iş birliğiyle gelişimimize ivme katan Ordu'nun değerli bürokratlarına, gerek ulusal gerekse yerel olarak tanıtımımızda önemli bir unsur olan basınımızın değerli temsilcilerine, desteklerini her daim yanımızda hissettiğimiz Ordulu hemşehrilerimize teşekkür ediyor, geleceğe dair hedeflerimize emin adımlarla ilerlemenin vermiş olduğu heyecanla üniversitemizin 8. kuruluş yıl dönümünü kutluyor ve daha nice başarılara hep birlikte imza atmayı temenni ediyorum” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Osmangazi’den haşere ilaçlama seferberliği Osmangazi Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelerin üremesinin önüne geçmek adına ilçe genelinde ilaçlama çalışmasına başladı. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek, karasinek, kene, fare, haşere gibi kent zararlılarına karşı mücadele çalışmalarını uzman personel denetiminde yürütüyor. Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, rögar kapakları açılarak içlerine fare ilaçları koyan ekipler, sağlık açısından risk taşıyan sineklerin üremesine müsait olan foseptik, çöp konteynerleri, pazar yerleri, dere yatakları, su birikintileri ile yeşil ve nemli alanlar da ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlarla gerçekleştirilen çalışmalar ile istenmeyen canlıların kontrolü sağlanırken, haşerelerin sebep olabileceği tifüs ve sıtma gibi hastalıkların da önüne geçiliyor. Haşere oluşumunun önüne geçmek adına çöplerin ağzı açık olarak atılmaması, poşetlerde ya da kapaklı bidonlarda saklanması gerektiği konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, daha sağlıklı bir Osmangazi için haşerelere karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak ilçenin tüm mahallelerinde yürütüleceğini belirtti.