YEREL HABERLER - 19 Mart 2014 Çarşamba 10:58

Lts Teknoloji Grup Kozmetikte Hedef Büyüttü

A
A
A
Lts Teknoloji Grup Kozmetikte Hedef Büyüttü

KOZMETİK SEKTÖRÜNDE YENİ YER ALAN LTS TEKNOLOJİ GRUP, İLK KEZ YER ALDIĞI LİKYA KOZMETİK FUARI’NDA YERLİ, YABANCI TEMSİLCİLERİN İLGİSİNİ ÇEKMEYİ BAŞARDI
GRUP BAŞKANI TALAT SAM:
“ÜRÜNLERİMİZİN DÜNYA GENELİNDE DE KOZMETİK SEKTÖRÜNE KATKI SAĞLAYACAĞINI VE TÜRKİYE’YE BU ANLAMDA BÜYÜK İVME KAZANDIRACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”
LTS TEKNOLOJİ GRUP, BİTKİSEL İÇERİKLİ ÜRÜN ANLAMINDA FUARA KATILAN TEK FİRMA OLARAK “İLK VE TEK” SLOGANI İLE DİKKAT ÇEKTİ
Kozmetik sektöründe yeni yer alan LTS Teknoloji Grup, ilk kez katıldığı Likya Kozmetik Fuarı’nda yerli ve yabancı temsilcilerin ilgisini çekmeyi başardı.
Kozmetik sektörünün en önemli fuarlarından biri olan Likya Kozmetik Fuarı, 12-16 Mart tarihleri arasında Antalya Belek Voyage Golf& Spa Hotel’de uluslararası ve yerli üreticilerin katılımlarıyla gerçekleşti. 5 gün süren fuarda LTS Teknoloji Grup, GeoMASS Arge bünyesinde bulunan Revox, Revox At Kuyruğu, ONKO, Diemed, TLT Med ve Menopo şampuanlarını tanıttı. Bölgenin eczane portföyüne yönelik gerçekleştirilen fuara, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 60’a yakın firma katıldı.
LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam, sektöre yeni adım atan bir firma olarak böylesine önemli bir organizasyonda ilk kez yer almalarının kendilerini heyecanlandırdığını, her biri farklı kitleye hitap eden ve tamamen bitkisel olan ürünlerine gelen ilginin daha büyük hedefler çizmelerini sağladığını kaydetti. Sam, kendileri açısından oldukça verimli bir fuarı geride bıraktıklarını ifade ederek, “Sektörde global markaların ciddi bir üstünlüğü olmasına karşın, bizim gibi şirketlerin bitkisel ürünlerde, Ar-Ge yatırımlarına ağırlık verip, bu ürünlerin sağlıklı gıda tüketimi ile eşdeğer olduğu bilincinin yerleştirilmesine yönelik çalışmalarımız kararlılıkla devam etmekte” dedi.
Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Likya Kozmetik Fuarı’nda sektörde yıllardır ihtiyaç duyulan sağlıklı kişisel bakım ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunduklarını söyleyen Talat Sam, “Ürünlerimiz Uzakdoğu, Balkanlar, Körfez ülkeleri, Amerika ve Ortadoğu’dan gelen pek çok katılımcının beğenisini kazandı. Bu anlamda ürünlerimizin dünya genelinde de kozmetik sektörüne katkı sağlayacağını ve Türkiye’ye büyük ivme kazandıracağımızı düşünüyorum” diye konuştu.
Özellikle kapalı saçlar için büyük sorun olan saç dökülmesini önleyici formül geliştirerek ilklere imza attıklarını belirten Talat Sam, sunulan ürünlerin ve üretilen içeriklerin hem estetik hem de psikolojik açıdan kadınların kendilerini çok daha iyi hissetmelerini sağlayacak ürünler olduğunu belirtti.
Fuarda ürünlerine ait lansman ve satış gerçekleştiren LTS Teknoloji Grup, “İlk ve Tek” sloganı ile de dikkati çekti. Bitkisel içerikli ürün anlamında tek firma olarak fuara katılan LTS Teknoloji Grup, bu anlamda sunduğu geniş ürün yelpazesiyle fuarın gözdesi oldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Yıllık işletme cetvellerinde son tarih 30 Nisan Samsun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, sanayi işletmelerinin ‘yıllık işletme cetvelleri’ni 30 Nisan 2024 tarihine kadar vermeleri gerektiğini hatırlatarak, verilmemesi durumunda işletmelere 8 bin 322 TL idari para cezası uygulanacağının altını çizdi. Müdür Selahattin Altunsoy, sanayi sicil belgesi sahibi işletmelerin 2023 yılına ait yıllık işletme cetvellerini 30 Nisan 2024 tarihine kadar vermeleri gerektiğini hatırlattı. Altunsoy, “Sanayi sicil belgesi alan işletmeler aynı kanunun 5. maddesine göre her yıl vermek zorunda oldukları bir yıllık faaliyetlerini gösteren yıllık işletme cetvellerini takvim yılı sonundan itibaren en geç dört ay içinde (30 Nisan tarihine kadar) bağlı bulundukları İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüklerine bildirmek zorundadırlar. Bu çerçevede sanayi siciline kayıt olan işletmelerin 2023 yılına ait yıllık işletme cetvellerini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yayımlanan SGM 2014/11 no’lu Tebliğin 11’nci maddesi uyarınca e-Devlet kapısı veya Bakanlık web sayfası Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden (http://sanayisicil.sanayi.gov.tr) elektronik ortamda vermeleri gerekmektedir. Yoğunluk yaşanmaması için girişler son güne bırakılmamalıdır. Sistem 7 gün 24 saat açık olduğundan mesai saatleri dışında ve hafta sonları da girişler yapılabilir. Söz konusu zorunluluğu yerine getirmeyen işletmelere aynı kanunun ilgili maddeleri uyarınca 2024 yılı için belirlenen 8 bin 322 TL idari para cezası uygulanacağından, ilgililerin cezai müeyyideye maruz kalmamaları açısından 30 Nisan 2024 tarihine kadar 2023 yılı yıllık işletme cetvellerini sistem üzerinden vermeleri önem arz etmektedir. Sanayi işletmeleri tereddüt edilen hususlarda bizzat İl Müdürlüğümüz Sanayi Sicil Birimine müracaat edebileceği gibi kurum telefondan da bilgi ve yardım alabileceklerdir” dedi.
Ordu Topraksız tarım sistemiyle çilek üretimine başladılar: Yıllık kazanç hedefleri 5 milyon TL Ordu’da, aldıkları hibe desteği ile 6 dönümlük serada topraksız tarım uygulaması ile çilek üretimine başlayan çift, yıllık yaklaşık 5 milyon TL kazanmayı hedefliyor. Fatsa ilçesinde yaşayan Özge Arslan ve eşi Uğur Arslan, topraksız tarım ile çilek üretimi yapmaya karar verdi. 2021 yılında aldıkları hibe desteği ile seralarını kuran çift, yaklaşık 10 dönümlük arsa üzerine 6 dönüm çilek serası kurdu. Burada 110 bin fideden yıllık 80-100 ton arası üretim yapan çift, yıllık 5 milyon TL kazanmayı hedefliyor. “Öğretmenliğe hiç başlamadan çilek üreticisi oldum, 6 dönüm alanda 30 dönümlük üretim yapıyoruz” Üniversitenin çocuk gelişimi bölümünden mezun olan yaşındaki Özge Arslan, topraksız tarım uygulaması ile verimin 5 katı arttığını belirterek, “Öğretmenliğe hiç başlamadan ticarete başladım, öncesinde farklı sektörlerde de çalıştık, şuanda çilek üretimi yapıyoruz. Topraksız tarım olduğu için herkes su kültürüyle üretim yaptığımızı zannediyor ancak Hindistan cevizi kabuğu içerisinde yetiştiriyoruz. Toprakta olmayan bütün değerlerin tamamını biz veriyoruz ancak kesinlikle hormon ve genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO) yok. Toprağa göre daha hijyenik ve verim olarak 3-5 kat arası daha verimli. Burası 6 dönümlük sera ancak 30 dönüm toprak üretimine tekabül ediyor” diye konuştu. “2 yılda kendini amorti etti, yıllık 5 milyon TL getirisi bekliyoruz” Serada bulunan 110 bin fidede yıllık 80-100 ton ürün ile yıllık 5 milyon TL getiri beklediklerini söyleyen Özge Arslan, “Getirisinden memnunuz, 2 yıl önce 7 milyon liraya kuruldu, şu an maliyetler arttı ancak bu süre zarfından kendini amorti etti. Zaten kırsal kalkınma projesinden de destek almıştık. İl Tarım ve Orman Müdürümüz Kemal Yılmaz’ın da bizlere çok desteği oldu. İlk yıl 3 milyon TL gibi bir getirisi oldu, bu yıl 5 milyon kadar bir gelir bekliyoruz. Sektör açık, bu kalitede çilek Antalya’da ihracata gidiyor, biz burada iç piyasada satıyoruz. İlerleyen günlerden Karadeniz Bölgesi’nin tamamına yaymayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi. Uğur Arslan ise eşinin fikri ile topraksız tarım sistemiyle çilek üretimi yapmaya başladıklarını ve başarılı olduklarını dile getirerek, bu tür hibe desteklerinin insanları teşvik ettiğini ve üretime katkı sağladığını söyledi.