YEREL HABERLER - 05 Nisan 2014 Cumartesi 17:13

Başkan Cahan İlk Resmi Ziyareti Valiye Yaptı

A
A
A
Başkan Cahan İlk Resmi Ziyareti Valiye Yaptı

30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler seçimlerinde Uşak Belediye Başkanı seçilen AK Partili Nurullah Cahan, ilk resmi ziyaretini Vali Seddar Yavuz’a yaptı.
Ziyaret sırasında gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentte seviyeli, nezaket kuralları çerçevesinde bir seçim geçirdiklerini ve bunun sonucunda halkın takdirinin kendilerinden yana olduğunu belirterek, “Uşak adına Valiliğimiz, belediyemiz ve şehrimizdeki tüm resmi kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşlarıyla ortak akılla inşallah şehrimizi en iyi mevkiye taşımak istiyoruz. Uşak'ımızın değerleri var, ilkler şehriyiz, markalar şehriyiz ama bunu en ileriye götürmek hedefindeyiz" diye konuştu.
Vali Seddar Yavuz ise yaptığı açıklamada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile Uşak'ın çok farklı noktaya taşınacağını ümit ettiğini söyledi.
Devletin ve hükümetin Uşak'a son derece güçlü bir ilgisinin olduğunu, Uşak'taki tüm kamu hizmetleri, yatırımlar ve hizmetler noktasında ciddi bir desteğinin olduğunu ifade eden Vali Seddar Yavuz, "Uşak'ın menfaatleri için el birliği yapıp, ortak aklı kullanacağız. Yeni projeler ve hedefler noktasında istişareye önem vererek hep beraber Uşak için çalışacağız. Halkımızın ciddi bir teveccühü oldu ve değerli başkanımız ciddi bir destek ile seçildi. Seçimlere katılan tüm siyasi partilerimize nezaket içinde bir seçim sağladıkları için teşekkür ediyorum. Bundan sonra Uşak'ın menfaatleri, yatırım ve hizmetler için birlikte çalışacağız" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.