YEREL HABERLER - 07 Nisan 2014 Pazartesi 10:09

Adana Demirspor'un Acı Günü

A
A
A
Adana Demirspor'un Acı Günü

Adana Demirspor’un efsane futbolcularından Selami Tekkazancı (Füze Selami) yaklaşık 10 aydır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, 81 yaşında vefat eden Adana Demirspor’un unutulmaz futbolcusu Selami Tekkazancı’nın başarılı futbolunun yanı sıra, centilmenliği, efendiliğiyle, nezaketiyle örnek bir insan olduğunu söyledi.
Hadi, Adana Demirspor’da efsane futbolcu ve yüzücü Muharrem Gülergin’den sonra en fazla forma giyen ve hizmeti bulunan Selami Tekkazancı’nın, Adana sevdası nedeniyle Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinden transfer teklifi almasına rağmen Adana Demirspor’u tercih ettiğini belirterek, “16 yaşında giydiği Adana Demirspor formasını 25 yıl sırtından çıkartmadı” dedi.
Adana’nın tanıtımına önemli katkısı bulunan, attığı frikik golleriyle Türkiye’deki tüm kulüplerin dikkatini çeken, genç ve ordu milli takımlarda forma giyen Selami Tekkazancı’nın ailesine ve spor camiasına baş sağlığı dileyen Hadi, Vali Hüseyin Avni Coş’un direktifleriyle Sarıçam Spor Lisesi’nde gerçekleştirilen spor müzesinde, Selami Tekkazancı’nın fotoğraf ve özgeçmişinin yer aldığını ve genç sporculara model olacağını da sözlerine ekledi.
SELAMİ TEKKAZANCI KİMDİR?
1933 yılında Adana’da doğdu. Futbola 16 yaşında 1949 yılında Adana Demirspor’da başladı. Attığı firikik golleriyle dikkati çekerek hem Fenerbahçe hem de Galatasaray Kulüpleri’nden transfer teklifleri aldı. Kısa bir dönem İstanbul’da kaldı. Ancak, Adana Demirspor sevgisi nedeniyle yeniden Adana’ya döndü.
Adana Demirspor’un efsane futbolcusu Muharrem Gülergin ile birçok şampiyonluklar yaşadı. Genç ve Ordu Milli takımlarında forma giydi. 1953-1954 futbol sezonunda Türkiye Amatör Takımlar şampiyonasında Selami Tekkazancı’nın Hacettepe takımına attığı tek golle, Adana Demirspor Türkiye şampiyonu olmuştur. Yine 1971-1972 futbol sezonunda Adana Demirspor ilk kez Süper Lig’e çıkmasında Selami Tekkazancı’nın büyük katkısı oldu.
1974 yılında Türkiye’nin ve 3 büyüklerin ünlü şöhretler karmasının katılımıyla 5 Ocak Stadı’nda jübilesini yaptı. Selami Tekkazancı, jübilesini yapmasına rağmen Adana Demirspor kötü durumda olduğu için 2 yıl daha futbol oynadı. 38 yaşında futbola veda etti. Adanaspor ile Adana Demirspor kulüplerinde antrenörlük yaptı.
Devlet Demiryolları’ndan emekli olan Selami Tekkazancı, 6 Haziran 2013 tarihinde Mersin’deki yazlığında rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık 10 aydır Adana’da Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Selami Tekkazancı yaşamını kaybetti.
Selami Tekkazancı’nın cenazesi bugün saat 15.00’te Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi morgundan alınarak Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Geçmişten geleceğe uzanan el Kayseri’de 440 yıldır hizmet veren Nasrullahzade Vakfı; Ramazan Ayı boyunca her gün 350 kişilik iftar yemeği veriyor. 1584 yılında kurulan Nasrullahzade Vakfı; Mustafa Germirli İmamhatip Ortaokulu’nda Ramazan Ayı süresince iftar yemeği veriyor. Her gün 350 kişiye verilen iftar yemeğinin yanında vakıf tarafından çeşitli yardım ve hayırlar da yapılırken, Vakıf Çalışanı Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı; Osmanlı döneminde 1584 yılında Nasrullahzade Mehmet Efendi tarafından kurulan bir mülhak vakıftır. O günden bu güne kadar 440 yıldır vakfımız hizmetlerine devam etmektedir. Kayseri’de vakfiyemiz gereği şartlar var. Bunlar fakir ve fukaraya yardım, aşure gününde aşure yaptırmak, Yasin hatim okutturmak gibi şartları yerine getiriyoruz" dedi. Vakfın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Soyaslan; "Vakıf Mütefevelisi Dr. Mehmet Köseoğlu’nun öncülüğünde hizmetlerimize devam ediyoruz. Bu sene 1 ay boyunca fakir ve muhtaç insanlara 1 ay boyunca yemek veriyoruz. Onun yanında 3 bin torba 25 kiloluk un dağıtımımızı yaptık, bunu her yıl yapıyoruz. Kandil gecelerinde etli pilav yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Altınoluk mahallesinde bulunan ve mülkiyeti vakfımıza ait Nasrullahzade Cami’nin her türlü gideri vakfımız tarafından karşılanıyor. Bunun haricinde yıllık 5 tane proje hafızlık orta okullarına gıda yardımı ve her türlü ihtiyaçlarına gücümüzün yettiğince yardımcı oluyoruz. Ayrıyeten diyanet tarafından verilemeyen, eksik kalan belletmenlere de belletmen ücreti vererek hayır şartlarımızı yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı. "Dışarıdan bağış almıyoruz" Vakıf bünyesinde bağış almadıklarını da sözlerine ekleyen Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı dışarıdan herhangi bir bağış almamaktadır. Vakfımızın 1584 yılından kalan gayrimenkullerini günümüz şartlarında değerlendirerek elde etmiş olduğumuz gelirler çerçevesinde bu yardımları yapmaktayız. Şuan içinde bulunduğumuz bina vakfımızın bir dönem gayrimenkulü olan bir bina. 440 yıl önce vakfeden şahsın ruhuna buradan her gün dualar gidiyor. 680 tane kiracımız var, piyasa şartlarında kiraya veriyoruz. Buradan gelenlerle vakfımızın amaçları doğrultusunda hizmet ediyoruz" diye konuştu.