YEREL HABERLER - 14 Nisan 2014 Pazartesi 15:15

Ordu’da "yerel Edebiyat Yarışması"

A
A
A
Ordu’da "yerel Edebiyat Yarışması"

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Ordu Şubesi, dünden bugüne yaşanan olay ve hatıraları edebiyat diliyle kayıt altına alarak yerel tarihi canlandırmak, ilerde yapılacak kültür, sanat, sinema, tiyatro çalışmalarına zemin teşkil etmek adına, ‘Dünden Yarına Yerel Yazılar’ adı altında bir edebiyat yarışması düzenledi.
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Ordu Şube Başkanı Nuri Kahraman, hikaye, röportaj ve biyografi dallarında düzenlenen yarışmaya herkesin bir ya da daha fazla dalda katılabileceğini, ancak konuların bir şekilde Ordu ile ilgili olması gerektiğini belirtti.
Özellikle yaşlıları konuşturulup, anlattıklarının öykü tekniğiyle ya da röportaj veya biyografi yazısı olarak kaleme alınarak Ordu ili hafızasına kaydedilmesini, hem de kültür-sanat hayatına bir katkı ve hareket sağlamayı, gençleri özendirmeyi amaçladıklarını belirten TDED Ordu Şube Başkanı Nuri Kahraman, yarışmayla ilgili olarak belirledikleri esasları şöyle sıraladı: “Yarışmanın genel amacı yerelde konuşulan ve yaşanan, düne ve bugüne dair bilgi, gözlem, hatıra ve güzelliklerin edebiyat dili ve imkanlarıyla paylaşılıp yaşatılması, Ordu’muzun kültür tarihi ve edebiyatına, belge olabilecek önemde veya ileride roman, piyes, sinema ve tiyatro eserine dönüşebilecek nitelikte ilginç ve ibretlik konular içeren edebi metinler kazandırmaktır. Yarışmada her kategoride ilk 10’a girenlere Dil ve Edebiyat Dergisi yıllık abonelikleri, ilk 5’tekilere ayrıca sıralamasına göre kitap seti hediye edilecektir. 2006 Nisan ayında vefat eden üstad Sıtkı Çebi anısına düzenlenen yarışmaya son katılım tarihi 16 Mayıs 2014’tür. 23 Mayıs’ta sonuçlar belli olacak, 30 Mayıs’ta da ödüller verilecektir. Yarışmacılar eserlerinin sonuna kimlik bilgisi olarak sadece rumuzlarını ve cep telefon numaralarını yazacaklardır. Diğer kimlik bilgileri yarışma sonuçları belli olduktan sonra jüri tarafından telefonla aranarak öğrenilecek, kazananlar listesi bu bilgiler alındıktan sonra ilan edilecektir.”
Bu arada söz konusu yarışmanın jüri üyeliklerini Tuna Eselioğlu, Mustafa Everdi, Kerim Alptekin, Ahmet Çakır, Muzaffer Günay ve Durmuş Ali Öztürk gibi edebiyatçı-yazar isimlerden oluşuyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."