YEREL HABERLER - 24 Şubat 2013 Pazar 15:33

KUŞADASI ESNAF VE SANATKARLAR KOOPERATİFİNDE GENEL KURUL HEYECANI

A
A
A
KUŞADASI ESNAF VE SANATKARLAR KOOPERATİFİNDE GENEL KURUL HEYECANI

Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olağan genel kurulu yapıldı.
Belediye Düğün Salonu`nda gerçekleşen genel kurula, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Aydın-Muğla Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç ile kooperatif üyeleri katıldı.
1965 yılında kurulan ve 48 yıldan bu yana Kuşadası esnafına hizmet veren Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi`nin 1025 üyesi bulunuyor. Aynı zamanda Kuşadası Esnaf Odası başkanlığı da yapan Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halit Şakar, yıl sonu itibariyle kooperatif olarak yardımlaşma sandığından 760 bin 312 lira kredi kullanıldığına dikkati çekerek, `` Halk bankası sahilde ikinci şubesini açtı. Bu da çalışmalarımızın doğru yolda olduğunu gösteriyor. Kooperatifimiz planlı çalışmalarla çok iyi bir noktaya geldi `` dedi.
Genel kurulda konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise aynı zamanda esnaf odası başkanlığı ve belediye meclis üyeliği de yapan Halit Şakar`ın artık bir efsane olduğunu belirterek, ``Halit Şakar ağabeyimiz efsane başkandır. Özellikle esnaf kefalet ve kooperatifçilik konusunda çalışmaları, gayreti ve azmi tartışılmaz noktadadır. Kuşadası hızla gelişiyor ve büyüyor. Nüfusumuz 90 bini aştı. Yakın zaman dilimi içerisinde Halit Şakar gibi isimleri bulamayacağız. Şimdiden değerlerini iyi bilelim. Ben bugüne kadarki emeği, çabası, gayreti, nedeni ile özellikle Kuşadalı olarak teşekkür ediyorum. Sadece Kuşadası değil, tüm dünya değişiyor. Ekonomik şartlar değişiyor. Bu nedenle esnaf kefalet kooperatifinin önemi daha da artıyor. Bu global dünyada esnaf arkadaşlarımız rekabette zorlanıyor ama sonuçta el emeği göz nuru alın teri çok önemli. Ben esnaf arkadaşlarımın yaşam mücadelesinde güçlerini hiç kaybetmeden yollarına devam etmelerini cani gönülden arzu ediyorum. Uzun yıllar sonra ilk defa genel kurula katılan bir Belediye Başkanı olarak ta bu duygumun altını çiziyorum genel kurul hayırlı olsun`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de öğrenciler minyatür resim yapmayı öğrendi Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Müdürlüğünün başlattığı “Minik eller, büyük hayaller” projesi kapsamında Faruk Kızıklı İlkokulunda minyatür resim dersi verildi. Ressam Figen Köprülü’nün öncülüğünde bir araya gelen 3/B sınıfı öğrencileri minyatür resim yaptı. Minik eller, büyük hayaller projesi kapsamında Faruk Kızıklı İlkokuluna gelen ressam Figen Köprülü, 3/B sınıfı öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilere minyatür resim dersi veren Köprülü, minyatür resimler yaptırdı. Etkinliğe katılan öğrenciler mutluluklarını dile getirirken, Figen Köprülü de, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatları yaşatmak istediklerini söyledi. Sınıf öğretmeni Şükriye Şıkdağ’ da ressam Figen Köprülü’ye teşekkür etti. Resim yapmayı sevdiğini anlatan Ali Rıza Türkoğlu, “Yaptığım işten çok zevk aldım. Zevkli bir işti” dedi. Bora Karagözoğlu da, “Zevkli ve güzeldi. Bunları yaptığım için çok mutluyum” dedi. Su Çiftçi ise, “Ben bu çalışmadan güzel şeyler öğrendim. Hem eğlendim, hem de çok güzel resimler yaptım. Minyatür resimler yaptım. Figen öğretmenine teşekkür ediyorum” dedi. Ressam Figen Köprülü de, “ Biz de bu projeye destek olmak için unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızdan minyatür konusunda bilgi vermek üzere Faruk Kızıklı İlkokuluna geldik. Çocuklar bu eğitimden çok mutlu oldu. Çocukların heyecanını gördük. Bu da bizi mutlu etti. İnşallah, böyle projelere devam ederiz” dedi. Ada Çakar ise, “ Bence bu etkinlik çok güzeldi. Herkesin yapmasını öneririm” dedi.