YEREL HABERLER - 21 Ocak 2016 Perşembe 08:43

AFAD Ekipleri Yerköy Ve Çiçekdağı'ndaki Binalarda Hasar Tespit Çalışması Yapıyor

A
A
A
AFAD Ekipleri Yerköy Ve Çiçekdağı'ndaki Binalarda Hasar Tespit Çalışması Yapıyor

AFAD ekipleri Yozgat’ın Yerköy ve Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde 10 Ocak’ta meydana gelen depreme bağlı olarak binalarda hasar tespit çalışması başlattı.
Merkez üssü Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde 10 Ocak’ta meydana gelen 5.0 şiddetindeki depremin ardından Yerköy ilçesinde bir binanın çökmesi dolayısıyla AFAD ekipleri Yerköy ve Çiçekdağı ilçesindeki binalarda hasar tespit çalışmalarına başladı.
Yozgat İl AFAD Müdürlüğü ve Yozgat Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda Yerköy İlçesi Ayanoğlu mahallesinde başlayan çalışmalara , Yozgat AFAD, Kayseri AFAD, Çorum AFAD, Sivas AFAD, Aksaray AFAD, Ankara AFAD ve Nevşehir AFAD il müdürlüklerinden gelen 5 afet ve acil durum yönetim merkezi personeli, 5 yönetici 11 şoför ve 2 arama kurtarma personelinden oluşan 45 kişi katıldı.
Çalışmalara 11 ekip başlarken, AFAD görevlileri binaları tek tek inceleyerek hasar olup olmadığını tespit ediyor. Dün sabah saat 08:00’de başlayan çalışmalar 17:30’a karar sürdü. Yapılan çalışmalarda Ayanoğlu mahallesinde çöken binanın bulunduğu bölge ve çevresinde bulunan binaların yüzde 95’ine ait hasar tespit çalışması sahada tamamlanmış ve kalan binaların hasar tespit çalışmaları sürdürülecek. Hasar tespit çalışmaları tamamlanan binalara ait veri girişleri Yerköy Kaymakamlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinde sürdürülüyor.
AFAD görevlileri sahada çalışan hasar tespit ekiplerince vatandaşlardan gelen taleplerin tamamına anında cevap verilerek, AFAD tarafından teknik ve psikolojik destek de verildiği bu durum vatandaşlarca memnuniyetle karşılandığı belirtildi.
Yerköy Ayanoğul Mahallesinde 10 Ocak’ta meydana gelen depreme bağlı olarak iki gün önce çöken 5 katlı binanın enkazını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay’da incelemişti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Başkan Böcek: "En fazla maaşı ödemenin gururunu yaşıyorum" Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediyesi personeliyle iftarda buluştu. Başkan Muhittin Böcek, 5 yıllık süreçte Gazipaşa’dan Kaş’a kadar Antalya’nın 913 mahallesinde çok önemli hizmetler yaptıklarını belirterek, “Gece gündüz demeden alın teri döken tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Yeni dönemde hep birlikte daha güzel hizmetlere imza atacağız” dedi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediyesi personeliyle iftar sofrasında bir araya geldi. Antalya Kültür Merkezi Cam Piramit Kral Yolu’nda düzenlenen iftara personel ve ailelerin yanı sıra, şehit ve gazi aileleri, meclis üyeleri, muhtarlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve danışmanlar katıldı. İftar öncesinde ilahi dinletisinin gerçekleştiği iftarda, ezanın okunmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi personeli oruçlarını açtı. En fazla maaşı ödemenin gururunu yaşıyorum İftarda mesai arkadaşlarına seslenen Başkan Muhittin Böcek, Gazipaşa’dan Kaş’a kadar Antalya’nın 913 mahallesinde gece gündüz demeden alın teri döken çalışma arkadaşlarına emeklerinden dolayı teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi’nde düzgün bir bütçe yönetimi hazırladıklarını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Durağan bütçemiz pozitife geçti. Dünya genelinde kredileri de açıldı. 14 bin 970 çalışma arkadaşıma 30 Büyükşehir Belediye Başkanı içerisinde arasında en yüksek maaşı da ödememin mutluluğunu yaşıyorum. Sizlere anamızın ak sütü gibi helal olsun” dedi. “Sizler hep oralardaydınız” Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının 5 yıllık süreçte gece gündüz demeden büyük fedakarlıklar yaparak çalıştıklarını dile getiren Muhittin Böcek, “Pandemide, büyük Manavgat yangınında, Kumluca-Finike’deki sel bölgesinde hep oradaydınız. 50 bin vatandaşımızı kaybettiğimiz deprem bölgesinde ailelerinizden uzakta kalarak depremzede vatandaşlarımızın yanında yer aldınız. Sizlerle bir kez daha gurur duyuyorum. Antalya’nın öncelikli hedeflerini belirleyerek, çok önemli projeler kazandırdık. Yeni dönemde sizlerde birlikte Antalya’mıza yine çok güzel hizmetler yapacağız” diye konuştu. Başkan Muhittin Böcek’in konuşmasından sonra tasavvuf müziği eşliğinde sema gösterisi gerçekleştirildi. Başkan Böcek, iftar sonrasında personel ile bol bol fotoğraf çektirerek, sohbet etti.
Şırnak Bu çiçeği koparmanın cezası 75 bin lira Şırnak ve Hakkari’de ağırlıklı olarak yetişen endemik çiçek türü ters laleler yılın sadece 20 günü yaşıyor, nesli tehlikede olan çiçek türlerinden olduğu için koparma cezasının cezasının ise 75 bin lira olduğu belirtildi. Ağlayan gelin olarak bilinen, ters laleler Türkiye’nin belirli bölgelerinde yetişiyor. Dünyanın en nadide çiçekleri arasında yer alan ters laleler nesli tehlikede olan bir çiçek türü. Şırnak ve Hakkari dağlarında yetişen ve nesli tükenme tehlikesi altında olan ters lale çiçeği bu yıl erken çiçek açtı. Baharın müjdecisi olan çiçek karlar erimeden çiçek açtı. Yüksek bölgelerde yetişen ve görünümüyle göz kamaştıran çiçek türü sarı ve kırmızı renkleriyle göz kamaştırıyor. 12 ay yer altında kalan ve yılda 20 gün yaşayabilen ters lale havaların ısınmasıyla beraber geçen yıla göre bu yıl erken çiçek açtı. Koruma altına alınan çiçeği koparan, zarar veren ya da kıranlara yönelik 75 bin lira ceza kesiliyor. Bölge halkı çiçeklere gözü gibi bakıyor. Mehdi Yüce isimli vatandaş erken açan ters lalenin baharın müjdecisi olduğunu söyledi. Yüce, ’’Bu sene geçen yıla oranla ters laleler erken açtı. Baharın erken geleceği manasına geliyor. Milletimiz buna dikkat ediyor, devletimiz koruma altına almış cezası 73 ile 75 bin lira gibi olduğunu hatırlıyorum. Kimse basmamaya, kırmamaya, koparmamaya özen gösteriyor. Nesli tükenme tehlikesi altında olan çiçeği devletimiz koruyor, Allah razı olsun" diye konuştu.