DÜNYA - 12 Kasım 2023 Pazar 10:50 | Son Güncelleme : 12 Kasım 2023 Pazar 11:11

DSÖ: “Şifa Hastanesi ile iletişimimiz tamamen koptu”

A
A
A
DSÖ: “Şifa Hastanesi ile iletişimimiz tamamen koptu”

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İsrail tarafından yoğun saldırıların düzenlendiği Gazze Şeridi’nin en büyük ve merkez hastanesi olan Şifa Hastanesi’ndeki bağlantıları ile iletişimin tamamen koptuğunu açıkladı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 37’nci güne girildi. Bölgeyi havadan, karadan ve denizden yoğun bombardıman altına alan İsrail ordusunun hastanelere ve çevresine düzenlediği saldırılar da artarak devam ediyor. DSÖ tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nin en büyük ve merkez hastanesi olan Şifa Hastanesi’ndeki bağlantıları ile iletişimlerinin tamamen koptuğu belirtildi. Örgütün resmi hesabından yapılan açıklamada, “Hastanenin tekrarlanan saldırılara maruz kaldığına dair korkunç raporlar ortaya çıkıyor. Bağlantılarımızın on binlerce yerinden edilmiş insanla birlikte bölgeden kaçtığını varsayıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Ghebreyesus: "Şifa Hastanesi’ndeki durum son derece endişe verici ve korkutucu"

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şifa Hastanesi’nde durumun son derece endişe verici ve korkutucu olduğunu belirterek, “Hastaneden kaçanların bazılarının vurulduğu, yaralandığı ve öldürüldüğü haberlerini alıyoruz” dedi.

Alınan son raporların, hastanenin İsrail tanklarıyla kuşatıldığı yönünde olduğunu aktaran Ghebreyesus, “DSÖ; sağlık çalışanlarının, yaşam desteğindeki bebeklerin, hastanede kalan binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin, yüzlerce hasta ve yaralının güvenliği konusunda ciddi endişe duymaktadır” açıklamasını yaptı.

Hayat kurtarmanın ve korkunç düzeydeki acıları azaltmanın tek yolunun Gazze Şeridi’nde acil insani ateşkes olduğunu vurgulayan Ghebreyesus, "DSÖ ayrıca, kritik düzeyde olan yaralı ve hastaların sürekli, düzenli, engelsiz ve güvenli bir şekilde tahliyesi için çağrıda bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir