SAĞLIK - 05 Ocak 2018 Cuma 12:22

Beyin kanamasından ölen gencin organları 6 kişiye umut oldu

A
A
A
Beyin kanamasından ölen gencin organları 6 kişiye umut oldu

Yozgat’ta beyin kanaması nedeniyle Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan 27 yaşındaki gencin beyin ölümü gerçekleşti.

Yozgat’ta beyin kanaması nedeniyle Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan 27 yaşındaki gencin beyin ölümü gerçekleşti. Hastanın ailesi tarafından bağışlanan organları 6 kişiye umut oldu.


Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Hakan Banacak’ın organları ailesi tarafından bağışlandı. Ankara’dan organ nakli için Yozgat’a gelen 7 kişilik ekip, yaklaşık 3 saat süren operasyonla beyin ölümü gerçekleşen hastanın kornea, karaciğer, böbrekleri, dalak ve kalbini aldı. Gencin ailesine teşekkür eden Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gamze Talih, "Beyin ölümü tanısı koyduğumuz hastanın ailesinin de onayı alındıktan sonra organ bağışı için bildirildi. Ekipler geldiler, karaciğer, böbrek, dalak, kalp ve kornea çıkartıldı. Organları hastalara umut oldu. Bu operasyon hastanemizde başarı ile gerçekleştirildi" dedi.


Hakan Bacanak’ın yakını Ali Olcay, organ bağışı konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak, "Ölüme çare yok. Ölüme çaresizlik hepimizin çaresizliği. Elimizden gelen bir şey yok. Bu konuda herkesin sağduyulu olmasını istiyorum. Bir can kaybettik, çaresiziz, yapabilecek bir şeyimiz yok ama bir can şifa bulsun istiyoruz. İnşallah sağlıklı bir insan tekrar hayat bulur. Bizi tek mutlu edecek o. Bütün organlarını bağışladık. İnşallah organlar hastalara uyumlu olur ve sağlık bulur diye düşünüyorum. Hakan 27 yaşındaydı. Yüksek tansiyondan hayatını kaybetti. Beyin ölümü gerçekleşince organları yaşadığı için biz de organlarını bağışlamak istedik. Bir insan öldüyse yaşama çaba harcayan bir insan şifa bulsun istedik" şeklinde konuştu.


Organ nakli için Ankara Tıp Fakültesinden gelen Genel Cerrah Dr. Onur Can ise, "İki böbrek, bir karaciğer, kalbi, korneası başka insanlara faydalı olacağını ümit ediyoruz. Organlar İbn-i Sina Hastanesi, Başkent Üniversitesi Hastanesi ve diğer üçüncü bir hastaneye gönderilecek" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Bülent Uygun: “Konyaspor’u yenmek istiyoruz” Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Süper Lig’in 34. haftasında konuk edecekleri Konyaspor’u mağlup etmek istediklerini dile getirdi. Sivasspor, Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında 27 Nisan Cumartesi günü sahasında Konyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Vali Lütfullah Bilgin Tesisleri’nde, Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, denge çalışmalarıyla devam etti. Ardından pas çalışmaları yapan Yiğidolar, son bölümde ise çift kale maç oynadı. Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Bülent Uygun, hafta sonu Konyaspor ile oynayacakları maça ilişkin, “Şimdi birbirinden zorlu maçlar var. Bu ligin efsaneleri, olmazsa olmazı dediğimiz, her zaman olması gerektiğini düşündüğümüz il takımlarımız var. Gerçekten takımı izlemek ayrı bir keyifti ama seyircisini izlemek daha da büyük bir keyifti. Bursaspor’umuzu, Eskişehirspor’umuzu, Zonguldakspor’umuz gibi şehirlerin ve spor camiasının önemli takımlarının düşmüş olması gerçekten üzüntü verici. Bununla beraber de bu lige renk katacak Sakaryaspor gibi, Kocaelispor gibi Erzurumspor gibi birçok güzel şehir takımlarımız var. Onların da bir an önce bu düşen takımlarla beraber tekrar Süper Lig’e gelmesini istiyoruz. Konyaspor da zorlu bir süreç” dedi. “Avrupa kupalarına gitmek için gerçekten şansımız çok yüksek” Takım olarak hedeflerinin Avrupa’ya gitmek olduğunu söyleyen Uygun, “Bizim de Avrupa kupalarına gitmek için gerçekten şansımız çok yüksek. Evimizdeki maçları kazandığımızda deplasmandan da puanlarla döndüğümüzde bu zorlu süreci atlatacağız. Yani bu kadar ekonomik anlamda bir bütçesi diğerlerine göre düşük olan bir takımın yaş ortalamasına da baktığımızda gerçekten imkansızı başarmış olacak benim futbolcu kardeşlerim. O yüzden de onlara teşekkür ediyorum. Tecrübe bazen yaşanarak elde edildiği için onların o kalitesi, insanlığı, çalışkanlığı ve bireysel yetenekleriyle bu süreci başardılar. Şimdi kalan bu 5 haftada da onlardan o performansı bekliyoruz. Konyaspor gibi iyi bir takımı kendi evimizle, seyircimizle birlikte yenerek o sürecin kalan bölümünde en güzel şekilde tamamlamak istiyoruz” diye konuştu.