YEREL HABERLER - 18 Mayıs 2016 Çarşamba 11:18

Bozok Üniversitesi Öğrencileri Mezuniyet Sevincni Yaşadı

A
A
A
Bozok Üniversitesi Öğrencileri Mezuniyet Sevincni Yaşadı

Yozgat Bozok Üniversitesi 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde lisans ve ön lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler düzenlenen törenle diplomalarını aldı.
Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Yozgat Vali Vekili Gökhan İkitemur, Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Hasan Başkök, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgay Çorak, Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Baro Başkan Vekili Av. Fatih Yorulmaz, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Hayırsever İşadamı Bilal Şahin, daire müdürleri, fakülte dekanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretim elemanları, öğrenci yakınları ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunmasın ardından Fakülte ve Yüksekokullar birincisi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Halil Yetimoğlu’nun mezun olan öğrenciler adına konuşma yaptı. Karadavut, Bozok Üniversitesi öğrencisi olmak ve buradan mezun olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Daha sonra konuşan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, öğrencilerin büyük bir çalışma büyük bir gayret, büyük bir azim göstererek mezun olma durumuna geldiğini belirtti ve“ Öncelikle sizleri tebrik ediyorum. Sizin için hayat yeni başlıyor, uzun bir maratonun başlangıç çizgisine geldiniz. Şuna inanıyoruz ki, bugüne kadar gösterdiğiniz başarı gibi bundan sonraki hayatınızda da büyük başarılar elde edeceksiniz. Bu ülkenin birlik ve beraberliğinin bozulmamasına katkıda bulunmanız ve öğrendiğiniz bilimle ahlakla değer yargılarıyla bu millete bu devlete faydalı olmanızı temenni ediyor, başarılar diliyor, yolunuz açık olsun, uğurlar olsun diyorum” diye konuştu.
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’da yaptığı konuşmada Türkiye’nin ilim ve irfan ordusu ile Türkiye’nin geleceğine katılan öğrenciler ile birlikte olmanın sevinci ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Bugün elde etmiş olduğunuz netice ömrünüz boyunca sizlerin başarılı ve hayırlı hizmetlerine vesile olur. Yozgatlılar olarak sizleri güzel şehrimizde en güzel şekilde ağırlamaya çalıştık. Sizler Yozgat’ın gönüllü elçileri olacaksınız. Bundan sonra gelecek öğrencilerimizin rahat ve huzuru ile daha güzel bir ortamda eğitimlerini sürdürmeleri için Rektörlüğümüz ile birlikte gereken ne ise yapacağız. Bu duygularla mezuniyet töreninin hayırlı olmasını diliyorum. Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin” şeklinde konuştu.
Yozgat Vali Vekili Gökhan İkitemur ise, “Bu çatı altında sizlere ve bizlere düşen görev ülkemizin başarısını garanti edecek kurumsallaşma inşa sürecine katkıda bulunmaktır. Bunun için bireysel anlamda kendimizi en iyi şekilde yetiştirerek küresel güç denkleminde ülkemizi baş aktör haline getirme konusunda çaba sarf etmelidir. Bu doğrultuda Bozok Üniversitesi’nin sizi en iyi şekilde yetiştirdiğine inanıyor, her birinizin bu ülkenin geleceğine olan katkısını önemsiyor ve sizlere başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından fakülte ve yüksek okullarında birinci olan öğrenciler yaş kütüklerine isim plakalarını çaktı. Dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesinden sonra mezun öğrenciler kep fırlatarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladı. Mezuniyet Töreni, Türk Halk Müziği Sanatçısı Bayram Bilge Tokel’in konseri ile sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir