YEREL HABERLER - 25 Şubat 2015 Çarşamba 10:21

Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan İlçedeki Yaşlıları Tek Tek Ziyaret Etti

A
A
A
Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan İlçedeki Yaşlıları Tek Tek Ziyaret Etti

Yozgat’ın Akdağmadeni Kaymakamı Ali Doğan, ilçe ve köylerinde yaşayan yaşlıları ziyaret ederek sohbet edip dertlerini dinliyor.
Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan beraberinde Nüfus Müdürü Osman Ergin ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Osman Sağlamer ile birlikte mahalle ve köylerde yaşayan yaşlı vatandaşları ziyaret ederek dertlerini dinledi. Ziyaretlerinde yaşlılara çeşitli hediyeler veren Kaymakam Doğan, yaşıl vatandaşların sağlığı, kim tarafında bakıldığı, sosyal güvencesinin olup olmadığı maaş alıp almadıkları hakkında bilgi aldı. Yaşlıların istek ve taleplerini de dinleyen Kaymakam Doğan, yaşlılardan yasal olarak gerekmedikçe resmi işlemler için ilçe merkezine gelmemelerini, taleplerinin muhtarlar aracılığıyla kendilerine iletilmesini istedi. Yaşlı vatandaşların isteklerini tek tek not alan Kaymakam Doğan, her zaman yaşlı vatandaşların yanında oldukların onlara rahat bir yaşam sunmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.
Evlerinde ilk defa bir kaymakam ağırlayan yaşlı vatandaşlar ilgilerinden dolayı Kaymakam Doğan ve beraberindekilere teşekkür ettiler. Kaymakam Doğan ziyaretlerimiz önümüzdeki günlerde diğer köy ve mahallelerimizde devam edeceğini kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamın da bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası" diye konuştu.