EĞİTİM - 27 Ekim 2017 Cuma 16:09

KYK öğrencilerinden ‘kardeş okula’ kitap desteği

A
A
A
KYK öğrencilerinden ‘kardeş okula’ kitap desteği

Yozgat Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrenciler, Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesinde bulunan Yenipazar Ortaokulu’na kütüphane kurarak kitap ve kırtasiye malzemesi desteğinde bulundu.

Yozgat Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrenciler, Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesinde bulunan Yenipazar Ortaokulu’na kütüphane kurarak kitap ve kırtasiye malzemesi desteğinde bulundu.


Kardeş Okul Projesi kapsamında Boğazlıyan Yenipazar Ortaokulu’nu kardeş okul seçen Yozgat Kredi Yurtlar Kurumu öğrencileri, örnek bir davranış sergileyerek bin kitap, 8 bilgisayar ve çeşitli kırtasiye malzemelerini okula hediye ettiler.


Topladıkları kitap ve kırtasiye malzemelerini özenle kolileyen KYK öğrencileri, Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesi Yenipazar Beldesinin yolunu tuttu. KYK öğrencilerini büyük bir mutlulukla karşılayan Yenipazar Ortaokulu öğrencileri hazırladıkları gösterileri katılımcılara sergilediler. Daha sonra kitaplar ve diğer malzemeler kütüphaneye öğrenciler ve davetlilerin katılımıyla yerleştirildi. Programa Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu’nun yanı sıra KYK Yurt Müdürü Rasim Parlak, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Düzenlenen etkinliğe katılan Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu, “Yozgat Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğümüzün organizasyonunda Kardeş Okul Projesi kapsamında Yenipazar İlk ve Ortaokulumuza bin kadar kitap hediye edildi. Kitaplar bizim en yakın dostlarımızdır. Kredi Yurtlar Kurumu öğrencileri bu projeyle bizlere dostluk eli uzattı. Kitaplar bitmez tükenmez hazine kaynaklarıdır ve kitaplar eskidikçe değer kazanır. Ben böyle bir hizmeti ilçemize getiren Yozgat Kredi Yurtlar Kurumuna ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.


Yozgat Kredi ve Yurtlar Kurumunun sosyal ve kültürel faaliyetler programı kapsamında yaptıkları etkinliklerden birisini daha gerçekleştirdiklerini belirten KYK Yurt Müdürü Rasim Parlak ise “Boğazlıyan Yenipazar kasabasını kardeş köy ilan ederek yurtlarımızda kalan 6 bine yakın öğrencimizin geçen yıl başlatmış olduğu kitap kampanyasıyla birlikte topladığımız bine yakın kitabı okulumuzda kütüphane kurulmak üzere hediye ettik. Bunun yanında okulumuzun kırtasiye sportif faaliyetlerini de karşıladık” şeklinde konuştu.


Üniversite de Edebiyat Öğretmenliği Bölümü okuyan Yasin Koç isimli öğrenci, 2002 yılında Kardeş Okul Projesi kapsamında bize de Ankara’dan geldiler. Ben ilkokulu Kırıkkale’de okudum. Bu proje hoşuma gitmişti, o zaman kendime söz vermiştim. Çocukları ben de sevindireceğim diye. Bu hiç unutmadığım bir anı oldu. Bizim köy okulumuzda kitap yoktu. Kitap sayısı 10 taneydi. Birçok kişi aynı kitabı okumak zorunda kalıyordu. O zaman ben de üniversitede aktif olarak bu şekilde proje yürüteceğim dedim. Proje bize de nasip oldu. Ben inanıyorum ki bu anı öğrenciler unutmayacaklar ve onlarda büyüdüklerinde bu tür projelerde aktif rol oynayacaklar. Okulumuzda ve KYK Müdürlüklerinde kitaplar toplandı ve her bir kitleye hitap eden kitaplar seçildi. Buraya çocukların dikkatini çekecek kriterde kitaplar getirdik. Onların mutlu olduklarına inanıyorum” ifadelerini kullandı.


Sınıf Öğretmenliği bölümü okuyan Kezban Balta isimli öğrenci ise “KYK Yurt Müdürlüğü tarafından Boğazlıyan Yenipazar Ortaokuluna teknolojik yardımlar ve kırtasiye ürünleri getirdik. Bu etkinlikten dolayı yurt müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. Öğrencilerle kaynaştırdılar bizi. Ben İstanbul’dan geliyorum. İlk kez bir köy okulu görüyorum ve bu durum bana bir heyecan kattı. Sınıf Öğretmenliği bölümü okuyorum. Öğrencilerle bu şekilde bir araya geldik. Bu bize bir anlam kattı ve bir kez daha mesleğimizle gurur duymamıza sebep oldu” dedi.


KYK öğrencilerinin gerçekleştirdikleri kitap ve bilgisayar desteğinden ötürü teşekkür eden Yenipazar Ortaokulu öğrencileri ise mutlu olduklarını dile getirdiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."