YEREL HABERLER - 14 Nisan 2016 Perşembe 15:23

Oran Kalkınma Ajansından Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'e Ziyaret

A
A
A
Oran Kalkınma Ajansından Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'e Ziyaret

Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşçı ve ORAN Kalkınma Ajansı Yozgat Bürosu Proje Uzmanı Timur Yıldız, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’i ziyaret etti.
Sorgun Belediyesi Proje Koordinatörü Yusuf Yılgın’ın da bulunduğu ziyarette, Genel Sekreter Kamil Taşçı, kalkınma ajansının çalışmalarıyla ilgili genel bilgi verdi. Yozgat genelinde tarımın ön plana çıktığını ifade eden Genel Sekreter Kamil Taşçı, özellikle ilin yüzölçümünün yüzde 98’inin coğrafi ve toprak yapısı itibarı ile tarıma oldukça uygun olduğunu, bunun yanı sıra ilin hayvancılık açısından da son derece uygun bir yatırım ortamı sunduğunu söyledi.
Taşçı, “Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, tüm teknik ve mali kaynakları ile yatırımcılara Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinde doğru yatırımı gerçekleştirmede destek verecektir. Özellikle ORAN Kalkınma Ajansı tarafından Ar-Ge faaliyetleri yürütülerek yatırımcılara fizibilitesi yapılmış ve bölge potansiyellerine en uygun yatırım imkanları sunulacaktır. Ajans, mali destek programı kapsamında bölgenin kalkınmasına katkıda bulunacak ve 12 ay içerisinde uygulanacak projeleri destekleyecektir. Bu sayede bölgenin başta ekonomik olmak üzere sosyal, kültürel, turistik ve teknolojik olarak birçok boyutta kalkınması sağlanacaktır. Ajans destek ve faaliyetlerinin büyük bir kısmının bölgedeki özel sektöre sunulacağı düşünülürse, bölgenin Kalkınma Ajansı destekleri ile çok hızlı bir şekilde gelişmesi kaçınılmazdır. ORAN Kalkınma Ajansının temel amacı bölgenin çok boyutlu kalkınması için gerekli altyapının hazırlanmasıdır” dedi.
ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Taşçı ve beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Şimşek, konuklarına hediye takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: " Bölgenin turizm imkanlarının gelişimi için çalışmalara aralıksız devam edeceğiz" Terme’nin Gölyazı Mahallesinde bulunan göller bölgesinde Ordu Kano Kulübü ile incelemede bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, bölgenin turizm imkanlarının gelişimi için çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini söyledi. Ordu Kano Kulübü üyeleri, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’un makamında ziyaret ederek, bölgede yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Terme ilçesinde kano sporunun yaygınlaşması ve imkanlarının arttırılmasına yönelik Terme Belediyesi ile işbirliği içinde çalışmalara hazır olduklarını belirten Ordu Kano Kulübü üyeleri, bölgenin kano sporu için zengin imkanlara sahip olduğunun altını çizdi. Terme Gölyazı Mahallesi Göller bölgesinde Akgöl ve Simenit gölleri ile gölleri birbirine bağlayan kanalların bulunduğu alanda incelemede bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve Ordu Kano Kulübü üyeleri, bölgenin kano sporu için zengin imkanlara sahip olduğunu ifade ettiler. "İlçemizin saklı kalmış güzelliklerini gün yüzüne çıkaracağız" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’nin turizm imkanlarının arttırılmasına yönelik çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini belirterek, “İlçemiz doğal olarak birçok zenginliğe sahip. Bu zenginliklerden biri de Gölyazı bölgemizdeki göller ve göllerimizi birbirine bağlayan kanallar. Bu bölgede kano sporunun gelişimi ile alakalı Ordu Kano Kulübü’nün destekleri ile çalışmalarımıza başladık. Yapacağımız tesisleşme ile burayı kano sporu için bir cazibe merkezine çevireceğiz. Bu kadar muhteşem bir doğadan tüm Türkiye’nin faydalanabilmesi adına her adımı atmaya hazırız. İlçemizin saklı kalmış güzelliklerini gün yüzüne çıkaracağız” dedi. Kısa süre içinde hayata geçirilecek Amazon Kano Kulübü ile birlikte yapılacak çalışmaların hızlanacağını belirten Belediye Başkanı Şenol Kul, bu süreçte çalışmalar konusunda destekte bulunan Terme Amazon Kültür ve Dayanışma Derneği ve Ordu Kano Kulübü üyelerine de teşekkür etti.
Samsun Başkan İhsan Kurnaz: "Doğayı ve çevreyi koruyacak nesilleri İlkadım’da yetiştireceğiz" İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Gelecek nesillerimize daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir çevre bırakmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla atıkların önemli olduğunu biliyoruz. Bu konuda İlkadım Belediyesi olarak önemli yatırımlar yapacağız" dedi. İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları (Tap) Derneği tarafından başlatılan “Atık Pil Toplama Projesi”ne İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri destek verdi. Atık pillerin doğayı kirletmemesi ve dönüşüme kazandırılması amacıyla; çevreye büyük oranda zarar veren ve kullanım süreleri dolmuş atık piller ile ilgili “Atık Pil Toplama Projesi” başlatan İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, resmi kurum ve okullara bıraktığı atık pil toplama noktalarından çıkan piller düzenlenen program dahilinde toplanıyor. Bu kapsamda İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrenciler farkındalık oluşturarak 10 kilo atık pil topladı. "Geri dönüşüme her zaman destek vereceğiz" Çevre ve insan sağlığı için atık pillerin düzenli şekilde toplanması gerektiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Atık pillerin toplanması konusunda farkındalık sağlamak amacıyla okullarımızda atık pillerini bırakarak kampanyaya destek olan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Unutmamalıyız ki; atık pillerin çöpler vasıtasıyla toprağa karışması, denizlere, akarsulara ve kanalizasyonlara atılması çevrenin kirlenmesine yol açabiliyor. Bu sebeple atık pillerin geri dönüşüme katılması, çevremiz ve geleceğimiz için büyük önem arz ediyor. Yarının umudu çocuklarımıza temiz bir çevre bırakabilmek ve ekonomimize destek olmak için İlkadım Belediyesi olarak geri dönüşüme her zaman destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu. Duyarlı öğrencilere teşekkür etti Çevreye gösterdikleri duyarlılıklarından dolayı okula bir ziyaret gerçekleştiren İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Süleyman Tanrıseven de Okul Müdürü Hamza Sofuoğlu ile birlikte öğrencileri tebrik etti.