SPOR - 15 Temmuz 2023 Cumartesi 20:02 | Son Güncelleme : 15 Temmuz 2023 Cumartesi 20:08

Emre Kocadağ: "Halil Dervişoğlu planlamamızda olan bir oyuncu değildi"

A
A
A

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, "Halil Dervişoğlu planlamamızda olan bir oyuncu değildi" dedi. Kocadağ, Tadic ile ilgili ise, “Nasıl noktalanacağını bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni sezon hazırlıklarını Almanya’da devam ettiren Beşiktaş, Avusturya’nın Kufstein kentinde Augsburg ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Mücadele 1-1 devam ederken 76. dakikada saha olayları sebebiyle tamamlanamadı. Mücadelenin ardından Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Saha olayları hakkında konuşan Kocadağ, “Avrupa'da yaşayan Türkler bizim için çok değerli. Nereye gidersek peşimizden geliyorlar, çoluk çocuğuyla bin kilometre yapıp gelenler var. Tehlikeli madde konusunda çok ciddi önlemler alınamıyor ama ciddi yaptırımlar yapılıyor, hakem de hemen maçı bitirdi. Keşke yaşanmasaydı. Kalan maçlarımız için nasıl yol izlememiz lazım diye düşüneceğiz. Bir daha yaşanmamasını diliyorum. Taraftarımız çok ateşli, biz onları ne kadar özlüyorsak onlar da takımı o kadar özlüyorlar. Bu görüntüler Beşiktaş'a ve Avrupa'da yaşayan Türklere yakışmıyor” şeklinde konuştu.

“Sıcaktan dolayı oyuncuların performanslarını yansıtamadıklarını düşünüyorum”

Augsburg karşısında genç oyuncuların Şenol Güneş tarafından denendiğini ifade ederek, “Genç oyuncular ağırlıklı olarak sahada. Hocamız onları denedi. Performansları da iyiydi. Onları izleme fırsatı bulduk. Gayet güzel bir performans. Rakip de güçlü ve genç bir takım ama güzel bir maç oldu. Sıcağın da etkisiyle performanslarını tam anlamıyla sahaya yansıtamadıklarını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

“Taraftarımız merak etmesin, Avrupa’da ses getirecek oyuncular gelecek”

Fırsat transferleri yapacaklarını dile getiren Kocadağ, “Devre arasında çok ciddi transferler yaptık. Bunların bir kısmı direkt oynayan oyuncular. Aboubakar, Colley, Onur Bulut geldi. Bu transferler gelecek sezonun hazırlığı anlamında yapılan transferlerdi. İkinci yarıdaki performans çok önemli. Bu takım beraber oynama alışkanlığı elde etmiş, yeni sezona hazır şekilde giriyor. Hocamızın, teknik ekibin belirlediği bazı transferler var. Bu transferler de olacak. Takip ettiğimiz oyuncular, şu an konuşulan oyuncular. Çok ciddi ve üst düzey oyuncular. Taraftarımız merak etmesin, takip ettiğimiz, pazarlık aşamasındaki oyuncular geçen sezon ve önceki sezonki gibi taraftarları heyecanlandıracak, Avrupa'da ses getirecek oyuncular. Taraftarın beklentisi var ama sabır istiyorum. Geçtiğimiz sezonlarda da hep en iyi transferleri yaptık. Fırsat transferleri çıkacaktır. Beklediğimiz oyuncular olumlu yanıtlar verecekler. Olumlu yanıt verenler hafta başı itibarıyla takıma katılmaya başlayacak” açıklamasını yaptı.

Halil Dervişoğlu açıklaması

Halil Dervişoğlu konusuna da değinen Kocadağ, şu ifadelere yer verdi:
“Halil Dervişoğlu planlamamızda olan bir oyuncu değildi. Babası menajerlik görevini de yapıyor. Babasının bizim ekibimize yakınlaşması var. Oğlunun Beşiktaş'a isteği olduğunu söylüyor. Şenol Hoca'nın da etkisi var. Şenol Hoca'nın Beşiktaş'ta olması oyuncuyu buraya getirmek istiyor. Şartlarımızı sunduk. Şartlarda oyuncunun beklentisi bize uymadı. Şenol Hoca da bir önceki basın toplantısında bu olaya noktayı koymuş oldu. Kendisi spor camiasının bilge kişiliği. O süreçleri gördüğü zaman bazen öyle bir laf ediyor ki, lafı gediğine koyuyor. Dün akşam itibarıyla oyuncunun babasının duygusal bir yaklaşımı oluyor. Hem hocamızı hem Ceyhun Bey'i arıyor. Oyuncunun tüm şartları kabul ettiğini ve Beşiktaş'ta oynamak istediğini iletiyor. Ceyhun Bey de hem başkana hem teknik ekibe dönüş yaptığı esnada, sürecin diğer bir takıma kaydığını görüyoruz. Planlamamızda olan bir oyuncu değildi. Maddi anlamda stratejimiz var. Onların çok üstünde olan maaş beklentisi vardı. Bunu karşılayamayacağımızı kendilerine iletmiştik. Sosyal medyada rövanşist yaklaşımlar, yandaş medyaları aracılığıyla yaptırdıkları haberler ve taraftarımızı manipüle etmeye yönelik girişimler var. Rosier ve Ghezzal transferinde kendilerinin ilgisi olmuştu, Gedson transferiyle iyi bir ders verdiğimizi düşünüyoruz. Bizim için konu orada kapandı. Beşiktaş ihtiyacı olan bir oyuncu olduğu zaman hiçbir şeye bakmaz, basar alır. Beşiktaş'ın ihtiyacı olan bir oyuncu değildi. Bizim için önem arz etmiyor bu konu. Beşiktaş'ın transfer politikasında paranın yarış haline geldiği noktada Beşiktaş hiçbir zaman olmadı. Bundan sonra da olmayacak. Beşiktaş'ı kullanarak parayı bir yere çekmeye çalışıyorlarsa Beşiktaş o noktada geri çekilir. Bizim ihtiyacımız olan, gerçekten istediğimiz oyuncuyu ne yapar eder alırız. Beşiktaş taraftarının üzüntü duymasını gerek görmüyorum.”

“Tadic nasıl noktalanacak bilmiyorum”

İsmi Beşiktaş ile anılan Dusan Tadic ile ilgili yöneltilen soruya Emre Kocadağ, “Tadic çok büyük bir yıldız. Bir temas olduğu doğrudur ama oyuncuya farklı kulüplerden de talepler olduğunu biliyoruz. Onların kararını bekliyoruz. Biz de teklif verenlerden biriyiz. Çok piyasası olan bir oyuncu. Nasıl noktalanacak şu an bilmiyorum” yanıtını verdi.

“Pereyra ilgilendiğimiz bir oyuncu”

Roberto Pereyra ile ilgilendiklerini açıklayan Emre Kocadağ, “Roberto Pereyra ilgilendiğimiz bir oyuncu. İnşallah olumlu sonuçlanacak diye düşünüyorum. Islak imza olmadan bu işler bitmiyor. Dün itibarıyla yaşadığımız noktada da öyle. Bizim bir bütçemiz ve transfer politikamız var. O noktada biterse olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Saiss’i bırakmak istemiyoruz”

Saiss’i bırakmak istemediklerinin altını çizen Kocadağ, “Saiss bizim oyuncumuz, bırakmak istemiyoruz. Beşiktaş'ta devam etmesi noktasında kararlıyım. Umarım Beşiktaş'ta devam edecek. Redmond bize dönüş yapmadı, o noktada alternatiflere bakıyoruz” diyerek açıklamasını noktaladı.

Bora Akyol
WÖRGL 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi, gençleri BESYO ve PMYO sınavlarına hazırlıyor Gaziosmanpaşa Belediyesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ve Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) hazırlık kurslarıyla gençleri, hayallerine bir adım daha yaklaştırıyor. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ve Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) giriş sınavlarına girecek gençler, bu yıl da Gaziosmanpaşa Belediyesinin düzenlediği spor akademilerine hazırlık kurslarında buluşuyor. İlçedeki 12. sınıf öğrencileri ve mezunlara yönelik düzenlenen kurslarda gençler, belediyenin tesislerinde, uzman antrenörlerle, özel yetenek sınavlarına hazırlanıyor. Dr. Kadir Topbaş Gençlik ve Spor Merkezi’nde salon antrenmanına, Küçükköy Yüzme Havuzu ve Fitness Merkezi’nde ise fitness antrenmanına katılan gençler, haftanın bir günü de ormanda cross antrenmanı yapıyor. Genç sporcular, yoğun tempoyla geçen fiziksel antrenmanların yanı sıra Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için düzenlenen deneme sınavlarıyla da destekleniyor. “Kurs başladığı günden bu yana kendimi çok geliştirdim” Antrenörlük bölümünü hedeflediğini ifade eden kursiyer gençlerden Berna Sarı, “Hocalarımız, bizimle çok güzel ilgileniyor. Kurs başladığı günden bu yana kendimi çok geliştirdim. Hedefim antrenör olmak. Umarım hedefime ulaşabilirim. Emeği geçen hocalarıma ve Belediye Başkanımız Hakan Bahçetepe’ye çok teşekkür ediyorum” dedi. “Bizi gayet iyi hazırlıyorlar” Beden Eğitimi öğretmenliğine hazırlandığını söyleyen Ege Ensar Kader ise, “3,5 aydır buradayım. Beden Eğitimi öğretmenliğine hazırlanıyorum. Bizi gayet iyi hazırlıyorlar. Antrenmanlar yoğun ve yorucu geçiyor. Çok yoruluyoruz ama bize iyi geldiğini düşünüyorum” diye konuştu.
Burdur Burdur’da bir iş yeri ve otomobili kundaklayarak yakmaya çalışan şüpheli tutuklandı Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Kızılkaya Beldesi’nde 23 Nisan gecesi bir iş yeri ve otomobili yakmaya çalışan şüpheli jandarma ekiplerinin çalışması sonucu yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay 23 Nisan gecesi saat 01.45 sıralarında Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Kızılkaya Beldesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre gece saatlerinde kar maskeli bir şahıs tarafından beldede bulunan Mustafa G.(31)’ye ait berber dükkanı ve Tugay M.(27)’ye ait park halindeki 07 GK 505 plakalı Tofaş marka otomobil kundaklandı. Yangını görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiyenin müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü. Yangın sonrasında berber dükkanında ve otomobilde maddi hasar meydana geldi. Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonrasında olayı gerçekleştiren şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatıldı. Bucak İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından titizlikle yürütülen çalışmalar sonrasında olayı gerçekleştirenin E.A.(24) isimli şahıs olduğu tespit edildi. E.A., evine yapılan operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan E.A. yapılan işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Hakkari Hakkari’de 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı Hakkari’nin gelişimi ve kalkınması açısından önem taşıyan projelerin değerlendirildiği 2024 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Ali Çelik başkanlığında yapıldı. Gerçekleşen toplantıda; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, DSİ 174.Şube Müdürlüğü, Karayolları 114. Şube Şefliği ve Telekom Müdürlüğü, kurumlarının çalışmalarıyla ilgili sunumlar gerçekleştirdi. Toplantıda; önceki dönem yatırımları ve 2024 yılı yatırımları, yatırımların ve sosyoekonomik gelişmelerin izlenmesi ve koordinasyon çalışmaları, sorunlar ve çözüm önerileri de istişare edildi. Hakkari’de 2024 Yılı 1. dönem sonu itibariyle il yatırım takip sisteminde toplam tutarı 49 milyar 142 milyon 288 bin 215 TL olan 165 projenin aktif olarak kayıtlı olduğu ve hâlihazırda izlendiği, bu projelerin gerçekleşmesi için toplam 15 milyar 867 milyon 77 bin TL harcama yapıldığı, yüzde 32,29 oranında nakdi, yüzde 32,78 oranında fiziki gerçekleşme sağlandığı belirtildi. Toplantıda ayrıca projelerin durum bazında, ilçe bazında, belediye bazında, sektör bazında ve yatırımcı kuruluş bazında dağılımlarına ilişkin analizler incelendi. Vali Ali Çelik’in talimatları doğrultusunda Mir Kalesi’nin ve Şemdinli Kelat Sarayı’nın tarihi dokusunun ortaya çıkarılması ve turizme kazandırılmasına yönelik jeoradar ve kazı çalışması da başlatıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Vali Yardımcıları Furkan Berber ve Tayyar Emre Mahmutoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Onay, koordinasyon kurulu üyeleri katıldı.