GENEL - 18 Ekim 2015 Pazar 14:52

TKDK Yozgat'ta İpard Yatırımları Toplu Açılış Törenini Gerçekleştirdi

A
A
A
TKDK Yozgat'ta İpard Yatırımları Toplu Açılış Törenini Gerçekleştirdi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat’ta IPARD Yatırımları Sözleşme İmzalama ve Toplu Açılış Töreni düzenledi.
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı, daire müdürleri ve çiftçiler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı, 2011 yılının Ağustos ayından itibaren kırsal alanlara gerçekleştirilen yatırımlara destek vermeye başlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, şu ana kadar 11 bin projeye destek sağladığını söyledi. Nazlı, “Bu 11 bin proje ile yaklaşık 6 milyar TL değerinde yatırım yapılmasına vesile olduk. Faaliyete geçen işletmelerde 45 bin kişiye istihdam sağlandı. Bu 11 bin projenin hayata geçmesi ile 100 bin üzerinde bir istihdam hedefliyoruz” dedi.
Yozgat’a sağlanan hibe desteklerini anlatan Nazlı, “Yozgat, IPARD projelerinden en fazla faydalanan ilimiz. İlimizde 256 proje ile sözleşme imzaladık. Bunlardan 180 tanesi faaliyete geçmiş durumda. Seneye Temmuz ayında tüm projeler bitmiş olacak. İlimizde şu ana kadar 232 milyon liralık yatırım gerçekleştirilmiştir ve bunun 132 milyon lirası hibe olarak yatırımcılarımıza verilmiştir. 16 bin makine-ekipman desteği sağlanmıştır. Bunun dışında ilk defa Yozgat’ta kendimize ait bir Koordinatörlük binamız olacak” diye konuştu.
Yatırımcıları yeni çağrı döneminde yatırım yapmaya davet eden Nazlı, “15. Çağrı ilanına çıktık. 30 Ekime kadar başvuruları kabul edeceğiz. Tüm hemşeHrilerimizden isteğim İl Koordinatörlüğümüze gelin bilgi alın ve proje hazırlayarak vermiş olduğumuz bu hibelerden siz de faydalanın. IPARD II Programının hayata geçmesi ile de yenilenebilir enerji, makine parkları ver yumurta tavukçuluğu gibi yeni destek alanlarını destekleyeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı bu desteklerden faydalanmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’da, TKDK’nin Yozgat’a büyük bir katkı sağladığını söyledi.
TKDK İLE YOZGAT DAHA DA GELİŞECEK
Eski Başbakan Yardımcısı ve Adalet Eski Bakanı Bekir Bozdağ’da yaptığı konuşmada sağladığı desteklerden dolayı Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumuna teşekkür ederek, “TKDK tarafından sağlanan destekler ile Yozgat’ımız gelişiyor, daha da gelişecek. Yozgat, TKDK desteklerinden en çok faydalanan ilimiz olmuş. 232 milyon liralık yatırım yapılmış ve 256 insanımız proje hazırlayarak TKDK’dan hibe almış. Yani bu 256 iş adamı demek, 256 yeni istihdam alanı demek. Bu yatırımların faaliyete geçmesinde özveri ile çalışan ve projelerin sonuçlanmasında büyük emekleri olan, ilimizden gelen projelere pozitif ayrımcılık yaparak problemlerimiz ile özel olarak ilgilenen TKDK Başkanı Sayın Ali Recep Nazlı’ya huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.
Türkiye’nin değerlerine vurgu yapan Bozdağ, “Türkiye’nin bitmez tükenmez hazinesi birlik, beraberlik, kardeşliği ve huzurudur. Ülke olarak bu hazineye sahip çıkmak bizlerin en önemli vazifesidir. Bu vazifeyi yerine getirmekte gevşek davranmayalım” diyerek sözlerini tamamladı.
Tören, 14. Çağrı döneminde sözleşme imzalamaya hak kazanan 37 başvuru sahibi ile sözleşme töreni yapılması ve hibe desteği sağlanan işletmelerden 10 tanesine temsili çek verilmesinin ardından kurdele kesimi ile son buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Vali Ünlü: “İlimizin turizm potansiyelini daha ileriye taşımalıyız” 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası sebebiyle, İI Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Cihan Dirik, Manisa Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Ramazan Satır, Manisa Gastronomi Derneği Başkanı Gizem Tarım, Manisa Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Naim Dilki, Suat Gökbel ve İnanç Atılgan’dan oluşan heyet Vali Enver Ünlü’yü ziyaret etti. Ziyarette İl Kültür ve Turizm Müdürü Sudak ve beraberindeki heyet, Turizm Haftası münasebetiyle Manisa’da düzenlenecek etkinlikler hakkında Vali Ünlü’ye bilgi verdi. Manisa’da ticaretin, sanayinin ve tarımın yanında turizm alanında daha da gelişmesi için güzel yatırım ve çalışmaların yapıldığını belirten Vali Ünlü, “İlimizin turizm potansiyelini daha ileriye taşımalıyız. Bu konuda İI Kültür ve Turizm Müdürlüğü, dernekler, acenteler olmak üzere herkese önemli görevler düşüyor. Valilik olarak bizimde öncelik haline getirdiğimiz konulardan bir tanesi turizm. Standartların arttırılması daha fazla turistin ilimize gelmesinin sağlanması temel görevlerimiz arasında gözüküyor. Bu konuda herkesin ortak aklıyla kentin, bütün dinamiklerinin katkılarıyla bunu ileri taşınmamız gerektiğini düşünüyorum. Turizm sektörünün gelişmesine katkı sağlayan tüm kesimlere teşekkür ederek, turizm sektöründe hizmet veren kurum ve kuruluşlar ile sektör çalışanlarının Turizm Haftasını kutluyorum” dedi.