YEREL HABERLER - 03 Nisan 2017 Pazartesi 12:12

Vali Yurtnaç:"Esnaflığın toplumdaki yeri ve önemi büyüktür"

A
A
A
Vali Yurtnaç:"Esnaflığın toplumdaki yeri ve önemi büyüktür"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği (TESKOMB) tarafından Sorgun Safa Termal Otel’de esnaflara yönelik yemekli toplantı düzenlendi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği (TESKOMB) tarafından Sorgun Safa Termal Otel’de esnaflara yönelik yemekli toplantı düzenlendi.


Toplantıda konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, esnaflarla bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Kendisinin bir kamu görevlisi olduğunu ama bu güne kadar kendini bir esnaf gibi hissettiğini belirten Yurtnaç,"Zira 25 yıl boyunca babamla birlikte bende esnaflık yaptım. Vatandaşla iletişimin iyi olması, esnaf gibi esnaf olmanın bir okulu olmuyor. İnsanlarla yüz yüze kalıyorsunuz, üzülüyorsunuz, seviniyorsunuz, bir iletişim ortaya koyuyorsunuz ve mal satmak zorundasınız. Malınızı pazarlıyorsunuz ondan dolayı esnaflığın toplumda yeri ve önemi büyüktür. Memuriyetinde önemi büyüktür. Ben 29 yıldan beri memuriyet yapıyorum ama esnaflık günlerimi hiçbir zaman unutmadım. Bunun halkla iletişimimde de çok yararlarını gördüm" dedi.


Halkla iç içe olmayı her zaman önemsediğini kaydeden Vali Yurtnaç,"Zira halkın arasında olmak meşruiyetimizi artırır, daha yüceltir, yükseltir ve akşam evimize gittiğimizde birisinin Allah razı olsun demesi, gülümseyerek yüzümüze bakması bizi çok mutlu eder. O maksatla hafta sonları hafta içi belli bir zamanımı vatandaşla beraber olmaya ayırıyorum" ifadelerini kullandı.


TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül ise esnafın Türkiye meseleleri denilince en önce bu meselelere sahip çıkan bir topluluk olduğunu söyledi.


Toplantıya Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz ve çok sayıda esnaf katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."