YEREL HABERLER - 01 Temmuz 2015 Çarşamba 15:35

Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Okulu Temel Atılmayı Bekliyor

A
A
A
Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Okulu Temel Atılmayı Bekliyor

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun’un girişimleri işle Sorgun ilçesine yapımı planlanan ve 2 milyon TL kaynak aktarılan okulun temelinin atılmaması tepki çekiyor.
Yeni Çeltek Okulu’nun 16 aydır temelinin atılmaması ve kamuoyunda tartışılmaya başlaması üzerine bir açıklama yapan Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, Türkiye’de pek çok maden işletmesinin tek tek kapanırken kar eden, katma değer üreten Yeni Çeltek Kömür İşletmelerinin Yozgat’a yatırım yapmayı, işçilerin alın terine karşılık bir vefa örneği sergilediğini ifade belirterek, “Sorgun’a yapımı planlan ve valilik protokolü ile resmiyet kazanan ’Yeni Çeltek Okulu’nun aradan geçen 16 aylık süreye rağmen temelinin atılmamasından ötürü kamuoyunda yer alan rahatsızlık oluşmuştur. O günün şartlarında Sorgun’a Fen Lisesi kazandırılması planlanıyordu fakat mühim olan okulun niteliği değil Yeni Çeltek imkanı ile ilçemize bir eğitim yuvasının kazandırılmasıdır" dedi.
Son günlerde kamuoyunda konunun ilgi haber ve yorumlarla gündeme gelmesinden dolayı açıklama yapma zaruretinin oluştuğunu belirten Coşkun, "Yeni Çeltek, Sorgun’da bir okul yapılsın da ne yapılırsa yapılsın, Yozgat’a hizmeti yansısın, katkısı bulunsun amacıyla bu destekleri veriyor, imkanlarını sefer ediyor. 16 ay önce Yozgat Valiliğinde protokolü imzalanan okulun 2 milyon TL’lik
o gün vakit geçirilmeden aktarıldı. Tüm prosedürler olabilecek en süratli şekilde gerçekleştirildi. Bir an evvel okulun temelinin atılması Yeni Çeltek’in yeni hizmet temellerinin peşi sıra gelmesi demektir. Fakat aradan geçen 16 ayda her hangi bir işlemin yapılmaması, okulun temelinin atılmamış olması Yeni Çeltek’in yapacağı diğer katkılarının ister istemez gecikmesine aksamasına sebep oldu. Yeni hizmetlerin önü kesilmiş oldu. 2 milyon liralık kaynak aktarılıyor ama okulun temeli atılmıyor. Bunun bir mantığı, izah yok” diye konuştu.
Coşkun; "Yeni Çeltek gibi kurumların Yozgat’a daha fazla destek olması için farklı bir yöntem uygulanmalı. Daha fazla gayret edilmeli. İş adamlarının, STK’ların, imkan sahibi olan Yozgatlıların önü açılmalı teşvik edilmeli. Fen Lisesi gibi bir ısrarımızın olmadığını her zaman dile getirdik. İyi bir İmam-Hatip Lisesi, ortaokul, meslek lisesi fark etmez. Önemli olan Sorgun’umuza bir an evvel bir okulun kazandırılmasıdır. En kısa sürede temelin atılmasını arzu ediyoruz. Yeni Çeltek Kömür İşletmelerinin Yozgat’a yapacak hizmeti, gayreti göz ardı edilmemelidir. Boşa geçen her vakit Yozgat’ın hakkından gitmektedir" şeklinde konuştu.
OKUL İNŞAATI İHALE AŞAMASINDA
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğünden , Sorgun ilçesin okul yapımı için gönderilen paranın bütçelendirildiğini belirterek, “Sorgun ilçemize 24 derslikli bir okul yapılması için çalışma başlatılmış ve ihale aşamasına gelmiştir. Hedefimiz okulu biran önce temelini atım tamamlamaktır” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir