EĞİTİM - 02 Ağustos 2018 Perşembe 15:23

YKS Türkiye 41’incisi ve il birincisi Yozgat Çözüm Fen Lisesi’nden

A
A
A
YKS Türkiye 41’incisi ve il birincisi Yozgat Çözüm Fen Lisesi’nden

ÖSYM tarafından bu yıl iki aşama üzerinden yapılan üniversite sınavlarında Yozgat Çözüm Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Yusuf Kol, Türkiye 41’incisi ve Yozgat il birincisi oldu.

ÖSYM tarafından bu yıl iki aşama üzerinden yapılan üniversite sınavlarında Yozgat Çözüm Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Yusuf Kol, Türkiye 41’incisi ve Yozgat il birincisi oldu.


Yozgat Çözüm Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Yusuf Kol, açıklanan üniversite sınavları sonuçlarına göre YKS, Türkiye 41’incisi olurken aynı zamanda Yozgat birincisi de oldu. Bir diğer Çözüm Fen Lisesi öğrencisi Yusuf İhsan Bağcılar ise Türkiye 787’incisi olurken Mustafa Yusuf Kol’un ardından Yozgat il ikincisi oldu. Ortaokullardan sonra bu yılda liseler bazında il birinciliğini kimseye kaptırmayan Yozgat Çözüm Eğitim Kurumları, eğitimdeki başarısıyla da adından söz ettirmeye devam etti.


Yozgat Çözüm Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Avan, üniversite sınavında elde edilen başarının tesadüf olmadığını açıklayarak,"Biz öğrencilerimize sene içinde gerçekten çok iyi bir eğitim verdik. Sınav sistemi değişti, soru sayısı değişti. Ama buna rağmen son güne kadar çalışmalarımıza devam ettik. Etütler yaptık, konuları 2 defa bitirdik, 15 tatilde ve Ramazan’da ayında kamp yaptık. Okullar kapandıktan sonra 1 Temmuz’a kadar kamp yaptık. 77 tane deneme sınavı çözdük. 69 tane konu tarama sınavı ve 144 tane deneme yaptık bir yılda bu çocuklara. Şükürler olsun ilk binde 2 tane öğrencimiz var. Birisi Yozgat birincisi diğeri ise Yozgat ikincisi. Yozgat birincisi aynı zamanda Türkiye 41’incisi. Diğer öğrencimiz ise Yozgat ikincisi Türkiye 787’incisi. Tüm öğrencilerimle gurur duyuyorum" dedi.


Çözüm Fen Lisesi olarak üniversite sınavında bireysel başarının yanında öğrencilerin kitlesel başarıda da emeklerinin karşılığını alacağını söyleyen Avan,"Çözüm Koleji 5 yıldır Yozgat’ta var. 4 yıldır ortaokulda sürekli Yozgat birincisi Çözüm Fen Lisesi’nden çıkıyor. Ama lisemizin ikinci yılında Yozgat birincisini ve ikincisini aynı zamanda Türkiye’de ilk 40’ta öğrenci çıkartmak büyük başarıdır. Bu başarı bu seneye has bir durum değil. Yatırımlarımızla, öğretmen kadromuzla, sistemimizle iyi bir yoldayız. İnşallah eğitimde Yozgat’ın hak ettiği seviyeyi Çözüm Koleji’yle, Çözüm Anadolu ve Fen Lisesiyle yükselteceğiz" şeklinde konuştu.


Avan, ayrıca öğrencilerinin bireysel başarının yanında kitlesel başarıda da emeklerinin karşılığını alacaklarını belirterek açıklanan sınav sonuçlarına göre tıp fakültesi, hukuk, mimarlık ve mühendislik bölümlerine öğrencilerinin yerleşebileceğini söyledi.


YKS Türkiye 41’incisi ve Yozgat birincisi olan Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Yusuf Kol ise hedefinin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Bölümü olduğunu söyleyerek mutluluğunu ifade etti. Başarısını düzenli çalışmaya borçlu olduğunu da anlatan Kol, başta ailesi olmak üzere öğretmenlerine de teşekkür etti.


YKS Türkiye 787’incisi ve Yozgat ikincisi olan Fen Lisesi öğrencisi Yusuf İhsan Bağcılar ise hedefinin tıp fakültesi ya da mühendislik olduğunu belirterek başarısında emeği geçen ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Hamidiye Tabyalarında 23 Nisan coşkusu yaşandı Çanakkale’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Anadolu Hamidiye Tabyalarında gerçekleştirilen etkinliklerle çocuklar, bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümü kutlama programı Anadolu Hamidiye Tabyalarında gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı. Etkinliğe; Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ve eşi Sibel Biçen, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve eşi Özen Algönül Erkek, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama programında Ticaret Borsası İlkokulu öğrencisi Cihan Ata Sevinç tarafından “Dünya Çocuk Bayramı” isimli şiir okundu. Kepez Atatürk İlkokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisinin izlenmesinin ardından Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ve eşi Sibel Biçen, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve eşi Özen Algönül Erkek ve protokol üyeleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında okullar ve kurumlar tarafından açılan stantları ziyaret ederek, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sevincini ve coşkusunu paylaştı. Hamidiye Tabyalarında kurulan stantlarda çocuklar ile yakından ilgilenip, bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, stantlarda bulunan ürünler hakkında bilgi aldı ve çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.