GENEL - 21 Şubat 2018 Çarşamba 13:09

Yozgat Şeker Fabrikasının özelleştirilmesine tepki

A
A
A
Yozgat Şeker Fabrikasının özelleştirilmesine tepki

Türkiye genelinde 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi ile ilgili karara, Yozgat Şeker-İş Sendikası Sorgun Şubesi üyeleri ve şeker fabrikası çalışanları tepki gösterdi.

Türkiye genelinde 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi ile ilgili karara, Yozgat Şeker-İş Sendikası Sorgun Şubesi üyeleri ve şeker fabrikası çalışanları tepki gösterdi.


Sendikaya bağlı üyeler ile birlikte Sorgun AK Parti İlçe Başkanlığı’na gelen Şeker-İş Sendikası Başkanı Turgut Gözübüyük, burada AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Dıvrak, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve parti yöneticileri ile bir süre görüşerek endişelerini dile getirdi. Gözübüyük, kararın Sorgun ekonomisine büyük sekte vuracağını ve binlerce kişinin işsiz kalacağını belirterek, karardan vazgeçilmesini istedi.


Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek işçilerin verdiği bu mücadelenin aş ve iş kavgası olduğunu vurgulayarak,"Elinizdeki ekmeği kaybetmemek için bir mücadele veriyorsunuz. Bu mücadelede biz de sonuna kadar sizlerin yanında olacağız. Olayı birlikte takip edeceğiz. Bu fabrikanın kapanmaması ve sizlerin işsiz kalmaması için çalınmadık kapı bırakmayacağız. Gerekirse heyetler kurup görüşülmesi gereken kişilerle görüşeceğiz. Kısacası bu mücadelede hep birlikte hareket edeceğiz. Bundan kuşkunuz olmasın." dedi.


Daha öncede özelleştirmeyle ilgili kararlar çıktığını, son yapılan özelleştirme ihalesini alan şahsı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanına çağırarak, kendisinden fabrikanın kapanmaması, çalışanların işten çıkarılmaması şartlarını koşunca, firma yetkilisinin ihaleden vazgeçtiğini ve ihalenin iptal edildiğini ifade eden Şimşek ,"Cumhurbaşkanımızın gönlü sizlerin aşsız, işsiz kalmasına elvermez. Bakın göreceksiniz, yine sizlerin yanında yer alacaktır." diye konuştu.


AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Dıvrak da teşkilat olarak da şeker fabrikasının kapanmasına karşı olduklarını, bu konuda düşünce ve isteklerini Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a ilettiklerinin ifade etti.


Konuşmaların ardından işçilerden gelen soruların yanıtlanması sonrasında toplantı sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Küçükçekmece’de ehliyetsiz sürücü iki çocuğa çarptı: O anlar kamerada Küçükçekmece’de, ehliyetsiz sürücünün kullandığı hafif ticari araç kontrolden çıkınca önce park halindeki araca ardından iki çocuğa çarptı. Yaralanan iki çocuk hastaneye kaldırılırken kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, dün akşam saatlerinde Küçükçekmece Kanarya Mahallesinde yaşandı. İddiaya göre, ehliyeti olmayan sürücü 34 RGB 58 plakalı hafif ticari aracın direksiyon hakimiyetini kaybederek önce park halindeki araca ardından sokaktaki iki çocuğa çarptı. Sürücü daha sonra bahçe duvarına vurdu. Kazada iki çocuk yaralandı, sürücü ise kazayı yara almadan atlattı. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İlk müdahalenin ardından biri kız iki çocuk hastaneye kaldırıldı. İddiaya göre ehliyeti olmayan sürücü ise olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Olay yerine gelen polis ekipleri, sürücünün babasını ifade için karakola götürdü. Hastanede tedavileri devam eden iki çocuğunun hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Kaza yapan araç ise çekici yardımıyla kaldırılarak otoparka çekildi. Kaza anı güvenlik kamerasında Öte yandan kaza anı ise güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde kontrolden çıkan aracın iki çocuğa çarptıktan sonra duvara vurduğu görülürken, sokakta kadınların ise sürücüye tepki gösterdiği kaydedildi. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor. Kaza ile ilgili konuşan görgü tanığı Fadıl Abdullah, “Bir tane araba geldi, önce park halindeki arabaya çarptı. Sonra çocuklara vurdu, en son duvara çarptı. İki tane çocuğu ezdi, ayakları kırıldı. Sürücünün de ehliyeti yoktu” dedi.