YEREL HABERLER - 27 Temmuz 2015 Pazartesi 17:03

Yozgat Spor Vadisi İnşaatı Hızla Sürüyor

A
A
A
Yozgat Spor Vadisi İnşaatı Hızla Sürüyor

Yozgat Valiliği tarafından başlatılan ve Yozgat’ın sosyal yaşamına önemli katkılar sunması beklenen Spor Vadisi’ndeki inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.
Çalışmaları yerinde inceleyen Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Spor Vadisi’nin en kısa sürede tamamlanıp vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi. Spor Vadisi’nin üç etaptan oluştuğunu vurgulayan Vali Yazıcı “Birinci etapta Gençlik Merkezi, Sporcu Fabrikası Binası, 400 metre atletizm pisti, 3 adet basketbol voleybol sahası, 3 adet pota sahası, 2 adet mini futbol sahası, 2 adet tenis kortu, uzun atlama sahası, pinpon sahası, tırmanış duvarı, kay kay pisti, gazebolar, seyir terası, uçurtma tepeleri 735 kişilik açık amfi tiyatro, yürüyüş yolları, sosyal alanlar yer alıyor. Bunların hepsini toplam maliyeti şu anda 25 milyon lira. İnşallah bu yatırımları ilimize kazandırarak sosyal hayatına önemli bir katkı sağlamış olacağız” dedi. Spor Vadisi’nin birinci etabı içerinde yer alan Kapalı yüzme havuzunda çalışmaların sona geldiğini ifade eden Vali Yazıcı, "Kentimizde kaplıca tesisi veya otelleri saymazsak insanlarımızın yüzmeyi öğreneceği bir yer yok. Bu açıdan çok elzem bir ihtiyaçtı. Kapalı yüzme havuzu bu alandaki ihtiyacı karşılayacak. Tesiste 500 kişilik izleyici kapasitesi ile farklı etkinlikler de yapılacak buda şehrimize ayrı bir hava katacaktır” diye konuştu. Spor Vadisi’nin ikinci etabında gezi treni ve dağ kızağının yer aldığını belirten Vali Yazıcı, “Yine bu etap içerisinde macera parkı, bungalov evleri ve bağlı sosyal tesis binası, gezi treni ve tünel, iskeleler ve kayık üniteleri, bisiklet evi ve yolları, kuş gözlem ve seyir kuleleri, hobi bahçeleri, gölet düzenlemesi ve piknik alanları, fitness alanı, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları bulunuyor” dedi.
Spor Vadisi’nin üçüncü etabında ise binlerce ağacın dikildiğini vurgulayan Vali Yazıcı, “Biz üçüncü etapta yapılması gerekenlerin çoğunu yaptık. Toplamda bin 300 dekar alanın, 600 dekarlık kısmına muhtelif boy ve çapta boylu 15 bin 407 adet fidan ve geriye kalan 700 dekar alana ise normal boylarda toplam 75 bin tüplü, iğneli ve yapraklı fidan dikildi. İnşallah burada büyüyen ağaçlar sayesinde Çamlık Milli Parkı’nın da yükünü hafifletmiş olacağız Bütün bu eserlerin Yozgat’a hayırlı olmasını dilerken tüm emeği geçen arkadaşlarımıza da teşekkürler ediyorum” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir