GENEL - 20 Nisan 2016 Çarşamba 16:59

Yozgatlı Gazi Kurban Kesilerek Karşılandı

A
A
A
Yozgatlı Gazi Kurban Kesilerek Karşılandı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü ile girdikleri çatışma sonrasında göğsünden yaralanan Yozgatlı Uzman Çavuş Ahmet İlhan, mahallesinde kurban kesilerek karşılandı.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütüyle girdikleri çatışma sonrasında göğsünden yaralanan Yozgatlı Uzman Çavuş Ahmet İlhan, GATA’da gördüğü on günlük tedavisinin ardından taburcu edildi. Baba ocağına dönen Gazi Ahmet İlhan, Boğazlıyan Karakoç mahalle girişinde ailesi ve mahalle halkı tarafından kurban kesilerek sevinçle karşılandı.
Görev verilmesi durumunda yeniden bölgeye gidebileceğini belirten Gazi Ahmet İlhan, "Allah’a şükür yaralandık ama iyiyim. Bu kutsal vatanımız için canımızı feda etmeye her an hazırım" dedi.
Nusaybin ilçesinde teröristlerce sıcak çatışmaya girdiklerini ve kendisinin keskin nişancının silahından çıkan kahpe kurşun sonrasında yaralandığını ifade eden İlhan, "Geçici olarak Sur’a gittim. 3 ay Sur’da görev yaptıktan sonra Nusaybin’e geçtim. Nusaybin’de 25 gün kaldıktan sonra bir haftalığına izne geldim. İzin dönüşü gittiğim Nusaybin’de teröristlerle girdiğim çatışmada keskin nişancının açtığı ateş sonrasında yaralandım. Bir gün sonra tabur komutanım Binbaşı Ahmet Kahraman şehit oldu. Yaralanmam sonrasında arkadaşlarım beni dışarıya çekerek tamponla müdahale ettiler. Daha sonra kobraya götürerek Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırdılar. Sedyenin üzerinde bilincimi kaybettim. Sonra da birşey hatırlamıyorum. 5 gün yoğun bakım olmak üzere 10 gün kaldıktan sonra taburcu oldum” dedi.
Güvenlik güçlerinin terörle mücadelede büyük fedakarlıklar gösterdiğini, vatan için elinden geleni yaptığını ve yapmaya devam edeceğini vurgulayan İlhan, “Bizim tek derdimiz vatanımız. Bu vatana hepimiz sahip çıkacağız. Vatan hepimizin namusudur, hepimiz elimizden geleni yapacağız. Yaralandık diye her şey bitmiş değil. Vatan yolunda canımızı feda etmeye her an hazırım. Biz Türk ordusuyuz, Allah bizimle beraber. Allah zaten kuluna şehitlik mertebesi vermişse şehit oluruz. Şehit de gazi de oluruz. Yine de yılmayız, pes etmeyiz" diye konştu.
Torununun Nusaybin ilçesine gitmesi sonrasında içine bir ateş düştüğünü ve sabahlara kadar pencerenin kenarında uykusuz geceler geçirdiğini söyleyen Babaannesi Lütfiye İlhan’da, "Şükürler olsun Ahmetime kavuştum. Rabbim tüm güvenlik güçlerimizi de sağ salim ailelerine kavuştursun" dedi.
Oğlunun yaralandığı haberini yine oğlundan aldığını ifade eden Baba Ali Osman İlhan da, “Oğlunun gazi olması benim için gurur kaynağıdır. Böyle bir mücadelede oğlumun gazi olması benim için çok büyük bir gururdur. 10 evladım da olsa vatan için feda olsun. Bir gazi babası olarak mutluyum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin" dedi.
Gazi Ahmet İlhan’ın annesi ise saldırıyı duyduğu andaki üzüntüsünün tarifsiz olduğunu ifade ederek, "Allah tüm güvenlik güçlerimize yardım etsin. Allah bütün asker ve polisleri korusun. Vatan sağ olsun" ifadelerini kullandı.
Ahmet İlhan’ın dönüşüne en çok sevinenlerden birisi olan Kübra İlhan da nişanlısını bir an yalnız bırakmadı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir