YEREL HABERLER - 14 Nisan 2016 Perşembe 16:00

Yozgat'ta Aday Öğretmenlere Milli Eğitim Müdürlüğü Tanıtıldı

A
A
A
Yozgat'ta Aday Öğretmenlere Milli Eğitim Müdürlüğü Tanıtıldı

Yozgat’a atanan aday öğretmenlere İl Milli Eğitim Müdürlüğü bölümleri tanıtıldı.
Yozgat Milli Eğitim Müdür yardımcısı Fatih Erdoğan rehberliğinde aday öğretmenler Milli Eğitim Müdürlüğü binasında bulunan tüm bölümleri tek tek gezerek hangi bölümde hangi tür işlerin yapıldığını birebir görüp bilgi edindi.
Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, aday öğretmenleri makamında ağırladı. Milli Eğitim Müdürü Kuş, aday öğretmenlerin bağlı olduğu kurumun işleyişi hakkında bilgi almak ve burayı tanımak amaçlı tüm bölümleri gezdiğini ve işin arka mutfağında neler olup bittiğini işleyişin nasıl ilerlediğini gördüklerini belirterek, “ Burası kurumumuzun bir nevi onay merciidir. Daire de yazılan tüm yazıları elektronik imza sistemi ile benim onayıma düşer ve ben imzaladıktan sonra gitmesi gereken kurumlara gider” dedi.
“Bu mesleği severseniz müthiş keyif alırsınız” diyen Kuş, “Bu mesleği çok sevin ve benimseyin. Ekeceğiniz her tohum bir zaman sonra büyük ağaçlar olup size meyve vereceklerdir. Bir öğrenciye, onu okulda başarılı yapan şeyin ne olduğunu sorduğunuzda, size muhteşem yeni bir kitap ya da harika bir eğitim film serisinden bahsetmeyecektir. Alacağınız yanıt çoğunlukla şu olacaktır, ‘Hep Ahmet öğretmenim sayesinde. Çünkü o benden hiç vazgeçmedi.’ Sizden de hiçbir öğrencinizden vazgeçmemenizi istiyorum. İlk aşama olarak küçük bir ipucu vermek istiyorum öğrencilerinizin ismini en kısa zamanda öğrenip onlara hep ismiyle hitap edin bunun geri dönüşünü mutlaka sınıf yönetiminde alacaksınız. Öğrenciler öğretmenlerinin en değerli hazinesidir. Ben inanıyorum ki siz bu hazineye olması gerektiğinden daha fazla önem gösterip sahip çıkacaksınız” diye konuştu.
Yapılan sohbetin ardından aday öğretmenler makamından uğurladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü Altıeylül Belediyesi bünyesine kazandırmış olduğu 2 adet sıfır atık, 2 adet de katı atık toplama aracıyla filosunu güçlendirdi. Altıeylül’ün daha temiz ve çevreci bir ilçe olması için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Bünyemize kazandırmış olduğumuz 4 adet yeni araçla sıfır atık çalışmalarımızı daha da hız kazandıracağız” dedi. Çevre ve doğa dostu bir belediyecilik anlayışıyla hareket eden, geri dönüşüm ve ‘Sıfır Atık’ projeleriyle Altıeylül Belediyesi, 2023 yılında da çevreci belediyeler arasında öncü rolünü korudu. Yıl boyunca yürütülen Sıfır Atık çalışmaları sayesinde 60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar da bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Başkan Hasan Avcı: “Filomuzu güçlendirdik” Başkan Hasan Avcı; konuyla ilgili şunları ifade etti: “Altıeylülümüzü sıfır atık ve geri dönüşüm bilinci yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde geniş bir tabana yayıldı. En büyük hedefimiz temiz doğa, mutlu bir gelecek. Bu hedefimize, çevre sağlığına hassasiyet ve duyarlılık gösteren tüm hemşerilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Altıeylül Belediyesi daha temiz ve atıkların kaynağından ayrıştırılması hedefiyle sürdürdüğü çalışmalarda kullanılmak üzere 2 adet Evsel Katı Atık Toplama Aracı ve 2 adet geri dönüştürülebilir atıkları toplama aracı ile filosunu güçlendirdi” dedi. “ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz” Başkanı Hasan Avcı Müdürlüğümüz ve Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüz bünyesine kattığımız araçlarımızla filomuzu daha da güçlendirerek ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz. Sıfır atık için 2 adet, katı atık toplama için de 2 adet olmak üzere toplam 4 adet yeni aracımızı filomuza kazandırmış olduk. Altıeylülümüz için şehrimiz için durmadan, yorulmadan ekibimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz” dedi. -Başkan Avcı: “Her alanda hizmetlerimizi artıracağız” Geçtiğimiz yıl içerisinde merkez ve kırsal mahallelerimize 16 bin 500 adet çöp konteyneri dağıtıldığını ifade eden Başkan Avcı, “60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Ayrıca 115 adet tek biriktirme kumbarası ile 100 ton tekstil atığı, 12 farklı noktada bitkisel atık yağma makineleri ile 2 bin 500 litre bitkisel atık ve bin kilogram atık pil toplanarak geri dönüşüme kazandırılmıştır. Altıeylül ilçemizin daha sağlıklı ve daha yaşanabilir yer olması amacıyla çevreye sosyal projelere ve her alanda hizmetlerini arttırarak sürdüreceğiz”