GENEL - 10 Eylül 2018 Pazartesi 16:31

Yozgat’ta Bilim Teknik Koleji eğitim ve öğretime başladı

A
A
A
Yozgat’ta Bilim Teknik Koleji eğitim ve öğretime başladı

İç Anadolu Bölgesi’nde sektörlere kaliteli ve vasıflı eleman yetiştirmek amacıyla Yozgat’ta açılan Bilim Teknik Koleji, 2018-2019 eğitim ve öğretim dönemine başladı.

İç Anadolu Bölgesi’nde sektörlere kaliteli ve vasıflı eleman yetiştirmek amacıyla Yozgat’ta açılan Bilim Teknik Koleji, 2018-2019 eğitim ve öğretim dönemine başladı.


Öğrencilerin 4 yıllık eğitim alacağı Bilim Teknik Koleji tamamen ücretsiz olacak ve eğitim masrafları devlet tarafından karşılanacak. Kayıt ve nakil işlemlerinin devam ettiği Bilim Teknik Koleji’nde ilk yıl 9’uncu sınıf öğrencileri temel eğitim görecek nakil yaptıran 10’uncu sınıf öğrencileri ise Elektrik Elektronik Teknolojisi ve Endüstriyel Bölümlerinde eğitim görecekler. Daha sonra öğrencilerin talepleri doğrultusunda önümüzdeki yıllarda Kimya Teknolojisi ve Yenilebilir Enerji Teknolojisi bölümleri de hizmete girecek.


Bilim Teknik Koleji’nden mezun olan öğrencilerin iş arayan değil sektör tarafından aranan eleman olacağını belirten Okul Müdürü Mehmet Yıldırım, 2018-2019 eğitim öğretim dönemine bugün itibariye oryantasyon eğitimi ile başladıklarını söyledi. 15 derslik ve 22 atölye ile eğitim ve öğretime hazır olduklarını anlatan Yıldırım, Bilim Teknik Koleji’nde öğrencilere hem akademik eğitim hem de mesleki eğitim verileceğini dile getirdi.


Bilim Teknik Koleji’nin sanayi için hayati bir kurum olduğunu da vurgulayan Yıldırım,"Okulumuz İç Anadolu Bölgesi’nde örnek, farklı ve söz sahibi bir kurum olacaktır. Öğrencilerimiz okulumuzdan mezun olduklarında hem iyi bir eğitim almış olacaklar hem de ellerinde bir meslekleri olacak" dedi.


9’uncu sınıf öğrencileri için kayıt dönemlerinin devam ettiğini hatırlatan Yıldırım ayrıca nakil yoluyla 10.sınıf öğrencilerinin de kayıt işlemlerinin devam ettiğini ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Artvin Trafik kazasında hayatını kaybeden İHA Artvin eski muhabiri son yolculuğuna uğurlandı Artvin’de önceki gün meydana gelen kazada hayatını kaybeden İHA Artvin eski muhabiri Tolga Gül son yolculuğuna uğurlandı. Kaza, Çarşamba günü merkeze bağlı Oruçlu köyünde saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 34 FZJ 841 plakalı Dacia Duster aracın sürücüsü gazeteci Fatih Tüysüz’ün (37), Yusufeli’nden Artvin’e dönüş yolunda iken direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil yol kenarında bulunan kayalara çarptı. Çarpmanın etkisiyle sürücü ve yanında bulunan İHA’nın Artvin eski muhabiri Tolga Gül (48) yaralandı. Hastane kaldırılan Gül, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybeden gazeteci Gül için bugün veda töreni düzenlendi. Bir dönem Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı yapan Gül’ün cenazesi veda töreni için cemiyetin önüne getirildi. Burada yapılan veda töreninde meslektaşları fotoğraf makinesi, kalem, bilgisayar, gazeteler ve Trabzonspor bayrağı ile Gül’ün tabutunu karşıladı. Gül, cenaze namazının kılınması için Merkez Camii’ne götürüldü. Gözyaşları içerisinde kılınan cenaze namazının ardından gazeteci Gül, aile kabristanlığına defnedildi. Cenazeye katılan Gül’ün 5 yaşındaki kızı Irmak, 19 yaşındaki oğlu Eray ve eşi Arzu Gül gözyaşlarına hakim olamadı. Veda töreninde konuşan gazeteci Tolga Gül’ün eşi Arzu Gül, “Tolga ile önce arkadaş olduk. Sonra dost olduk. Sonra baktık ki bizden çok güzel eş olur ve nişanlandık. 24 yıldır Tolga ile evliydim. Tolga ile hep tartıştık. Tolga’nın Artvin sevdası üzerine tartıştık. Bizim sesimiz evde başka bir şeyden ötürü çıkmadı. Tolga’yı hep eleştirdiler ben üzüldüm. Tolga’ya dedim ki seni çok eleştiriyorlar ben dayanamıyorum. Sen bunları hiç hak etmiyorsun diyordum. O da boş ver derdi. Ben iddia ediyorum ki Artvin’i Tolga’dan daha fazla seven olmadı. Biz son 15 gündür Tolga ile bir araya gelemedik. Sürekli Arzu cumartesi işim bitiyor. Pazar günü çok yoğun olacağım. Cumartesi sizle ilgileneceğim dedi. Bekledik ama olmadı” şeklinde konuştu.
Denizli Pamukkale Adayı Ertemur, “Pamukkale ittifakı’nı oluşturduk, tamam inşallah” DENİZLİ(İHA) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Pamukkale’de gönülleri birleştirdiklerini ve değişeme hazır olduklarını söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, yerel seçimlere 2 gün kala seçimi kazandıkları mesajını verdi. Yaklaşık 50 gündür saha çalışmaları yapan Ertemur, vatandaşların yaklaşımlarının değişimin kapısını sonuna kadar araladığını belirtirken, Pamukkale İttifakı’nı oluşturduklarının altını çizdi. Ertemur; “Bu yola çıkarken Pamukkale’mizi hak ettiği hizmete kavuşturacağımıza inandık. Günler geçtikçe vatandaşlarımızın bize inanmasıyla Pamukkale İttifakı’nı oluşturduk. Tamam inşallah” diye konuştu. “Vatandaşımızın oyları ile seçilenler, vatandaşımızı yok saydı” Seçim süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Ertemur, “10 yıldır aynı zihniyet tarafından yönetilen Pamukkale’miz hizmetten yoksun kaldı. Vatandaşlarımız mutsuz, umutsuz. Belediyecilik yaptıklarını sananlar vatandaşlarımızı unuttular. En basit belediyecilik hizmetleri bile vatandaşlarımıza çok görüldü. Çöpler toplanmadı, yollar yapılmadı, projeler yapılmadı, başlanan projeler yarım bırakıldı. Ekonomik krizde, pandemide vatandaşlarımıza destek vermekten imtina ettiler. Vatandaşımızın oyları ile seçilenler, vatandaşımızı yok saydı. 50 gündür sahadayız. Vatandaşımız artık kendilerini önemseyen muhatap istiyor. Biz bu yüzden yola çıktık. Pamukkale’mizi değiştirebileceğimize, güzelleştirebileceğimize ve mutlu insanların şehri yapabileceğimize inandığımız için yola çıktık” dedi. “Pamukkale ittifakını oluşturduk” Pamukkale’deki her sokakta her insana dokunmaya çalıştıklarını belirten Ertemur, “Vatandaşımızın arasındaydık, yanındaydık. Onlara insan odaklı belediyecilik anlayışımızı anlattık. Onları nasıl hizmetlerle buluşturacağımızı anlattık. Onlar bize inandı. Pamukkale’mizin hizmeti hak ettiğini bizlere söylediler. Vatandaşlarımızın gözlerindeki, gönüllerindeki değişim isteğini gördükçe kararlılığımız arttı. Gönüller Pamukkale’mizde birleşti. Günler geçtikçe vatandaşlarımızın bize inanmasıyla Pamukkale İttifakı’nı oluşturduk. Tamam inşallah” ifadelerini kullandı.