YEREL HABERLER - 22 Temmuz 2017 Cumartesi 12:40

Yozgat’ta Kadın El Emeği Pazarı açıldı

A
A
A
Yozgat’ta Kadın El Emeği Pazarı açıldı

Yozgat Belediyesi kapalı pazar yerine her Cumartesi kurulacak olan Kadın El Emeği Pazarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Yozgat Belediyesi kapalı pazar yerine her Cumartesi kurulacak olan Kadın El Emeği Pazarı’nın açılışı gerçekleştirildi.


Yozgat’ta kadınların el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunmaları ve aile bütçelerine katkı sağlamaları için Yozgat Belediyesi tarafından Kadın El Emeği Pazarı açıldı. Dualar eşliğinde gerçekleştirilen açılışa Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, davetliler ve üretici kadınlar katıldı. Kadınlar evlerinde yaptıkları yiyecek, giyecek, el işi ve süs eşyaları gibi ürünleri Kadın El Emeği Pazarı’nda satarak aile bütçelerine katkı sağlayacak.


Pazarın açılışına katılan ve ürünleri inceleyen Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç,"Bunlar küçük şeyler ama insanları mutlu eden, insanları ekonomiye katan ve aile ekonomisine destek olunması için yapılan çalışmalar. Yozgatlının buralara destek vermesi lazım. Çoğu el işi ürünler ve kadınlarımızın evde emekleri ile yaptıkları ürünler. Kadınlar evlerinde bazı şeyleri üretip gelip burada oluşturulan pazarda satarak ailelerine destek olabilirler. Mesela sosyete pazarı orijinal bir düşünce. Ankara ve İstanbul’da çok tuttu. Burada da tutacağını düşünüyorum. Şehirde sosyal ekonomik hareketlilik sağlayacak" dedi.


Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ise,"Kadınlarımız evde yiyecek, süs eşyası, giyecek gibi değişik ürünler üretiyor. Kadınlarımızın kurslarda ve evlerinde ürettikleri ürünleri, piyasaya sunacak ekonomik bir ortamları yoktu. Biz burada o ortamı hazırladık. Kadınlar ürettikleri şeyleri pazarlayacak ve ailelerine ekonomik olarak destek olacak. Temennimiz pazarın büyüyerek süreklilik sağlamasıdır. Pazarımız Yozgat’ta ilk olması sebebiyle yeterli olmayabilir ama biraz sabırlı olmak lazım. Birkaç hafta içerisinde buranın son derece verimli bir pazar haline geleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.


Her hafta Cumartesi günü Kadınlar El Emeği Pazarı’nın açık olacağını da hatırlatan Başkan Arslan, pazarda tezgah açmak isteyen kadınlardan kesinlikle ücret alınmayacağını da söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir