YEREL HABERLER - 24 Şubat 2017 Cuma 14:02

AK Parti’den ‘işçi alımı’ iddialarına yalanlama

A
A
A
AK Parti’den ‘işçi alımı’ iddialarına yalanlama

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır bazı basın organlarında ‘Erdemir’e işçi alımı’ na yönelik çalışma yapıldığı yönünde çıkan haberleri yalanladı.
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, bazı basın organlarında anayasa referandumu öncesi ortaya atılan ‘işçi alımı’ ve ‘ ihale alımı’ iddiaları ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı.
Ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Çakır, basın açıklamasında şunları söyledi;
“Son günlerde bazı basın organlarında ‘Erdemir’e işçi alımı için liste hazırlandığı’ iddiaları ile ilgili haberler kesinlikle gerçek dışıdır. Bu yönde Erdemir yönetiminden bize aktarılan her hangi bir talep olmamıştır. AK Parti Kdz. Ereğli ilçe teşkilatı olarak bu konuda hiçbir bilgi sahibi değiliz. Kaldı ki Erdemir’e işçi alımı yapılacak olsa; orada yıllardır alın teri döken ve kadroya alınmayı bekleyen taşeronda çalışan işçi kardeşlerimiz önceliğimizdir. Erdemir’de taşeron olarak çalışan işçi kardeşlerimizin kadroya alınması noktasındaki tavrımız nettir ve bu noktada üzerimize bir görev düşerse bunu yapmaya hazırız. Daha öncede defalarca dile getirdiğimiz gibi; bizim düşüncemiz Erdemir’in ihtiyaç duyduğu tedariklerin Ereğli’de yapılabilen işlerde Ereğli’den karşılanması ve işçi alımlarında ilçemize pozitif ayrımcılık yapılmasıdır. Ayrıca bir başka basın organında partimizi temsil eden yetkililerin Erdemir’de ihale takibi yapıp, Ereğli dışından firmalara iş verdirdiği yönündeki iddiaları da kabul etmemiz mümkün değildir. Ortaya atılan her iki iddia ile ilgili olarak elinde bilgi yada belge olanlar bunu kamuoyu ile paylaşmak durumundadırlar. Halk oylamasına gittiğimiz şu günlerde bazı kesimlerin partimizi ve partimizi temsil eden yetkililerimizi zan altında bırakmaya çalışılması maksatlı olduğunu düşünmekteyiz. Yalan ve iftiraya dayalı bu tür maksatlı girişimler halk oylamasına gittiğimiz bu süreçte ülkemizin geleceğine yönelikte haksızlıktır.”
Çakır, açıklamasında halk oylamasına gidilen bir süreçte partilerini ve partinin yetkili isimlerini yıpratmaya yönelik girişimlere fırsat vermeyeceklerini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da yüksek kira fiyatlarında normale dönüş başladı Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınına uğrayan Antalya’da yükselen konut kira fiyatları, geri dönüşlerin başlaması ve yabancıların kiraları yüksek bulmasıyla birlikte normale döndü. Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, “Yabancıların gözleri açıldı, fiyatların yüksek olduğunu gördüler” dedi. 2 yıl önce başlayan Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı göçünün yaşandığı Antalya’da kira fiyatları fahiş bir şekilde artmıştı. Kentteki özellikle Rus ve Ukraynalı yabancıların, savaşın hızının kesilmesiyle birlikte geri dönüşlere geçmesi, mevcutta kalan yabancıların ise fiyatları yüksek bulmasıyla artış rüzgarı bir anda kesildi. Pandemide inşaat sektöründeki yaşanan durgunluğun da 2023 yılında tekrar hareketlenmesi, kentte dairelerin artmasına ve fiyatların geri çekilmesine katkı sağladı. "Yabancıların gözünü açtı" Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, kentin yoğun yabancı göç aldığı dönemde 5-10 bin lira bandından olan kiraların bir anda 30-40 bin lira seviyesine çıktığını kaydetti. İlerleyen süreçte yabancıların fiyatları yüksek bulduğunu kaydeden Çağlar, “İnsanlar buraya yerleştikten sonra gözünü açtı ve fiyatların böyle olmadığını gördü. Fiyatlar yavaş yavaş aşağı inmeye başladı. Savaş bitmedi ancak geriye dönüşler oldu ve Antalya’daki evler fazlalaştı. Pandemi döneminde inşaat sektörü tamamen durmuştu, şu anda ise başladı. 2023 yılında her şey oturdu" diye konuştu. "2024 yılında kira fiyatları enflasyona göre ilerleyecektir 1 Kasım 2023 tarihinde Bakanlığın aldığı kararla, ilan sitelerine önüne gelen kişilerce ilan konulamamasının da fiyatların düşüşünde etkisi olduğunu aktaran Çağlar, “Her önüne geçen ilana istediği fiyattan koyuyordu ve fiyatları yükseltiyordu. Şu an fiyatlar olması gereken yere geldi. Enflasyona göre devam ediyor, 2024 yılında da enflasyona göre hareket edecektir” şeklinde konuştu.