- 13 Ekim 2017 Cuma 10:49

Alaplı’da tarihi bir proje daha imzalandı

A
A
A
Alaplı’da tarihi bir proje daha imzalandı

Alaplı’nın 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak içme suyu şebekesini yenileme proje çalışmasına başlandı.

Alaplı’nın 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak içme suyu şebekesini yenileme proje çalışmasına başlandı.


Proje için İller Bankası’ndan 9 kişilik bir heyetin Alaplı’da 2 gün süren incelemeleri neticesinde hazırlanan yersel tetkik tutanağı, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, İller Bankası ve yüklenici firmanın heyetleri tarafından imza altına alındı.


Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, ilçenin en az 50 yıl su ihtiyacını karşılayacak şekilde tüm Alaplı’yı kapsayan şehir şebekesi içme suyunun tamamen yenileneceğini ifade ederek, “Yaklaşık 30 yıl önce yapılmış olan şebeke hattı boruları, depoları ve terfi istasyonları yıpranıp deforme olduğu için, içme suyu şebekesinin tüm unsurlarıyla birlikte yenilenmesine ihtiyaç olduğundan, ilçemiz açısından çok önemli olan büyük bir proje çalışmasına başladık. İller Bankası A.Ş Proje Dairesi Başkanlığı, Kastamonu Bölge Müdürlüğü, yüklenici firma ve Belediyemiz yetkililerinden oluşan bir heyet, iki gün süresince ilçemiz içme suyu hattında detaylı bir inceleme yaptılar. Bu inceleme neticesinde hazırlanan İçme Suyu Kesin Projesi Yersel Tetkik Tutanağı’nı da proje kapsamındaki kurum ve kuruluşların temsilcileriyle birlikte bugün imza altına aldık. Belediyemiz ve İller Bankası ortaklığıyla yapılacak olan içme suyu kesin projesine göre, ilçemizdeki içme suyu şebekesi, motopomp depoları, terfi istasyonu binaları kapasiteleri de artırılmak suretiyle baştan sona tamamen yenilenecek. Yani, içme suyuyla ilgili tüm hatlar, depolar, binalar kapasiteleri de artırılmak suretiyle yeniden yapılacak. Bunu yanında, Belediye binası merkezli SCADA otomasyon sistemiyle, içme suyunun tüm sistemleri tek bir noktadan takip edilebilecek. Arıza yada başka bir sıkıntı durumunda, merkezden müdahale edilip, arızanın giderilmesi ve sistemin kontrol altında tutulması sağlanacak. Yine proje kapsamında Tepeköy’deki ayaklı depo kaldırılarak, yerine hidrofor sistemi kurulacak. Kısacası, ilçemiz çok sağlıklı ve ihtiyacı uzun yıllar karşılayabilecek içme suyu hattına ve depolarına kavuşacak. “ dedi.


Karşılıklı imza altına alınan İçme Suyu Kesin Projesi Yersel Tetkik Tutanağı’nı Belediye Başkanı Nuri Tekin, İller Bankası adına da İnşaat Yüksek Mühendisi Melike Dedebayraktar teslim aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
İstanbul Freni tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.