YEREL HABERLER - 28 Haziran 2017 Çarşamba 15:26

Başkan Yılmaz, çalışmaları yerinde inceledi

A
A
A
Başkan Yılmaz, çalışmaları yerinde inceledi

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, Ilıksu ve Değirmenağzı plaj tesislerinde incelemelerde bulundu.

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, Ilıksu ve Değirmenağzı plaj tesislerinde incelemelerde bulundu.


Zonguldak’ın Kozlu ilçesi Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, belediyeye ait tesislerde yapılacak olan çevre düzenlemesi, ışıklandırma çalışmaları, duş, kabin bölümleri, ilk yardım hizmeti, jimnastik spor aletleri, çocuk oyun alanları ve düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.


Yaz sezonunun hava şartları nedeniyle yeni yeni başladığını söyleyen Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, eksikliklerin 15 gün içinde tamamlanarak plajların hizmete gireceğini söyledi. Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada “Yaz sezonumuz daha başlamadı. Hava şartları biraz serin ve yağışlı gitti. Vatandaşlarımızın nefes adlığı sahillerde çalışmalara daha önce başlamıştık fakat hava şartlarını nedeniyle bazı çalışmalarımız aksadı. Değirmenağzı plajında meydana gelen yağışlar nedeniyle hafriyat birikimi meydana gelmişti bunların temizliğini yaparak hafriyatları aldık ve denize girilebilir şekilde düzenledik. Şuanda temizlik boya ve bakım çalışmalarını yapıyoruz. Vatandaşlarımız için mescit alanı ve oturmaya yerleri yaptık. Engelli tuvaletlerini yaptırıyoruz. Yine Ilıksu plajımızda çalışmalarımız devam ediyor. Temizlik bakım onarım ve yenileme çalışmalarımız var. Plajlarımız haricinde prestij parkta düzenlemeler yaptık. Işıklandırma ve oturma alanları elden geçirilerek yeniden düzenlendi. Balıkçı barınağın yanında yeni bir alan oluşturuldu. Onunda düzenlenmesi yapıldı. Alanlarımız yeterli gelmiyor. Vatandaşlarımız piknik yapmak istiyor. Havaların serin ve yağışlı gitmesi deniz sezonunun gecikmesine neden oldu. İnşallah Ilıksu ve Değirmenağzındaki plajlarımızı en geç 15 gün içinde tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine açmak istiyoruz. Halkamıza hayırlı olsun diyorum inşallah vatandaşlarımız buralarda rahat hava alır. Sahil kesimi çalışmaları haricinde mahallelerdeki muhtelif çalışmalarımız olan beton, duvar, merdiven, korkuluk ve kanalizasyon çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beyoğlu’nda 23 Nisan coşkuyla kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Beyoğlu Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle renkli anlara sahne oldu. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de etkinliklere katılarak çocukların bayram sevincine ortak oldu. Beyoğlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 23 Nisan etkinlikleri ile birlikte çocuklar eğlenceye doydu. Hasköy Kültür Sanat ve Gösteri Merkezi’nde gün boyu düzenlenen etkinliklere katılan çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı doyasıya yaşadı. Oyun ve eğlence alanlarında gün boyu eğlenceli vakit geçiren minikler burada, müzikli çocuk tiyatrosu, animasyon ve karaoke yapma fırsatı buldu. Beyoğlu Belediyesi tarafından bayrama özel gerçekleştirilen bir diğer etkinlik ise KÖFN Konseri oldu. Kasımpaşa Sahili’nde gerçekleştirilen konsere yoğun ilgi gösteren Beyoğlu sakinleri, burada da çalınan parçalarla birlikte doyasıya eğlendi. Gün boyu gerçekleştirilen etkinliklere Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’de katılarak çocukların bayram sevincine ortak oldu. “Beyoğlu’nun çocukları, Beyoğlu’nun sokaklarında güvenle oynasın istiyoruz” Etkinlikler hakkında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun diyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104’üncü yaşı. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün bu vecizeyle süslediği ve çocuklara armağan ettiği bir gün. Dolayısıyla bize bir vazife yüklüyor Mustafa Kemal Atatürk. Çocuklara sahip çıkma, çocuklar ülkenin geleceği. Bu anlamda da biz Beyoğlu’nun çocukları, Beyoğlu’nun sokaklarında güvenle oynasın istiyoruz. Biz Beyoğlu’nun çocukları hak ettiği parklara kavuşsun istiyoruz. Hak ettiği kreşlerde eğitim alsın, sanatla, kültürle bugün olduğu gibi festivallerle buluşsun istiyoruz. Bu anlamda Beyoğlu’nun bugüne kadar hak ettiği yerde olmadığına inanıyoruz. Bundan sonra sokakları neşeli, festivalleriyle, sanatlarıyla, kültür hizmetleri ile kitap fuarlarıyla, yeni nesli geleceğe hazırlama adına, belediye olarak onların yanında olacağız” ifadelerini kullandı. Etkinliklere katılan Asya Kaplan, “Ben bugün okula gidip 23 Nisan için gösteri yaptım. Buraya da yeni geldim, hoşuma gitti. Biraz oynayacağım, kaydıraktan kayacağım bir sürü şey var" dedi. Firuze Ayşe Yılmaz ise, “ ben normalde evden çıkmayı sevmem. Sevdiğim birinin konseri olduğunda hoşuma gidiyor geliyorum” ifadelerini kullandı.